Wybaczcie za nieobecność w temacie, ale nie miałem dostępu do kompa z internetem. W skrócie może wiele nie dodam ale może rzuci to jakie światło na tę sprawę. W każdym bądź razie, postanowiłem zerknąć do środka mojego czarodzieja, nie napotkałem problemów przy otwieraniu i nic nie uszkodziłem, ale przechodząc do sedna taśmę poddałem głębszym oględzinom i zdziwiłem sie jak spojrzałem na taśmę pod światło, w pewnym miejscu gdzie taśma jest zakrywana tylko przez dwie części telefonu, zauważyłem plamy. Nie wiem co mogło je spowodować. W miejscach plam taśma jest bardziej przezroczysta niż na nienaruszonych miejscach. Tak jakby jakiś środek chemiczny wypalił jakąś z powłok taśmy nie naruszjąc przy tym jej powierzchni, a powodując prześwit. Zastanawiałem sie czy woda z deszczu mogłaby coś takiego zrobić lub np. spadło komuś tam kilka kropel jakieś oliwy gdy smarował suwnice. Dodam że w chwili pisania postu telefon zachowuje sie troszkę inaczej. W nierozsuniętej pozycji nie reaguje na dotyk a w rozsuniętej reaguje. A w ostatnim czasie reagował w każdym położeniu. To tyle...może nic nowego nie wniosłem ale ktoś może mieć podobne objawy i to rozwieje jego wątpliwości...