Punkty POI w AM EU 5.1...

• 3 Odpowiedzi
  • 1257 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Punkty POI w AM EU 5.1...
« dnia: Sierpień 25, 2008, 20:10:09 »
Witam, posiadałem AutoMapę EU 5.0... i zgodnie z instrukcją dokonałem jej aktualizacji na wersję 5.1..., którą ściągnąłem z internetu. Wcześniej sformatowałem kartę SD. Instalacja i rejestracja przebiegła OK. Mam jednak problem z wczytaniem do AutoMapy EU punktów POI z serwisu Miplo.pl. Plik, tak jak dawniej ściągnąłem z serwisu. AutoMapa EU wczytała plik lecz gdy chcę np. wyszukać najbliższą stację paliw Shella, pokazuje, że nie ma takiego punktu POI. Wcześniej na starej wersji AutoMapy EU było wszystko OK. Próbowałem wgrać plik o rozszerzeniu poi. i amp. lecz bez skutku. Cały czas to samo. Ponadto po pierwszym wczytaniu pliku, znika on z folderu AutoMapa/Data Files/..., tak że nie mogę go odszukać aby wgrać go np. ponownie. Help, co robić w tej sytuacji. Mój sprzęt to Nokia 500. Pozdrawiam.

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
Odp: Punkty POI w AM EU 5.1...
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:34:39 »
Do AM5.1.1 wczytać możesz plik z rozszerzeniem ampdata, pliki poi i amp musisz importować.

Pzd
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:43:26 »
AM 5.1 wymaga nowej wersji Miplo. Nie tutaj tkwi przyczyna problemu ?

*

Offline mcglow

• *
  • 90
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S, AM 6.15_EU
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2008, 23:10:54 »
AM 5.1 wymaga nowej wersji Miplo. Nie tutaj tkwi przyczyna problemu ?

Po zainstalowaniu wersji 5.1.1 zainstalowałem również nową wersję MiploSync 1.4.0.1. O ile z AM 5.0.7 i poprzednią wersją MiploSynca nie miałem problemu (po zsynchronizowaniu połączenia PND z PC transfer przebiegał automatycznie),  to teraz przed pobieraniem nowych POI muszę tworzyć nowy plik z rozszerzeniem "amp" jako magazyn, do którego ładowane są od nowa wszystkie subskrybowane POI.