Problem z wyswietlaczem...

• 5 Odpowiedzi
  • 560 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adaku

• 17
Problem z wyswietlaczem...
« dnia: Luty 14, 2008, 18:54:51 »
Witam.
Pojawił się u mnie ostatnio problem z wyświetlaczem, kiedy telefon (HTC i-mate k-jam) jest rozsunięty (chociaż nie wiem czy nie zachowywał się tak wcześniej, bo używałem systemowej klawiatury). Otóż wyświetlacz nie zawsze reaguje na dotyk. W pozycji złożonej telefon spisuje się świetnie. A po rozsunięciu reaguje, tylko że nie od razu, a po odczekaniu kilku sekund i wtedy już jest dobrze. Aczkolwiek zdarzają się chwile gdy nie reaguje wcale. Jaka mogłaby być tego przyczyna? I jaki byłby koszt naprawy?
Pozdrawiam...

*

Offline spamer.exe

• *
  • 51
  • Sprzęt: 3Gs 16GB x2, 2G 8GB, Desire C, e52, 6210n, wizard
Odp: Problem z wyswietlaczem...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2008, 20:38:42 »
przyczyna to taśma a koszt:niewiem

*

Offline Adaku

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2008, 13:15:29 »
Dzięki, a wiesz może gdzie by taka taśmę mi wymienili? Bo na allegro widziałem w różnych cenach. I mimo ze już kilka lat bawiłem się z telefonami w naprawy, czyszczenie. To jednak wolałbym aby fachowiec zmienił mi te taśmę, nie chce ryzykować że coś sie stanie gorszego podczas mojej naprawy. W końcu to już coś więcej niż telefon...

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2008, 17:57:03 »
CRC Polska
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2008, 17:36:44 »
gdyby wogóle nie działało to mogła by to być taśma, al skąd opuźnienie??? jak to wytłumaczyć :-?

*

Offline Adaku

• 17
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2008, 15:58:37 »
Wybaczcie za nieobecność w temacie, ale nie miałem dostępu do kompa z internetem. W skrócie może wiele nie dodam ale może rzuci to jakie światło na tę sprawę. W każdym bądź razie, postanowiłem zerknąć do środka mojego czarodzieja, nie napotkałem problemów przy otwieraniu i nic nie uszkodziłem, ale przechodząc do sedna taśmę poddałem głębszym oględzinom i zdziwiłem sie jak spojrzałem na taśmę pod światło, w pewnym miejscu gdzie taśma jest zakrywana tylko przez dwie części telefonu, zauważyłem plamy. Nie wiem co mogło je spowodować. W miejscach plam taśma jest bardziej przezroczysta niż na nienaruszonych miejscach. Tak jakby jakiś środek chemiczny wypalił jakąś z powłok taśmy nie naruszjąc przy tym jej powierzchni, a powodując prześwit. Zastanawiałem sie czy woda z deszczu mogłaby coś takiego zrobić lub np. spadło komuś tam kilka kropel jakieś oliwy gdy smarował suwnice. Dodam że w chwili pisania postu telefon zachowuje sie troszkę inaczej. W nierozsuniętej pozycji nie reaguje na dotyk a w rozsuniętej reaguje. A w ostatnim czasie reagował w każdym położeniu. To tyle...może nic nowego nie wniosłem ale ktoś może mieć podobne objawy i to rozwieje jego wątpliwości...