Oryginalny uchwyt z ładowarką do Eten X500

• 4 Odpowiedzi
  • 725 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Oryginalny uchwyt z ładowarką do Eten X500
« dnia: Czerwiec 29, 2007, 22:01:09 »
Witam

Zauważyłem pewien problem z oryginalnym uchwytem z łądowarką do X500 mianowicie w momencie gdy uchwyt jest podłączony do zasilania zapalniczki i wkładając nasz palmofon do uchwytu "nie trafimy" w złącze usb .... trzeba lekko odchylić do tyłu żeby trafić urządzenie... się wyłącza. Po naciśnięciu przycisku power po prawej uruchamia się na nowo. Dziwne to , tak jakgdyby występowało pewne zwarcie. Kiedy uchwyt nie jest podłączony do prądu ten problem nie występuje

Ciekawe czy ktoś miał już taki problem

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: Oryginalny uchwyt z ładowarką do Eten X500
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2007, 22:24:41 »
Oddaj do reklamacji ten uchwyt, bo ta sytuacja jest conajmniej nienormalna.

*

Offline Krzysiu77

• 34
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2007, 23:31:50 »
Witam

Zauważyłem pewien problem z oryginalnym uchwytem z łądowarką do X500 mianowicie w momencie gdy uchwyt jest podłączony do zasilania zapalniczki i wkładając nasz palmofon do uchwytu "nie trafimy" w złącze usb .... trzeba lekko odchylić do tyłu żeby trafić urządzenie... się wyłącza. Po naciśnięciu przycisku power po prawej uruchamia się na nowo. Dziwne to , tak jakgdyby występowało pewne zwarcie. Kiedy uchwyt nie jest podłączony do prądu ten problem nie występuje

Ciekawe czy ktoś miał już taki problem

Witam,
Mam dokładnie to samo co u Ciebie, ten uchwyt to jest wielki badziew :-\, wyciągając x500 pewnie wychodzi cały uchwyt z ramienia

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2007, 23:05:06 »
Mam dokładnie tą samą sytuację.
Tutaj opisywałem już tę sytuację na forum. Dodam, że pomimo upływu czasu nadal mam taką samą sytuację. Zauważyłem drobne korelacje z poziomem naładowania baterii (jeśli jest zbliżony do pełnego to najczęściej wtedy się właśnie resetuje) oraz z czasem jaki zasilacz chodzi w trybie "jałowym" - jeśli przed włożeniem Etena, chwilę ok 3-4 minut zasilacz popracuje bez obciążenia w gnieździe zapalniczki - zdecydowanie rzadziej resetuje się Eten. Może to więc mieć związek z prądem zasilania, albo skokami napięcia.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2007, 23:57:46 »
Akurat u mnie się tak dzieje że tylko się resetuje w momencie wkładania gdy zasilacz jest podłączony do gniazdka. Moja rada na to to wyciągać zasilacz z gniazdka przed włożeniem. Póki co jeszcze się w taki sposób nie zresetował