Nie chcę pełnego Romu do X500. Jak to zrobić?

• 3 Odpowiedzi
  • 744 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Fortuniarz

• **
  • 116
  • Sprzęt: HTC HD
« dnia: Marzec 14, 2007, 12:56:33 »
Witam.
Chcę wgrać do X500 nowy ROM, jednak są w nim programy, których nie będę używać, po co mają mi zajmować "dysk twardy". Proszę o informację czy i jak to można zrobić.
Pozdrawiam.

*

Offline Markoff

• 27
  • Sprzęt: Eten m700
Re
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2007, 13:15:30 »
Zainstaluj wszystko i usuń niepotrzebne programy. Eten akurat pięknie to rozwiązał.
Pozdrawiam,

*

Offline Fortuniarz

• **
  • 116
  • Sprzęt: HTC HD
Ale co nie potrzebne?
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2007, 16:25:31 »
Tylko nie wiem po nazwach tych programów, do czego one wszystkie służą, może jest gdzieś szczegółowo opisany program po programie. Nie wiem, czy nie wykasuję czegoś ważnego w działaniu.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2007, 18:36:47 »
Z tego co czytałem... W czasie operacji "HR" widać odliczanie przed instalacją aplikacji. Niby nic z tym nie idzie zrobić, ale naciśnięcie guziczka od foto skutecznie robi stop instalacji. Goło i wesoło!  :)
Ale... Po tej operacji użyszkodnicy odnotowali brak możliwości obsługi MMS. Na to już też jest knyfik, ale w jego wyniku i tak "gubione" jest 11MB pamiątki.
Jak nie wiesz co i jak, to możesz odinstalowywać selektywnie programiki Etena i w razie możliwości instalować je na nowo za pomocą programu "ApplicationRecovery". W sumie dość to wygodne :) Ja w ten sposób pozbyłem się z pamięci Skype, bo go nie używam, ale w razie czego w kilka sekund go odpalę :)

PS: Szczerze... Potestowałem różne zamienniki funkcjonalne tego, co daje Eten i mam dziwne wrażenie, że nie ma się czym podniecać i to co dostajemy z X500 prawie wystarcza. Obowiązkowym dodatkiem wydaje się być tylko darmowy MagicButton, jakaś klawiaturka z polskimi literkami no i może dialer z wbudowanym smartdial (dlaczego ten Etenowy tego nie ma!?). Jasne, że takie wynalazki jak Wisbar, PocketPlus, iLauncher, PhoneAlarm i tym podobne dają spore możliwości do kombinowania, ale po zajefajnej zabawie z nimi, po pewnym czasie zadawałem sobie pytanie: po diabła mi to?