Nowy ROM 457 PL EUU dla X800

• 32 Odpowiedzi
  • 5700 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy ROM 457 PL EUU dla X800
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 29, 2008, 17:59:04 »
ewentualnie napisz instrukcję jak to zrobić, i czy moge to wgrać z notka z vistą 32 bity
Napisane: Czerwiec 29, 2008, 17:53:34
mialem ale jak zacząlem się bawić romami to już nie, powiedzi czy muszę najpiewr tamtą wgrać, jeśli ta to skąd mogę pobrać/

Napisane: Czerwiec 29, 2008, 17:54:59
miałem, tylko jak zacząłem wgrywać nowe romy to teraz nie mam i nie wiem skąd pobrać pl, i czy uda mi się ja wgrać

« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 30, 2008, 00:21:15 »
Jeśli sprzęt jest PL to do instalacji romu 457 nie trzeba pliku ze zmianą języka. Podłączasz, klikasz instalator, wypakuje pliki, uruchomi się mała aplikacja tam klikasz co trzeba (next, yes), czekasz kilka minut i już. Potem wybierasz język nakładki.
mam pytanie, zresetowal miśe komp w czasie instalacji tego romu, i teraz nie chce sie uruchomić. Istnieje jakiś sposób na uruchomienie czy tylko serwis?

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 30, 2008, 01:06:12 »
Wiedzę, że trochę namieszałeś. Ale nie przejmuj się, z tego da się jeszcze wyjść. Musisz wgrać rom z karty, ale warunek jest taki, że potrzebujesz kartę o pojemności do 2GB. Najlepiej ją sformatuj do FAT16 (na viście zaznacz "FAT (domyślne)" ). Wgraj te dwa pliki luzem na kartę: USBDLUpdate_Console.exe, temp.dat (można je wziąść z wypakowanego ofcjalnego romu, albo z bezpośrednio z nieoficjalnych). Następnie musisz wejść do trybu bootloadera, robisz to przez jednoczesne naciśnięcie kamery, nagrywania/voice commander, powera, potem do tego wciskasz reset. Puszczasz reset, puszczasz tamte trzy przyciski. Eten uruchamia się w trybie bootloadera, wgrywa się nowy rom. Z moim x800 było tak, że jak robiłem to szybko to nie chciał wejść, ale jak np wcisnełem reset na 3 sekundy to poszło.