Ogromny problem z X800

• 14 Odpowiedzi
  • 2429 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ogromny problem z X800
« dnia: Listopad 23, 2008, 18:36:54 »
Witam wszystkich

Od 3 dni mam problem ze swoim X800, od samego początku kiedy go zakupiłem urządzenie często się wieszało, można powiedzieć ze nie było dnia kiedy się nie zawiesił, nie reaguje na żadne reakcje dopiero reset pomaga mu wstać, do tego problem z kartą SIM: Brak karty SIM, czasami musze go kilkanaście razy resetować żeby kartę odnalazł. Jednak główny problem kryje się w tym że jak się zawiesił w piątek to po rejestracje zamiast wersji polskiej mam angielską a do tego nic nie działa, nie mogę włączyć nawet WirelessManager, pojawia się komunikat Nie można otworzyć pliku lub w języku angielskim ten sam komunikat, znalazłem instrukcje jak wgrać od nowa wszystko jednak nie mogę się z nim połączyć przez USB (używam Visty) a także nie mam możliwości uruchomienia z karty SD, czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy jest na to jakiś ratunek?

Z góry dziękuje za wszelkie informacje oraz pomoc.

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
Odp: Ogromny problem z X800
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2008, 20:07:36 »
Mi też się czasem wiesz to chyba normalka ...
Ale uważam to że niemożesz niczego włączyć to wina jakiegoś programu ...
I polecam HR ...
Albo instalke nowego Rom+a z karty ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2008, 20:10:42 »
Spróbuj zrobić hard reset. Powinno to przywrócić urządzenie do stanu w jakim wyjąłeś go z pudełka. Jak wykonać hard reset znajdziesz w instrukcji lub na forum. UWAGA: Robiąc hard reset tracisz wszystkie wgrane przez Ciebie dane (kontakty, wiadomości, programy itd.).
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2008, 20:24:07 »
Kontakty na SIM-a zwal ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2008, 21:16:54 »
W FAQ jest również opisane jak wgrać nowy rom na viście. Wymaga to doinstalowania jednego programu (link w FAQ). Jeśli najpierw podłączyłeś Etena, a później spróbowałeś dograć ten program, to może pojawić się mały problem, po prostu nie wykryje Etena.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2008, 21:22:41 »
Wielkie dzięki wszytskim za pomoc, po Hard Resecie telefon działa jak działał na samym początku. Mam tylko jeszcze pytanie tak jak wspomniałem powyżej cxzy macie problem z kartą SIM, że czasami musicie restartować kilka razy żeby zaskoczyła?

Jeszcze raz wszystkim wielkie dzięki.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 23, 2008, 21:40:39 »
Powiedz jeszcze jaki masz rom, podczas uruchamiania jest napisane na ekranie glofiish. Spotkało mnie coś podobnego na tym pierwszym oficjalnym (384 chyba).

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 23, 2008, 21:50:07 »
Przy uruchamianiu mam: X800 VER A42 WWE 040 0402, ogólnie to wersja którą posiadam od kupna.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 23, 2008, 22:30:37 »
Nie jest to zbyt nowy rom, do tego wersja 402 miała taki feler, że wybudzanie z polską nakładką trwało 5 sekund (czas od naciśnięcia przycisku power do pojawienia się todaya). 403 była już pozbawiona tego błędu. Proponuję abyś wgrał coś nowszego. Jeśli zależy Ci na polskim języku i oficjalnym romie to np ten http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109693.0
Jeśli jednak nie zależy Tobie na tym, to coś z produkcji Panota http://eten-users.eu/index.php?showtopic=14311

*

Offline Sirrah

• **
  • 163
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Nexus 7
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 25, 2008, 00:28:46 »
Jeśli chcesz wybrać ROM Panota to nie polecam najnowszego. Bardzo dużo osób skarży się na niego. Ja także miałem z nim problemy. Najmniej problemów ze swoim pda mam na ROMie Panota w wersji 1.80, natomiast jeśli preferujesz polski język to do wersji 1.05 można dograć i chyba 1.10 też.
Phone: Galaxy Nexus (GSM)
ROM: AOKP JB-MR1 Build 3

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 25, 2008, 16:13:52 »
Jeśli chcesz wybrać ROM Panota to nie polecam najnowszego. Bardzo dużo osób skarży się na niego. Ja także miałem z nim problemy. Najmniej problemów ze swoim pda mam na ROMie Panota w wersji 1.80, natomiast jeśli preferujesz polski język to do wersji 1.05 można dograć i chyba 1.10 też.

NIe znam 2.0, ale u mnie x800 zaczelo normalnie zyc na przedostatnim. Wgrane ma rozniez sterowniki VGA i dzwieku. Pomyka az milo. Od tego czasu chyba zawisl raz - ale zwykly reset pomogl (co daje jakies 2-3mce bezawaryjnego dzialania). Wczesniej wieszal sie na potege! Mam tez nieodparte wrazenie, ze GPS zaczal szybciej lapac fixing, ale tu pewnien na 100% nie jestem.

Niedlugo mam nadzieje nabyc HTC touch HD - porownamy sprzeciki :)

Pzw,
MCC

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 27, 2008, 15:56:36 »
Od kilku dni próbuje połączyć się z nim przez USB aby wgrać nowy ROM jednak VISTA nie wykrywa połączenia. Centrum obsługi urządzeń Windows Mobile zainstalowany, łączy się przez Bluethoot ale pomimo przestawienia w ActiveSync nie łączy sie przez USB, gdzie może się w takim razie kryć problem dalej?

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 28, 2008, 00:36:49 »
Od kilku dni próbuje połączyć się z nim przez USB aby wgrać nowy ROM jednak VISTA nie wykrywa połączenia. Centrum obsługi urządzeń Windows Mobile zainstalowany, łączy się przez Bluethoot ale pomimo przestawienia w ActiveSync nie łączy sie przez USB, gdzie może się w takim razie kryć problem dalej?

Wgraj z uzyciem karty jesli masz "zwykla"

Pzw,
MCC

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 29, 2008, 14:50:58 »
Witam, ściągnałem ROM: http://www.etencorp.com/Support/downloadfile/rom/200809221318291222060670.exe i teraz pytanie skąd wziąść plik temp aby przenieść go na karte SD?

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 29, 2008, 15:12:57 »
Uruchamiasz instalator (czyli to co pobrałeś), klikasz next, aż zamknie się instalator i pokaże się inne okno. W tym momencie plik temp.dat znajdziesz w takiej lokalizacji na komputerze  \Documents and Settings\(nazwa użytkownika)\Ustawienia lokalne\Temp
Po skopiowaniu zamykasz tamto drugie okno.