Problem z rejestracją w Miplo.pl

• 11 Odpowiedzi
  • 3635 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 18, 2008, 19:13:20 »
Od miesiąca z trzech komputerów (różne systemy operacyjne) na różne konta mailowe próbuję zarejestrować się legalnie w serwisie Miplo.pl w związku z zakupioną Auto Mapą Polski i za każdym razem mam ten sam komunikat.
Not allow to send reguest! :mad:
Prosiłem o pomoc i jej nie otrzymałem. Otrzymuję rady od administratora typu ...że nie może mi pomóc i muszę się zarejestrować przez stronę internetową aby automat utworzył konto i administrator nie może tego zrobić...
Mam wobec powyższego pytanie do wszystkich po co jest ten cały serwis skoro jest on "niby" skorelowany z Auto Mapą i przez nią reklamowany, (posiadam wygenerowany przez Auto Mapę kod do Miplo.pl) i co i nic, jak nie działa tak nie działa, na forach internetowych widzę podobne problemy do mojego, wobec powyższego moje pytanie jak można dokonać rejestracji skoro jej nie można zrobić mając legalne oprogramowanie :mad:
A innego kontaktu nie ma (sytuacja jak z TPSA, jeden jedyny monopolista i jak masz problem to twój problem u nich wszystko gra)

*

Offline mcglow

• *
  • 90
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S, AM 6.15_EU
Odp: Problem z rejestracją w Miplo.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2008, 20:22:56 »
Od miesiąca z trzech komputerów (różne systemy operacyjne) na różne konta mailowe próbuję zarejestrować się legalnie w serwisie Miplo.pl w związku z zakupioną Auto Mapą Polski i za każdym razem mam ten sam komunikat.
Not allow to send reguest! :mad:

A spróbuj wyłączyć firewall.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2008, 21:16:59 »
Powiem tak, (ale żeby nie zabrzmiało to dwuznacznie) jesteś wielki!!!
Mam i będę instalował, odpowiedzi z serwisów Miplo.pl i Auto Mapa.pl nic nie wnosiły do całej sprawy tylko doprowadzały do  :mad:
Stokrotne dzięki za fachową pomoc,  na każdym z tych komputerów jest co prawda inny ale zawsze jakiś Firewall.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2008, 23:08:48 »
No po chwili triumfu,  :proud: twarde lądowanie, a to nie ma Microsoft® Windows® Operating System (mały programik bez którego można zapomnieć o instalacji miplosync 1.4.0.1.setup.exe na urządzeniu).
Programik znalazłem  :proud: i co i pudło a mianowicie:
instalacja następuje w pamięci głównej i potrzebuje około 2 MB wolnego miejsca a ja mam dostępne (nie wiem jakim cudem) tylko 1,64 MB.
Mam prośbę  ??? jak zwolnic brakujące miejsce aby program się zainstalował. :mad:

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2008, 23:55:47 »
Nic nie wiemy o sprzęcie jaki posiadasz i programach zainstalowanych. Podejrzewam, że powinieneś zacząć od podstaw obsługi.
Hint: programy należy zwykle instalować na karcie pamięci, a nie w pamięci urządzenia.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2008, 07:05:36 »
Przepraszam za niedopatrzenie z mojej strony :oops: już się poprawiam, sprzęt to NavRoad  NR410,
a oto kopia informacji z serwisu miplo.pl (http://www.miplo.pl/guide.php?a=d202-2) :ohreally:
Postępuj zgodnie z poleceniami na ekranie monitora / urządzenia.

Podczas instalacji pojawi się pytanie o wybór miejsca instalacji (pamięć wewnętrzna/karta pamięci). Zainstaluj MiploSync na karcie pamięci (Storage Card).
Upewnij się, że twoja karta pamięci posiada odpowiednią ilość wolnego miejsca i nie jest zabezpieczona przed zapisem. W trakcie instalacji zostaną wgrane biblioteki systemowe Microsoft, które wymagają około 2 MB wolnej przestrzeni w pamięci wewnętrznej urządzenia. Jeśli korzystasz z programu spolszczającego system operacyjny urządzenia, wyłącz go na czas instalacji MiploSync. (DANE TECHNICZNE: rozmiar pamięci Pamięć RAM    64 MB SDRam / Pamięć ROM    64 MB NandFlash) ???
Na karcie (SDHC) nie mam możliwości instalacji bo nie mam dostępu (pliki itp. mogę wrzucać ale instalacja Miplo odpada program nie widzi 2G karty informuje o braku dostępu). ???
Dokumentacja techniczna NavRoad  NR410 to bajka (amerykański standard, masa ikonek trochę treści i życzymy powodzenia w używaniu naszego sprzętu, ani mowy o czymś takim). :mad:
I teraz ponownie pytanie:jak zwolnic brakujące miejsce aby program się zainstalował. :?:

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2008, 08:26:21 »
...programy należy zwykle instalować na karcie pamięci, a nie w pamięci urządzenia.
Masz rację, jednak haczyk tkwi w tym, że nie zawsze można. Przykład? Moja nokia i laptop. Nie czorta nie mogę dokonać instalacji na karcie. Zwyczajnie wywala info, że "zostanie zainstalowany przy następnym podłączeniu urządzenia" i tyle. Oczywiście po następnym podłączeniu urządzenia nie dzieje się nic. System to Vista HP. Niby można pod Vistą korzystać z Centrum obsługi urządzeń mobilnych (tak napisano na stronie miplo) jednak cóż zrobić skoro owo centrum mojej nokii nie widzi. Koniec końców musiałem zrezygnować z instalacji tego urządzenia na nokii i zainstalować je na laptopie. Oczywiście w niczym to nie przeszkadza i bez problemu mogę używać programu, zgłaszam tylko fakt, że niestety nie zawsze można zainstalować program na karcie.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2008, 08:36:16 »
Na razie mam odpowiedź od Auto Mapy (kurtuazja i bon ton) oraz odesłanie do serwisu NavRoad,  :| czekam na odpowiedź z serwisu  ??? i z Miplo  ???

*

Offline mcglow

• *
  • 90
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S, AM 6.15_EU
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 19, 2008, 10:27:05 »
No po chwili triumfu,  :proud: twarde lądowanie, a to nie ma Microsoft® Windows® Operating System (mały programik bez którego można zapomnieć o instalacji miplosync 1.4.0.1.setup.exe na urządzeniu).
Programik znalazłem  :proud: i co i pudło a mianowicie:
instalacja następuje w pamięci głównej i potrzebuje około 2 MB wolnego miejsca a ja mam dostępne (nie wiem jakim cudem) tylko 1,64 MB.
Mam prośbę  ??? jak zwolnic brakujące miejsce aby program się zainstalował. :mad:

Też mam Navroada i spróbuj to zrobić tak, jak opisałem:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=94681.msg713718#msg713718

Swoją drogą, to za Vistę głowy nie daję.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 19, 2008, 12:32:11 »
...programy należy zwykle instalować na karcie pamięci, a nie w pamięci urządzenia.
Masz rację, jednak haczyk tkwi w tym, że nie zawsze można.

Dlatego moje pierwsze pytanie było o sprzęt. Moje przypuszczenia się nie sprawdziły, ale sądziłem, że chodzi o PDA.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 25, 2008, 16:54:54 »
Sprawa jest w moim przypadku skomplikowana :|, stałe łącze internetowe (zabezpieczony dostęp innych urządzeń do internetu wg adresu IP i na nim stary PC) :| nowy laptop z Vistą i łącze bezprzewodowe i skończyło się na instalacji Auto Mapy na PC (dodatkowo) bo inaczej nie zainstalujesz oprogramowania do MiploSync i go nie uruchomisz. :| Pobranie całości POI na PC, przeniesienie na laptopa i wgranie przez laptopa do urządzenia :|, a dlatego, że MiploSync przypisuje się do urządzenia (i konta użytego do rejestracji).
Nie mam ochoty na eksperyment pod tytułem, wyciągania karty pamięci z urządzenia, podłączania do laptopa i prób instalacji MiploSync na nowym koncie itd, itp :|.
Jest to za bardzo udziwnione :mad:, nie tak to powinno wyglądać no ale nie mam na to wpływu :|.
Dzięki za pomoc :D
Pozdrawiam.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 25, 2008, 18:39:15 »
skończyło się na instalacji Auto Mapy na PC (dodatkowo) bo inaczej nie zainstalujesz oprogramowania do MiploSync i go nie uruchomisz. :|

Co? :-? A Dlaczegożby nie zainstalujesz? Wystarczy tylko zwolnić w supporcie MIPLO przypisanie do urządzenia i ponownie podłączyć się, już laptopem.

Jest to za bardzo udziwnione :mad:, nie tak to powinno wyglądać no ale nie mam na to wpływu :|.

Udziwnione może jest, ale aż tak to nie!