Sposób na WYPADAJĄCY RYSIK bez rozbierania Wizarda i innych

• 75 Odpowiedzi
  • 18279 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
Odp: Sposób na WYPADAJĄCY RYSIK bez rozbierania Wizarda i innych
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 14, 2008, 10:08:47 »
Słomka działała idealnie. poprzedni właściciel mojego wizarda wykorzystał tą metodę a ja poki nie rozbierałem wizarda to myślałem że to orginalny element :E wyglądało to jak gumka dosłownie. póki ją miałem to nie zgubił mi się żaden a jak ją wyjąłem to wylatywały. jak kupię rysik nowy toodrazy wsadzę słomkę :ok: A narazie mam inny rysik nie wizardowy na żyłce i też jest dobrze :ok:

« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 17, 2008, 20:48:32 »
Ja dzisiaj uzylem przezroczystej tasmy. Tak ze 3 razy obwinalem rysik przy samym koncu (nierozlozonego) rysika i trzyma jak trzeba ;-)

P.S. Witam wszystkich - Aj em niu hir ;-)

*

GumBoy

« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 17, 2008, 21:34:43 »
Klej Superglue, Kropelka, Cyjanopan, czy inny szybkoschnący do połączeń sztywnych. Na końcu rysika wystarczy nanieść kroplę. Jeśli jedna nie wystarczy, to nanieść następną obok, albo na tej już naniesionej po jej podeschnięciu.

Ja osobiście naniosłem warstwę kleju dookoła rysika, żeby było symetrycznie.

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 18, 2008, 12:35:46 »
Ja przy okazji rozebrania Wizarda, wsadziłem tam kawałek gumki do ścierania ołówka... Opór wystarczający żeby trzymało i żeby można było wysunąć...  :ok:

« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 18, 2008, 17:16:45 »
Witam zgubilem juz 4 rysiki teraz przyszedl kolejny i zastosowalem patent ze slomka (ktora znalazlem w szafce i pasowala idealnie :D) dziala to rewelacyjnie do tego stopnia ze gdy wyciagam rysik to mi sie dzeki slomce "automatycznie" rozsuwa do pelnej dlugosci :) :) :)

Inna sprawa ze slabo sobie poradzilem z ucieciem koncowki slomki i wyglada toto slabo ale popracuje nad tym :) i moze mazne szara farbka zeby sie wogole nie odroznialo od obudowy :) :) :)

*

GumBoy

« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 18, 2008, 21:20:26 »
dziala to rewelacyjnie do tego stopnia ze gdy wyciagam rysik to mi sie dzeki slomce "automatycznie" rozsuwa do pelnej dlugosci :) :) :)

Bo takie jest oryginalne założenie slotu na rysik (rozsuwanie go przy wyciąganiu).

« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 19, 2008, 21:29:07 »
Zamiast rysika używasz palca? :)

Teraz już nie, ale wcześniej używałem. Nawet wgrałem rom SNN :) Ale ze wzgledu na wydajność wgrałem NxS i rysik okleiłem przeźroczystą taśmą. Nie wiem na ile to się sprawdzi ale trzyma jak diabli :>

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 24, 2008, 16:30:58 »
Niestety u mnie motyw z kroplówką nie działa. Zakładałem na początek i koniec rysika i nic to nie pomaga.
Może to jakiś rysik specjalny musi być? :/
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 25, 2008, 00:48:21 »
ja osobiscie mam przykleiony pasek tasmy izolacyjnej(czarnej) fajnie wyglada i sie tyma... a jak sie wyrobi to mozna jeszcze jedna warstwe nakleic :)

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 25, 2008, 00:52:27 »
Słomka sobie świetnie daje radę  :]
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 26, 2008, 00:22:11 »
Gdzie wy wtykacie te słomki i taśmy w ogole? :)
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline lemOOr

• **
  • 168
  • Sprzęt: IBM T42 |
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 26, 2008, 10:33:53 »
Gdzie wy wtykacie te słomki i taśmy w ogole? :)

Słomki to nie wiem gdzie wtykają bo mi jak narazie żadna nie pasowała (5 polskich i 4 tunezyjskie) docelowo miałe one być umieszczane w silosie (dziurka w którą wchodzi rysik). Co do taśm to owija się nimi rysik tak by go "pogrubić" i w ten sposób zblokować nieco w silosie co by nie wypadał. Owijasz oczywiście tą grubszą stronę rysika nie tą wysuwaną :P (pisze bo już widziałem taki patent na innym forum i była panika że się rysik nie składa :|)
Pozdrawiam
lemOOr

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 22, 2008, 14:04:23 »
jest jeden banalny sposob: obkleic rysik tasma klejaca :ok:

*

Offline KamilloPL

• 31
  • Sprzęt: MDA VARIO II
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 22, 2008, 14:11:42 »
ale jak to będzie wyglądało?
taśma po paru użyciach będzie ci się marszczyć i brzydko wyglądać

« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 06, 2008, 15:10:36 »
Ja owinąłem nitką dookoła tego rowka na początku rysika... przez jakiś czas działało, ale nitka jak to nitka, zsuwa się itp.. w międzyczasie ułamała mi się główka (część z gwintem jest w rysiku a główka osobno), nijak się nie dało dokleić do tak małego elementu, ale okazało się, że rysik pozbawiony główki wchodzi odrobinkę dalej i nie wypada z silosa, problematyczne okazało się wydłubanie go gdy ruchoma część rysika się za bardzo schowała, ale uderzenie spodem wizarda o otwartą dłoń powoduje że rysik elegancko wyskakuje. W ten oto sposób z uszkodzenia pojawiło się rozwiązanie. teraz już zamówiłem nowy rysik, ale metoda sprawdzona i jak ktoś ma podobną sytuację (ułamana główka) to polecam

« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 28, 2009, 14:00:51 »
Bardzo dobrym i prostym sposobem na wypadający rysik jest zastosowanie dwóch oringiów (małe jakby uszczelki ) do lotek z darta założonych na rysik