do uzytkownikow Spv m3000, jakosc glosnika podczas rozmowy

• 9 Odpowiedzi
  • 654 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline danny82

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« dnia: Czerwiec 01, 2006, 19:21:56 »
Witam,
Jestem szczesliwym uzytkownikiem m3000 juz od dwoch miesiecy, ale ciagle mnie martwi slaba jakos glosu slyszalnego podczas rozmowy. Czy i u was jest podobnie?
Jak uzywam zestawu sluchawkowego to jest normalnie super ale jak przychodzi mi przykladac telefon do ucha to mi uszy wiedna, czasem nawet slysze dziwny cichutki pisk.
Przy uzytkowaniu 'zwyklego' telefonu juz od kilku lat slyszalem wszystko bardzo dobrze. A teraz super palmphone za marna jakosc glosu.
Co wy na to? Czy macie podobna jakosc glosu jak przykladacie swoj aparat do ucha? Pytam bo nie wiem czy oddawac swojego do serwisu czy przyzwyczaic sie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2006, 19:57:04 »
luks i muza tez
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2006, 07:45:40 »
pociesze cie, ze w jaminie jest to samo...

*

Offline DAGI

• *
  • 85
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2006, 12:02:15 »
hmm ja rowniez nie mam problemow z jakoscia glosu

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2006, 12:06:52 »
Rowniez zadnych zatrzezen do poziomu glosnosci :-)

Spv m3000

rom ver. 2.16.9.1 wwe
rom date 2/6/06
radio ver. 02.07.10
protocl ver. 413.1.03
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2006, 12:40:29 »
Niestety faktem jest, że chyba wszystkie palmofony nie zachwycają jakością dźwięku podczas rozmowy... :( Ci którzy tego nie słyszą poprostu nie przykładają do tego wagi - ja jestem wyczulony na jego jakość bo pracuję jako realizator dźwięku. Wystarczy porównać sobię wielkość głośniczka w Wizardzie z byle jaką zwykłą Nokią żeby zrozumieć czemu tak jest...
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2006, 19:08:40 »
Cytat: "Kuras77"
Niestety faktem jest, że chyba wszystkie palmofony nie zachwycają jakością dźwięku podczas rozmowy... :( Ci którzy tego nie słyszą poprostu nie przykładają do tego wagi - ja jestem wyczólony na jego jakość bo pracuję jako realizator dźwięku. Wystarczy porównać sobię wielkość głośniczka w Wizardzie z byle jaką zwykłą Nokią żeby zrozumieć czemu tak jest...
moze i masz racje problem w tym ze przez 2 miesiace dzwonilem z niego 4 razy przez glosniczek w spv. az sprawdze z ciekawosci
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline pyr77

• 335
  • Sprzęt: iPhone 3GS 32GB; Galaxy Note
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 02, 2006, 20:03:38 »
A to faktycznie dziwne. Ja korzystam tylko z glosniczka i powiem szczerze, ze na poczatku byla lipa. Bylem baaaardzo zawiedziony. Ale po paru dniach wszystko jakby sie polepszylo. Nie wiem czy to wina sieci, zasiegu czy cholera wie czego. Teraz bardzo, ale to bardzo rzadko cos jest z dzwiekiem nie tak, jakies 2/30 rozmow. Czy to mozliwe, ze przyczyna jest to samo zjawisko co np: echo? Mam na mysli slyszenie wlasnego glosu z drugiej strony.

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 02, 2006, 20:59:12 »
wiecie co, sprawdzilem i faktycznie dzwiek ma raczej mierna jakosc

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2006, 19:54:03 »
No ja też jestem wyczulony na tego typu zjawiska. Dlatego pierwszego spv3000 oddałem po 2 dniach skorzystałem z rękojmi wymuszając na orange nowy model niestety w nowym modelu rownież lipa z dzwiękim ( w porwnaniu z dużo tańszymi modelami tel. spv wypada blado - taki jego urok)