Karta pamięci zawiesza SPV M3000

• 4 Odpowiedzi
  • 421 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 13, 2007, 21:02:01 »
Witam!
Jak w temacie - kupiłem nową kartę Kingstona 2GB do mojego SPV M3000 i w sumie wszysko ok - widzi ją, kopiuje na nią pliki, ale jak mam coś odczytać z karty (np. jakiś plik *.doc), to telefon albo w najlepszym przypadku program (np. Word zawiesza się)...
Formatowałem kartę programikiem Flash Format i program się powtarza...

Miał ktoś taki problem ?

HELP  :terrified:

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2007, 22:36:20 »
cyperian
 Próbowałeś formatować z poziomu komputera (np. czytnikiem) ?

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2007, 22:46:11 »
tak i dalej to samo - sformatowalem w FAT32 i przez chwile wszystko chodzilo - program zainstalowany (kalkulator naukowy) na karcie bez problemu sie odpalal, pliki graficzne zapisane na karcie odpalaly sie w przegladarce i po chwili znowu - odpalam cos i telefon sie zawiesza... wyjecie karty dopiero uruchamia sprzet ...

ani soft ani hard resety nie pomagaly... karta wyglada na sprawna (nowke kupilem z allegro), bo dziala i w aparatach i czytnik kart na kompie normalnie ja rozpoznaje i formatuje....

nie wiem co robic - od nowosci w czytnik byla wlozona plastikowa imitacja karty miniSD, ale to chyba wsadzone przez producenta w celu zabiezpieczenia slotu przed syfem, ktory moglby wpasc do srodka...

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2007, 00:27:39 »
Dokładnia tą plastikową mialem i ja:)

Może masz możliowść wziąść od znajomega tez miniSD i sprawdzenia jej u ciebie bo z tego co piszesz ze dziala wszedzie indziej to moze byc cos z urzadzeniem, choc to malo prawdopodobne...
hm... soft by cos mogl utrudniac ?

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2007, 08:18:37 »
niestety kingstona 2gb juz nikomu nie sprzedaje bo wlasnie sa problemy. na razie 100% skutecznosci odnioslem na goodram - juz jakies 50-60 sztuk sprzedane i zadnych problemow

odnosze wrazenie ze kingstony co w niektorych sklepach jakies trefne sa (podrobki)

ale to moje zdanie

a odpowiadajac na temat - wymien karte i zobacz co bedzie an drugiej takiej samej

pozdrawiam