Problem z Wifi

• 2 Odpowiedzi
  • 571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline J4c0

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Wizard   Toshiba G900
Problem z Wifi
« dnia: Luty 03, 2009, 18:18:53 »
Więc problem leży w tym, że mam m3000 od miesiąca i wrzuciłem na niego rom wm6 PL , śmigał aż miło aż do czasu gdy pocket mechanic powywalał mi pliki i m.in nie miałem ustawień itp. postanowiłem zrobić hard reset. po wykonaniu go telefon nie ma wifi. próbowałem na innych romach ale dalej jest to samo. pojawia się antenka, komputer wykrywa ppc ale ppc nie wykrywa już komputera.  gdy chce żeby komputer połączył się z telefonem przez wifi zero reakcji, czekam i czekam i czekam... i nic. a niby zasięg jest doskonały. próbowałem już tym activatorem oraz gdzieś tam z tymi plikami wyczytałem do podmienienia. niestety to nie przeszło bo ochrona zapisu dała się we znaki i nie udało mi się podmienić... przedtem miałem ten telefon podłączony z komputerem w celu posiadania internetu na komórce i działało jak trzeba.Co mam robić?  czy wifi jest uwalone ? proszę o odp.
edit:
no teraz to już się pogubiłem bo komputer chyba sam siebie zaczął wykrywać tak więc wifi wcale nie działa... Jakieś pomysły ?
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 18:37:22 wysłana przez J4c0 »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Problem z Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2009, 19:32:18 »
Zaraz zaraz... Ale dlaczego komputerem wykrywasz wizarda? Rozumiem, ze na PC robi za zrodlo internetu, czyli to PPC musi wykryc inne urzadzenie. Rozumiem, ze masz to w ad-hoc zrobione? Na Wizardzie szukasz sieci ad-hoc tez?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline J4c0

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Wizard   Toshiba G900
Odp: Problem z Wifi
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2009, 22:00:26 »
Wykrywałem komputerem dla sprawdzenia, nie robiłem ad hoc ale już doszedłem.  Testowałem na routerze koleżanki i działało. Problem widocznie leży w konfiguracji komputera, już jakoś do tego dojdę a mimo tego dzięki za zaopiekowanie się laikiem wizardowym :D. Temat do zamknięcia chyba, że ktoś też ma podobny problem