SPV M3000 zmienia sam godzinę.

• 9 Odpowiedzi
  • 635 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline macallan

• 11
  • Sprzęt: Było SPV M3000. Jest Samsung Galaxy S.
« dnia: Listopad 03, 2006, 20:05:02 »
Szukałem, ale nie znalazłem. Może ktoś miał podobny problem. Sam zmienia godzinę. Sprawdzam - jest zła - wyłączam (uśpienie), włączam i jest ok. Tak było, a teraz już nie wraca do właściwej godziny. Ustawiłem czas i po jakimś czasie znów zła godzina. Co może być przyczyną?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2006, 20:16:50 »
macallan

A synchronizujesz z komputerem? Moze w PC masz zla godzine i podczas synchronizacji ja zla pobiera.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline macallan

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2006, 09:20:17 »
Na PC mam dobrą godzinę, ale on nie jest przyczyną. Wczoraj np. zauważyłem, że zegar nie pokazuje godziny jaka jest w rzeczywistości. Ustawiłem zegar, a ok. godz. 19.13 zegar wyświetlał godzinę 12.58. Sprawdzałem zegar przy i po synchronizacji i jest ok. Kiedyś jak pisałem zmieniał ją na właściwą po wyłaczeniu-uśpieniu i ponownym właczeniu. Teraz już nie wraca do właściwej godziny.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2006, 09:27:43 »
Objaw rzeczywiscie dosc dziwny. Jedyne co mi przychodzi do glowy ze jakas aplikacja cos powalila w systemie bo nie sadze, zeby sprzetowo sie cos wysypalo. Sproboj zrobic Hard Reset i poobserwuj na golym systemie czy bedzie sie to dzialo. Jezeli nie to znaczy ze cos sie posypalo w systemie jezeli tak to raczej cos sprzetowego, chyba ze jeszcze mozesz sprobowac wtedy inny ROM mu zaladowac, ale objaw dosc dziwny jest generalnie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline donv

• 28
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2006, 21:32:21 »
u mnei nie tylko godzine ale i date. zawsze ustawia 2005.11.04 - czyli chyba dzień kiedy go spłodzili.

Nawet nie juz walcze z tym tylko czekam na SPV M5000

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 08, 2006, 23:59:39 »
Mam to samo ale od niedawna ,mysle ze jakas aplikacja jest przyczyna . Rownolegle nie mam juz sil do HR .Olewam sprawe.
Po ostatnim HR i backupie danych ,w ksiazce adresowej mam gdzie nie gdzie same nazwy bez nr. telefonow.
Caly czas jakis nowe g.... wyskakuje

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2006, 17:22:53 »
Ja mam ten sam objaw. Nie jest to wina nowo załadowanych aplikacji, już kilkakrotnie zmienił sam godzinę w ciągu kilku dni. Ostatnią aplikację wgrywałem ok 2 tygodnie temu. A dzisiaj co mnie zaskoczyło sam skasował wszystkie terminy z kalendaża (nie synchronizowałem go)

Czy jest na to jakaś rada?

*

Offline macallan

• 11
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 10, 2007, 12:13:46 »
Oddałem go do serwisu.
Odebrałem, "powrzucałem" używane przeze mnie programy i zawiesił się i nic - nawet się nie uruchomił.
Oddałem do serwisu.
Odebrałem i ... znowu to samo - zawiesił się. Ale tym razem nie zapomnieli o wymianie klawiszy , z których się "wysmażyły" nadruki o ciepła wydzielanego przez wyświetlacz.
Oddałem do serwisu.
Odebrałem i miłe zaskoczenie nowy ROM - nowa płyta główna. Było dobrze. Kilka dni temu problem powrócił - przestawia się czas (wskazanie godziny). Po wyłaczeniu i włączeniu (uśpienie) wraca do poprawnych wskazań. Co z tym począć? Ma ktoś jakiś pomysł?

*

mobi_one

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 10, 2007, 14:18:16 »
tak jak juz ktos napisal, jakis soft cos miesza, lub przebywasz w specyficznej jednostce czasu :)

*

Offline macallan

• 11
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 15, 2007, 12:05:22 »
Może i soft. Niemniej jednak zastanawia mnie jedna rzecz - dlaczego przez jakiś czas działał poprawnie. Usterka pokazała się za jakiś czas. W tym okresie nie było żadnych zmian w oprogramowaniu, tylko zwykłe używanie.
donv, khak i ppopp może spróbujemy zlokalizować przyczynę usterki?