Wersja ROM a upgrade

• 4 Odpowiedzi
  • 921 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lava1

• 10
  • Sprzęt: N95
Wersja ROM a upgrade
« dnia: Październik 20, 2008, 11:25:38 »
Niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek.

posiadam Etena X500+.

Po SR na ekranie wyświetla mi taką informację o ROM

X500+ VER R01 WWE 032 0489

23/08/2007 22:30

Jak z tego wywnioskować jaka to wersja WM - 5,0 czy 6,0 a może to 6,1 ?

Czy ta wersja 0489 jest nowsza czy starsza od tej która jest umieszczona  w FAQ ? Tam jest wersja 0436 (WM 6,0) i 0434 (WM 5,0)

i pytanie chyba najważniejsze czy ROM z wersji X500 i X500+ jest taki sam - bo z tego co wyczytałem to chyba jednak nie - więc gdzie mógłbym ściągnąć najnowszą wersję ROM-u dla mojego urządzenia ?

Acha i zapomniałbym - jak zrobić kopie zapasaową ROM-u który mam aktualnie w urządzeniu gdybym chciał ewentualnie do niej wrócić jak coś  ?

Myślę że odpowiedź na moje pytanie może przydać się także innym świeżo upieczonym użytkownikom Etena
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2008, 11:28:42 wysłana przez Lava1 »

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
Odp: Wersja ROM a upgrade
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2008, 20:19:34 »
Na pewno masz rom 489. Jest to stary rom. Suport etena proponuje wymiane jego na 543. Forumowicze zawyczaj uzywaja "ugotowane" romy.
Na reszte pytan nie znam odpowiedzi :(

ps. aha, a jaki windows to jest napisane przy starcie windowsa. Przynajmniej u mnie.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2008, 21:45:58 »
Kopie wszystkich danych (tzw. backup). Możesz zrobić przy użyciu programu do tego (np SPB backup). Polega to na tym, że program archiwizuje wszystkie dane PIM (a do tego smsy, historię połączeń, zawartość my documents itp). Później możesz to sobie wgrać. Nie stety niezbyt dobrze pamięta ustawienia (np mmsów). Z tego co wiem, to chyba nie programu w stylu Ghost jaki jest na PC.

*

Offline Lava1

• 10
  • Sprzęt: N95
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2008, 08:32:58 »
A może ktoś z Was dałby mi link do najnowszego PASUJĄCEGO oficjalnego ROM-u do X500+ ?!

Albo choć powiedział gdzie szukać.

Jako, że telefon kupiłem używany nie mam jak się zarejestrować na stronie ETENA i stamtąd ściągnąć ROM. Co prawda mam wszystkie dokumenty (fakturę , gwarancję itp) ale jak znam życie to któryś z poprzednich właścicieli się rejestrował i jest po ptakach.

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2008, 18:17:47 »
Jeżeli posiadasz wszystkie kwity do Etena, nr. seryjny z pudełka, imei itd - to spokojnie możesz się zarejestrować na stronach Etena i pobrać własny upgrade. Ja też mam Etka z rynku wtórnego i spokojnie po rejestracji pobrałem upgrade ze stronki Etena, ale po testach na różnych ROM-ach i tak używam gotowany ROM Panota 3.8  :ok:
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2008, 18:20:53 wysłana przez Chomeini »
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....