Windows Mobile 2003 for PocketPC Phone Edition po polsku?

• 2 Odpowiedzi
  • 1356 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 17, 2004, 07:08:36 »
Cześć,

Tłumaczę instrukcję do urządzenia T-Mobile MDA, które ma powyższy system i potrzebuję Waszej pomocy.

Przejrzałem FAQ i trochę postów, w poszukiwaniach trafiłem m.in. na http://www.infonet.com.pl/ppc2002/index.htm, ale pewnej odpowiedzi wciąż nie mam:

Czy ten system operacyjny jest spolszczony?
Czy spolszczenie jest oficjalne, tzn. np. akceptowane przez MS lub producentów urządzeń?
Co dokładnie jest spolszczone - tylko sam system jako taki, czy również np. Pocket Word, Pocket Excel itd.?
Czy jest do zdobycia emulator ze spolszczonym systemem?
Jeśli funkcjonuje "oficjalna" polska lokalizacja, z kim można się skontaktować z prośbą o ew. wypożyczenie słowników używanych przy lokalizacji?

Jeśli nie znacie wszystkich odpowiedzi, cenne będą choćby pojedyncze wskazówki, domysły, pogłoski zasłyszane od szwagra kolegi itp. :)

Z góry wielkie dzięki!

*

Offline FalconPDA

• **
  • 108
    • http://www.pda.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2004, 07:56:27 »
Spolszczenie systemu jest robione w postaci "nakładki" na system robionej przez Mediaofiice, a w każdym razie przez nich rozprowadzanej. Zwyke dostaje się je wraz z palmtopem, ale czasem trzeba zaplacić. Szczegóły znajdziesz na ich stronie. Co do szczegółowości to jest to dość głęboko sięgające spolszczenie, menu w aplikacjach też są po naszemu ;) Do wersji Phone Edition też sa specjalne nakładki, ale jak dobre nie wiem - nie mam XDA

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2004, 14:03:27 »
Zdaje się, że PTC ERA posiada polską nakładkę na system do ERA-MDA - jej koszt to chyba kilkadziesiąt złotych. Bardziej szczegółowych informacji poszukaj w archiwach forum lub pytaj w Erze.
Pozdrawiam,
biblo