Uwaga na pęknięcia obudowy

• 66 Odpowiedzi
  • 12371 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Uwaga na pęknięcia obudowy
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 07, 2009, 17:05:51 »
ha ja dzis tez odebralem x1, lezala tylko tydzien a naprawili ja ! jestem mega zadowolony, szkoda tylko ze w pierwszym serwisie lezala miesiac i nic z nia nie zrobili. zaktualizowali mi soft, cale szczecie do wejscie angielskiej a nie poslkiej, i wymienili ear speaker mimo ze dzialal dobrze, cala obudowe z przodu i z tylu :)

*

Offline zxc

• *
  • 65
  • Sprzęt: XperiaX1
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:17:29 »
moj X1 wrócił ponownie z serwisu....
(ten ze zdięć  powyzej zamieszczonych)

wymienili :
- Rear Bottom Housing Black
- Battery Cover Black

czyli tylną część obudowy i klapkę od baterii....
problem w tym, ze  w wymienionej klapce od baterii brakuje czesci z napisem xperia... jest(chyba)....jest tam wgłębienie z jakimiś symbolami  (08120-KCC N2 - lub podobnie) i mała dziurka - technik zapomniał przełożyć...przykleić??? całkowity brak profesjonalizmu...
oraz nie zreperowali (nawet nie odnieśli się do problemu) uszkodzenia tej niby metalowej (chromowanej) ramki/obejmy ...uszkodzenie na fotce na środku pomiędzy przyciskami głośności i aparatu od strony baterii..

nie wiem ....ręce opadają ...
oczywiście nie przyjąłem...oddałem ponownie....
za tydzień sie odezwę znowu...

*

Offline sb84

• 10
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 16, 2009, 10:44:13 »
Witam,

Moja Xperia wrocila dzisiaj, czas okolo 1.5 tygodnia (okres swiateczny), wymieniona czesc: X1 Keypad Cover Silver.
Bez zyczenia wgrali polskiego Windowsa. Serwis: Regenersis (Warszawa), za posrednictwem punktu Era.

*

Offline kashan

• 35
  • Sprzęt: Xperia X1, Samsung Wave, SGS, HTC Desire
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 16, 2009, 16:54:02 »
Czy wgrywaliscie oryginalny SPL przed oddaniem Xperii do naprawy gwrancyjnej? Mojej na szczescie na razie nic nie jest ale lepiej wiedziec na zapas jak cos popęka:)

*

Offline circoloco

• 279
  • Sprzęt: XPERIA & P1i
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:39:37 »
u mnie to samo. Calutko obudowa popękana...

Widac ze wada fabryczna juz pewna
SonyEricsson Forever

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:51:50 »
wczoraj minęły 4 tyg bez SEX1 ... podobno za tydzień ma być zrobiony (jak przyjdą części jest w  Regenersis (Warszawa) - już 3 raz tam wrócił myślicie, ze do 3-ch razy.... )
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 21:55:14 wysłana przez zxc »

*

Offline dameon

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPhone 4S 32GB White
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 22, 2009, 07:17:45 »
wczoraj minęły 4 tyg bez SEX1 ... podobno za tydzień ma być zrobiony (jak przyjdą części jest w  Regenersis (Warszawa) - już 3 raz tam wrócił myślicie, ze do 3-ch razy.... )

Nie znam dokładnych szczegółów (czy to muszą być jakieś poważne naprawy, czy każda), ale po 3 naprawach dają nowy.

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 29, 2009, 18:55:51 »
mijają  dni  ja nadal czekam.( telefon ze zdjęcia wyżej - kilka postów w tym temacie już napisałem) miał być dziś do odbioru... ale niestety...

jestem bez telefonu od 23 MARCA  ( 38 dni ) ..... nikt nie potrafi odpowiedzieć kiedy telefon wróci do mnie sprawny...

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 29, 2009, 21:11:09 »
Kilka lat temu miałem sytuację z laptopem - w umowie był zapis że czas naprawy nie może przekroczyć 30 dni roboczych, po tym terminie albo zwrot kasy albo nowy sprzęt. Sprawdź jaki jest zapis w gwarancji albo zażądaj regulaminu i w razie czystej sytuacji wspomnij o skierowaniu sprawy do urzędu ochrony konsumenta. Ja dostałem nowego lapsa.

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 29, 2009, 21:29:42 »
o ile pamiętam ... nie ma określonego  czasu w jakim naprawa ma być wykonana.... (karta gwarancyjna powędrowała z telefonem )

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 07, 2009, 20:44:37 »
przepraszam moda za post pod postem....ale mam

DZIŚ MÓJ TELEFON WRÓCIŁ DO MNIE
 jest cały i działa dzięki  "uprzejmym ludziom  " czytającym to i inne fora po 45 dniach rozstania.... moja radość jest wieka....

« Odpowiedź #41 dnia: Maj 19, 2009, 11:19:43 »
moja x1 tez cała popękana tylko najgorsze to to ze kupiłem ją bez gwarancji ciekawe co teraz mam począć obudowy nie dokupie oczywiscie bo nie ma ehhh

*

Offline lukasha

• *
  • 87
  • Sprzęt: Xperia X1
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 20, 2009, 18:06:23 »
moja x1 tez cała popękana tylko najgorsze to to ze kupiłem ją bez gwarancji ciekawe co teraz mam począć obudowy nie dokupie oczywiscie bo nie ma ehhh

Mógłbyś zamieścić fotki?

« Odpowiedź #43 dnia: Maj 22, 2009, 13:55:20 »
obrażenia że tak powiem są identyczne przedstawiane na serwisie xda.developers no i tu na forum mam te 3 standardowe pekniecia na obódowie z boku ze 2 pekniecia i nad klapka nie ma sensu robic zdjec bo sa to identyczne z tymi tutaj przedstawianymi juz wczesniej

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 22, 2009, 14:03:57 »
to sen model to taka zlepka z 3
niby SE ale jednak HTC a obudowę popełnił Asus  :-|

« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 12, 2009, 20:42:02 »
Witam wszystkich
od jakiegos czasu czytam to forum poniewaz jestem posiadaczem X1 niestety tez felernej
popekana obudowa mi pekla w rogu tuz pod bateria
telefon kupilem prze Ebay.de mam tylko dowod zakupu przebywam aktualnie w niemczech
zadzwonilem tutaj do Support Se i powiedzialem jaka sprawa ,kazali wyslac telefon do AACHEN maja tu jeden taki serwis od X1
napisze jak sie tu sprawuje serwis i gwarancja jaka daje rzekomo SE na 2 lata

pozdrawiam

EDIT

X1 odebralem wczoraj obudowa wymieniona wszystko trwalo 5 dni jak to konsultant ze Support powiedzial

pytanie czy jak wymienili obudowe czyli tamte z pierwszej produkcji (bo byly wadliwe) na jak dlugo te wymienione wytrzymaja, oby do konca :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 19:16:31 wysłana przez acid77 »

« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 25, 2009, 22:22:45 »
witam
mój x1 też popękał. Do którego serwisu najlepiej go odesłaś? czy może zanieść gdzieś lokalnie? jestem z zielonej góry.
pozdrawiam
htc hd2 (leo storm 1.2.9)
dell streak - 2.1 (8105)

*

Offline michael_13

• *
  • 55
    • MiChaeL_13
  • Sprzęt: SE W610, Samsung Omnia, Xperia X1, HTC HD2
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 27, 2009, 10:22:19 »
Witam, mimo tych negatywnych plotek o pękających obudowach zdecydowałem się na zakup nowej Xperii. Moja seria to 09w14 (czternasty tydzień 2009 roku), kolor czarny, z orange fabrycznie bez simlocka. Po tygodniu użytkowania zerowe ślady użytkowania. Mam nadzieję, że w nowszych seriach poprawili to i mnie nie będzie czekać chodzenie i naprawianie jej.

« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 27, 2009, 20:29:41 »
Witam, mimo tych negatywnych plotek o pękających obudowach zdecydowałem się na zakup nowej Xperii.

i pochwalam ten wybor :ok:

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 06, 2009, 15:58:39 »
Mam pytanie, czy jest gdzieś oficjalny artykuł o tych wadliwych modelach i o wypuszczeniu wersji poprawionej? :)

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 07, 2009, 13:12:59 »
Wiadomo coś o obudowach najnowszych Xperii?  Może jest gdzieś informacja czy Xperie wyprodukowane w drugiej połowie roku sprawują się lepiej i nie pękają?

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 08, 2009, 09:40:16 »
Ponawiam swoje pytanie, wersja mojego modelu to 09W12

I jeszcze jedno pytanie trochę OffTopic, nie zakładałem nowego tematu bo szkoda na takie pytanie. Czy u was jak przekręcacie telefon wyświetlaczem w dół też słychać jakby coś w środku się przesuwało/ruszało?

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 08, 2009, 14:19:06 »
Czy u was jak przekręcacie telefon wyświetlaczem w dół też słychać jakby coś w środku się przesuwało/ruszało?

Xperia tak ma - odgłosy pochodzą od silniczka wibratorka :)

*

Offline Stone16

• *
  • 74
  • Sprzęt: SeX1| liX2.4 PLK / HTC HD2| WP7.5 Mango 7720 PLK
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 09, 2009, 20:25:02 »
Pękła mi właśnie tak do połowy w miejscu pokazanym na 2 zdjęciu w tym temacie. Oczywiście było to z mojej winy, ponieważ upadła mi z wysokości 0.5 m na twardą podłogę. Te x1 co widać na zdjęciach musiały byc naprawdę mocno katowane.
pozdrawiam.

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 09, 2009, 21:27:43 »
ja mam z listopada 2008. Na razie cala....

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 10, 2009, 09:33:47 »
Pękła mi właśnie tak do połowy w miejscu pokazanym na 2 zdjęciu w tym temacie............... Te x1 co widać na zdjęciach musiały byc naprawdę mocno katowane............
moja X1 NIGDY mi nie upadła...a pęka..... pewnie gdy upadla obejrzałeś ja dokładnie i zauważyłeś.... to miejsce na fotce 2 jest typowe dla  samoistnych pęknięć...na skutek różnic temperatury (przegrzewania się niektórych elementów przy intensywnym używaniu...różnica temperatur = pęknięcie) jest to błąd konstrukcyjny....
przeczytaj te 1300 opinii w temacie na forum XDA ...  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=447211
tam masz nawet pokazane próby "naprawy" tego błędu...(. trochę przeprojektowano tę część obudowy....) i dalej pęka ...niektórzy reperowali po kilka razy...dostawali nowy egzemplarz ... .....

zobaczcie przeprojektowana cześć obudowy... i dalej pęka
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 10:18:43 wysłana przez zxc »

« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 18, 2009, 18:46:36 »
Czy u was jak przekręcacie telefon wyświetlaczem w dół też słychać jakby coś w środku się przesuwało/ruszało?

Xperia tak ma - odgłosy pochodzą od silniczka wibratorka :)
Chyba raczej od ruszającego się "optytcznego joysticka"? Klekocze jak klekotka przy manewrowaniu telefonem...

Co do pęknięć obudowy to z tego co czytałem i słyszałem to kwestia nagrzewania się blachy nad baterią, która pod wpływem ciepła rośnie na długość i "rozpycha" brzegi obudowy, do których na zimno jest dopasowana -- stąd pękający plastik. Dla mnie brzmi logicznie.

Jeśli o moją Xperię chodzi to nie pęka, mimo że parę razy spadła (w tym raz tak, że baterię i klapkę musiałem zbierać w promieniu półtora metra plus musiałem zatrzasnąć obuowę wokół ekranu bo się otwarła z jednej strony i ziała milimetrową szparą między dwoma kawałkami plastiku :().
Mam fona 09W08, "old design" na zdjęciu powyżej.

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 18, 2009, 21:44:45 »
Wydaje mi się, że to jednak dźwięk silniczka wibracji, bo przytrzymując przycisk "optycznego joystick'a" nadal słychać ten dźwięk ;) Na moje ucho to tak jakby przesuwała się soczewka aparatu...ale nie znam się na tym i nie wiem czy coś takiego może się dziać ;) Aparat działa prawidłowo. Wracając do tematu ja mam wersję 09W12 "old design" z rysunku i mam jedno pęknięcie (nie wiem z czego ono wynikło, ponieważ gdy kupiłem telefon już miał to pęknięcie) mam nadzieję, że więcej ich już nie będzie ;)

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:00:11 »
Ja na szczęście ani w jednej ani w drugiej X1 problemu nie ma, nie raz rzuciłem telefonem spadł na kafelki nie raz ( 2 - 2,5m lotu), latał naprawdę sporo i nic, jedynie wypadła bateria,  wszystko działa, zero pęknięć, nie obchodzę się delikatnie z telefonem i nigdy tego nie robiłem jak padnie znaczy że do niczego :)

08W47
Czy aby na pewno ?

« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 13, 2009, 12:39:01 »
Mimo obchodzenia się z SEX1 jak jajkiem niestety pojawiło sie i u mnie duże pęknięcie. I teraz mam pytanie do którego serwisu w Warszawie mozna oddać żeby nie robili problemów z uznaniem tego jako naprawy gwarancyjnej? (nie znam niestety żadnego adresu ponieważ strona SE wyrzuca błąd a na zapytanie mailowe uprzejmie odesłali mnie do strony z błędem)
Z góry dzięki za pomoc