[SPV M3000] Spadek czasu pracy na baterii po kilku miesiącac

• 2 Odpowiedzi
  • 530 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ostatnio w moim SPV szybko rozładowuje się bateria. Na początku (kilka miesięcy temu) bez problemu trzymała się przez 5-6 dni, obecnie po niecałych 3 dniach spada do 15%. Używam oryginalnej ładowarki, nie ładuję przez USB. Rozmawiam tylko ok. 10 minut dziennie, kilka smsów, IRDA i BT nieużywane, Wi-Fi - rzadko. Połączenie GPRS nie podtrzymywane. Soft reset co 3 dni. Zastanawiałem się nad hard-resetem, ale to w ostateczności: mam sporo zainstalowanego softu, poza tym - nie sądzę, żeby pomógł.

Czy ktoś miał podobne problemy? Chyba trochę za szybko jak na standardowe zużycie baterii?

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2006, 20:54:44 »
6 DNI SPV??? To chyba masz jakis super model z ekstra baterią!!! to czym Ty sie przejmujesz, jak mi czasami działa dobę, czasami w porywach do 2 dni!!!Pozazdrościć :D

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2006, 21:14:56 »
Wszystko zależy od intensywności użycia:) Jeśli dłużej używam WiFi, ogladam jakieś pliki video albo długo słucham mp3, to nie dziwię się, że Wizard szybko mi pada. Ale jeśli podobny efekt następuje bez robienia praktycznie czegokolwiek, to mnie to zastanawia.