Przepraszam za niedopatrzenie z mojej strony

już się poprawiam, sprzęt to NavRoad NR410,
a oto kopia informacji z serwisu miplo.pl (
http://www.miplo.pl/guide.php?a=d202-2)

Postępuj zgodnie z poleceniami na ekranie monitora / urządzenia.
Podczas instalacji pojawi się pytanie o wybór miejsca instalacji (pamięć wewnętrzna/karta pamięci). Zainstaluj MiploSync na karcie pamięci (Storage Card).
Upewnij się, że twoja karta pamięci posiada odpowiednią ilość wolnego miejsca i nie jest zabezpieczona przed zapisem. W trakcie instalacji zostaną wgrane biblioteki systemowe Microsoft, które wymagają około 2 MB wolnej przestrzeni w pamięci wewnętrznej urządzenia. Jeśli korzystasz z programu spolszczającego system operacyjny urządzenia, wyłącz go na czas instalacji MiploSync. (DANE TECHNICZNE: rozmiar pamięci Pamięć RAM 64 MB SDRam / Pamięć ROM 64 MB NandFlash)

Na karcie (SDHC) nie mam możliwości instalacji bo nie mam dostępu (pliki itp. mogę wrzucać ale instalacja Miplo odpada program nie widzi 2G karty informuje o braku dostępu).

Dokumentacja techniczna NavRoad NR410 to bajka (amerykański standard, masa ikonek trochę treści i życzymy powodzenia w używaniu naszego sprzętu, ani mowy o czymś takim).

I teraz ponownie pytanie:jak zwolnic brakujące miejsce aby program się zainstalował.