proszę o pomoc krok po z instalacją najnowszego romu wm6.5

• 6 Odpowiedzi
  • 2967 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

proszę o pomoc krok po z instalacją najnowszego romu wm6.5 gdy już mam plik temp.bin potrzebuję szybko zainstalować a mi nie wychodzi a jutro wyjeżdzam proszę

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: proszę o pomoc krok po z instalacją najnowszego romu wm6.5
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2010, 00:31:45 »
Polecam lekturę tego wątku http://pdaclub.pl/forum/eten-i-acer-z-gsm/faq-dla-poczatkujacych-instalacja-romow-itp/
 szczególnie punkt 4 lub 2.3.
Jeśli już go dobrze znasz i stosujesz się do tego, a mimo wszystko nie wychodzi, to napisz co jest nie tak. Ja z doświadczenia wiem, że czasami lepiej zainstalować na nowo winXP i wtedy wgrać przez euus niż naprawiać problemy w innych sytuacjach.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2010, 15:27:16 »
podczas instalacji z karty pokazuje mi się komunikat niewłaściwy obraz ale przecież mam Język Polski i i Polski rom próbuję zainstalować chciałem zainstalować najnowszy rom Kielicha z marca tego roku

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2010, 15:41:16 »
Język w jakim jest interfejs graficzny systemu operacyjnego, a wersja językowa systemu to dwie różne sprawy. W Twoim przypadku pojawia się konflikt wersji językowych.
Rozwiązanie:
1. Próbować wgrać rom zgodny z wersją językową aktualnie wgranego romu (jeśli koniecznie chcesz przez kartę).
2. Wgrać bez problemów dowolnych rom przy pomocy winXP i euus.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2010, 17:07:12 »
nie wiem czy to to ale jak włączam wyłaczonego etena to na górze mam x800 ver a42 wwe 040 0457 na dole 2009/08/02 WM6.5 - Kielich, a chcę wgrać obraz Eten_X800_WWE_WM_6.5.3_build_28205_Kielich_v.III mam już plik .bin tego romu i nic  Eten kupiony w komputroniku ponad 2 lata temu leży bezużyteczny w domu bo muli chcę go ożywić ;) chyba jednak dla mnie to zbyt wieki kosmos bym dał sobie radę sam bez czyjejś pomocy

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2010, 15:18:11 »
Więc wychodzi na to, że te dwa romy są w różnych wersjach językowych. Powtórzę jeszcze raz moją propozycję abyś wgrał przez winXP i euus.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 28, 2010, 15:34:07 »
dziękuję działa dziękuję wszystkim