Najlepsza bateria

• 63 Odpowiedzi
  • 5026 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
Odp: Najlepsza bateria
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 26, 2008, 14:56:05 »
No właśnie się mylisz utak3r.
Ja za czasów kiedy miałem SE to bateria trzymała dwa dni, po mrożeniu 5.
Tam już była litowa i to praktykuje się właśnie w tym. Każdy ma swoje zdanie, ale ja na swoim przykładzie mówie - pomaga
Akumulatory pod wpływem niskiej temperatury szybciej się rozładowują - prawda, ale po włożeniu na dłuższy czas do zamrażalnika bateria "odpoczywa". Można to porównać do snu u człowieka.

tutaj jest film w prawdzie do laptopa ale działa z innymi.
http://www.metacafe.com/fplayer/781300/revive_a_dead_laptop_battery.swf

----
Ja to robiłem inaczej - ładowanie na full baterii, później zawinąć w chusteczki dokładnie żeby nam nie zawilgotniała w zamrażalniku (najlepiej opleść to gumkami), później to do plastikowego woreczka/pojemnika. Musi być szczelny. Ten pakiet do zamrażalnika na 3 dni.
Później w pokoju się zostawia, następnego dnia się zdejmuje opakowanie i znów naładować na 100 i zrobić skrócone formatowanie i gra ;)
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 28, 2008, 17:12:10 »
Swoją drogą chciałbym zapytać jak u was wygląda kwestia zużycia baterii przez Wizarda. Chciałbym ocenić wydajność mojej nowej baterii. Jak szybko z reguły wyczerpuje się w stanie uśpienia oraz podczas konkretnych zastosowań (www via gprs, wifi, pisanie w wordzie itp)? Ile % spadku można zaobserwować w ciągu powiedzmy godziny? Oczywiście podświetlanie ekranu na minimum.
Czy są jeszcze jakieś opcje w rejestrze, które warto zmienić celem zwiększenie energooszczędności?

BTW czy rzeczą normalną jest to, iż pod odłączeniu od ładowarki przez kilka ładnych godzin mam 100% a potem nagle różnica jakby się wyrównywała i szybko spadało o tych kilkanaście procent, w porywach i więcej? ;)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 17:18:48 wysłana przez Atlantis »

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 28, 2008, 18:34:46 »
No niby tutaj nie ma co oszczędzać. Wyłączasz wszystkie moduły komunikacji, których nieużywasz, zwalniasz procesor i chyba tyle... Więcej nic nie zrobisz.
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 28, 2008, 22:55:50 »
Dbaj o wyłączanie OBEXa... czyli opcja BEAM w CommManagerze - dużo żre.
No i sprawdź, czy na pewno wszystkie działające procesy są Ci potrzebne ;)

Jest jeszcze jedno.... zużycie zależy również od ROMu.... no i przede wszystkim - od radia. Najbardziej polecane to 2.61 i 2.71.