Jaki typ folii na ekran?

• 2 Odpowiedzi
  • 584 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lexon

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500; Samsung i900 Omnia
Jaki typ folii na ekran?
« dnia: Wrzesień 07, 2007, 11:37:43 »
Dotychczas używałem folii Brando Protector Plus do mojego Etena X500, ale troche jeżdżę na rowerze i wówczas gorzej widzę ekran (także w samochodzie w pełnym słońcu), ponieważ folia jest matowa. Brando oferuje także folię UltraClear Screen Protector, która nie jest matowa, co ma poprawiać widoczność kolorów ale podobno ekran dobrze widać tylko pod jednym kątem, co nie jest za dobre w normalnym użytkowaniu.
Czy ktoś używa/używał właście tej cienkiej wersji, to byłbym wdzięczny za opinie.

*

_Morf_

Odp: Jaki typ folii na ekran?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2007, 23:29:27 »
Posiadałem UC i PP. Na PP zdecydowanie lepiej się pisze no i troche lepiej widać w słońcu niż na UC (właśnie dzięki matowosci!). UC nadaje się tylko do miejsc gdzie nie masz słońca nad głową (a kolory są tylko troszeczke lepsze niż w PP).
Jeżeli masz PP i jeździsz na rowerze nie kupuj UC bo nic ci to nie da  :wink:ss

*

Offline Legal

• *
  • 76
Odp: Jaki typ folii na ekran?
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2007, 11:02:08 »
Bylescie nie kupili folii ZORIN , jest naprawde fenomenalna i na displayu nie widac jej wcale ( przezroczystosc chyba lepsza niz w brando ultra clear ale .... jest NIEZDEJMOWALNA , ma klej , klej tak mocny ze mozna wyrwac display ( nakleilem kiedys na p800 i juz tam zostala na wieki )