Witam wszystkich,
chciałbym opisać również moje problemy, które zaobserwowałem po zainstalowaniu WM6, otóż:
- faktycznie występuje opóźnienie około 2 sek. po nawiązaniu połączenia, które nie występowało w WM5 i to bez znaczenia kiedy, gdzie i w jaki sposób odbieram czy nawiązuje połączenie,
- odinstalowałem niektóre programy, które moim zdaniem były zbyteczne - BIrthdayR, M-Desk - po czym wystąpiło znaczne zwiększenie prędkości pracy Etena w porównaniu z WM5,
- po użytkowaniu przez około 2 tyg. etena zauważyłem, że nie utrzymuje on podświetlenia ekranu zgodnie z moim ustawieniem, po każdym wybudzeniu przestawia się samoczynnie na 1 minutę podtrzymując podświetlenie przez około 7 sek.
- po którymś tam wybudzeniu - poinformował mnie, że rozpoczyna instalować aplikację WAKEUPPCC, oczywiście przeprowadziłem instalację do końca ale to dalej nie rozwiązuje problemu z samoczynną zmianą czasu podświetlenia,
- zauważyłem, że zrobił sobie samoczynnie, nie wiem w którym momencie, dodatkowy folder SDMMC a mój dotychczasowy zmienił na SDMMC2 w wyniku czego wszystkie zainstalowane aplikacje na karcie nie mogły zostać uruchomione, po SR usunąłem tą jego SDMMC i po kolejnym resecie wszystko wróciło do normy - to się powtórzyło już 3 razy,
Po tych przygodach poczytałem forum i znalazłem podpowiedź, że może pomóc HR, więc wgrałem SPB backup zaznaczyłem bez danych systemowych i zrobiłem HR, po czym wgrałem backup - radość z użytkowania Etena bez problemów nie trwałą jednak długo po tygodniu - bez wgrywania jakichkolwiek aplikacji, mój Etenik zaczął ponownie świrować - problem z podświetleniem, problem z kartą, miałem również przypadki, że informował mnie żebym nie widzi karty pamięci (mam 1GB Kingstona - nigdy nie było z nią problemów - prawie nie jest wyciągana) - a po SR sobie o niej przypomninał.
Zazwyczaj nie denerwują mnie takie rzeczy, czekałem z romem 291 na 354 (nie wiem czy dobrze pamiętam numery) po wgraniu go problemy ustąpiły, a teraz na tym romie 436 zaczęły się od nowa.
Może ktoś zna jakiś złoty środek na wyleczenie go z tych wirusów ??
Z góry dziękuję i pozdrawiam
PS
czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakiś free program do czyszczenia rejestru, np. coś takiego jak regcleaner na PC
Dzięki - Grzesiekka