dzwięk SMS-a w ETENIE X 500

• 8 Odpowiedzi
  • 1520 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dzwięk SMS-a w ETENIE X 500
« dnia: Maj 28, 2007, 22:24:44 »
 mam pytanie ,jak zmienić dzwięk SMS-a w ETENIE X 500 bo dzwonkiem moze być kazdy dzwięk, pozdrawiam

*

Michał Szwajcok

Odp: dzwięk SMS-a w ETENIE X 500
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2007, 10:59:18 »
Start - Settings - Sounds and Notifications - zakładka Notifications - menu w Event wybierasz new text message. tam ustawiasz wszystkie dźwięki oraz masz możliwość odsłuchania. Informację podaję na podstawie etena m700 ale w x 500 z tego co wiem jest to samo.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2007, 13:18:40 »
Co nie zmienia faktu, ze aby podpiac "KAZDY" dzwiek musisz skorzystac z dodatkowego oprogramowania albo przekonwertowac sobie dzwonki do innych formatow niz mp3... O tym i wielu innych sprawach dotyczacych dzwiekow mozesz poczytac w istniejacych na forum watkach, ktorych krotko mowiac jest OD GROMA...

albo skonwertować do .wav i wrzucić do \windows :)

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2007, 23:14:19 »
wielkie dzięki anowie :)

*

neodom

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2007, 10:47:05 »
Niekoniecznie . Zmieniajac w rejestrze katalog windows na SDMMC\dzwonki kozystamy z zasobow folderu ''dzwonki'' ktory mamy na karcie . Zmieniajac w rejestrze rozszerzenie wma na mp3 mamy do dyspozycji mp3 - faktem jest ze ppc nie widzi wtedy dzwonkow standardowych ale .... jest to jakies rozwiazanie .

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2007, 11:12:35 »
Niekoniecznie . Zmieniajac w rejestrze katalog windows na SDMMC\dzwonki kozystamy z zasobow folderu ''dzwonki'' ktory mamy na karcie . Zmieniajac w rejestrze rozszerzenie wma na mp3 mamy do dyspozycji mp3 - faktem jest ze ppc nie widzi wtedy dzwonkow standardowych ale .... jest to jakies rozwiazanie .
Zastanawiam sie, w tej chwili sa to rozwazania czysto teoretyczne, dlaczego mialbys zmieniac w konfigu wma na mp3, zamiast po prostu dodac dodatkowe rozszerzenia?
Czy to nie zalatwiloby problemu dzwonkow, dostepnych w roznych formatach?
Jestem jaki jestem :)

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2007, 12:37:03 »

albo wgrac wm6.0..  w tym systemie mozesz mp3  ustawiac nawet na dzwiek sms-a lub po lekkiej edycji rejestru na sygnal stanu baterii :) :)

*

Offline Davidzio70

• 17
  • Sprzęt: ETEN M700
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 27, 2007, 22:57:28 »

albo wgrac wm6.0..  w tym systemie mozesz mp3  ustawiac nawet na dzwiek sms-a lub po lekkiej edycji rejestru na sygnal stanu baterii :) :)

Ja mam wgrany WM6 i jakoś nie mogę ustawić innego dzwonka SMS-a niż te co są wgrane wraz z WM6. Owszem dzwonki telefonu można wsadzić najróżniejsze... ale te SMS-y?!

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 09, 2007, 22:59:12 »
w WM 06 wystarczy wsadzić dźwięki do katalogu windowsa

Po zmianie płytki (serwis) z WM 06 eten przestal odbierac SmS-y z netu (ma ktos jakis pomysl )