Ładowarka

• 4 Odpowiedzi
  • 1716 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pabl00089

• 5
Ładowarka
« dnia: Wrzesień 28, 2009, 09:05:11 »
Mam takie pytanie odnosnie "ładowarki"
Słowo ładowarka umieściłem w cudzysłowiu poniewaz troche kombinowalem i wykombinowalem coś takiego jak na zdjęciu poniżej:

Ten czytnik kart ma 3 wyjścia USB :)

Ładowarka ma takie parametry wyjściowe:
5,7V/800mA

Czy nie bedzie pozniej problemow z bateria?? Z tego co wyczytałem to ładowarka do SPV e650 ma 5V.
Czy to prawda?

Odp: Ładowarka
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2009, 17:04:46 »
"Ładowarka" do spv e650 to zwykły zasilacz USB... Zmierz napięcie w porcie USB Twojego komputera i odpowiedź gotowa :) . Pozdrawiam...(hmm, może nie masz komp... Tak, to jest 5V)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2009, 21:58:52 »
port USB ma 5V / 0,5mA
nie wiem jak to jest z HTC ale w SIEMENSie telefon nie miał szeroką granicę napięcia 3,2 - 5,9V do niego dorobiłem 2 ładowarki więc nie było problemu ładowało ok. Poza tym na porcie USB nie będziesz mieć tych dokładnie równych 5V jakieś skoki wystąpią więc producent powinien to uwzględnić.

Jeśli nie masz ładowarki a potrzebujesz naładować i nie chcesz spalić telefonu to wyjmij baterię i naładuj prostownikiem. Ja tak robiłem przez pół roku do Nokii. Krokodylki do baterii, prostownik na 6V i najniższy prąd (taki żeby bateria nie robiła się gorąca)

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2009, 21:18:03 »
Słyszałem, że niektóre urządzenia tego typu nie ładują się już przy spadku na 4.8V (o co nie trudno np. z tanim zasilaczem w pc przy ładowaniu przez usb). Według naklejki na ładowarce jest 5V/1A i tak jest chyba najporęczniej, bo ładuje najszybciej (2x szybciej niż port USB w pececie), ale gdybym miał budować taką ładowarkę sam, wolałbym znaleźć jakąkolwiek przeznaczoną do innego urządzenia ładowanego przez miniUSB, przecież tyle ich jest... Sam ładowałem ładowarką od motoroli siostry i poza tym, że było wolniej, to wszystko w porządku. Są nawet takie ładowarki (bez kabla, tylko z gniazdem usb), które kupuje się do urządzeń, które producent zaopatrzył jedynie w kabel (USB-miniUSB) do ładowania (najczęściej odtwarzacze mp3/mp4). Taka ładowarka raczej więcej niż 500 mA nie da. (tyle właśnie ma usb - nie 0.5mA, ale 0.5 A, Czesiek się machnął)

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2009, 22:17:37 »
lepszej ładowarki na świecie nie widziałem O.o
http://www.allegro.pl/item806133024_oryg_ladowarka_sieciowa_xda_spv_mda_qtek_htc_1a.html kup tą ładowarkę i po problemie
lub bawiąc się w licytację
http://www.allegro.pl/item807661005_ladowarka_stacjonarna_i_samochodowa_do_spv_m650.html
wszystko od HTC lubi 1A.
USB jest za słabe dla ładowania telefonu
(przykład mój IP naładowany na 100% przez usb 3ma polowe mniej niż ładowarką)
w HTC na ładowarkach się nie oszczędza a to co zmiksowałeś to możesz sobie wiatraczek na usb podłączyć :P
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.