E650 problem z instalacją plików większych niż pojemnośc telefonu.

• 4 Odpowiedzi
  • 1407 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam

Standardowo aplikacje na telefon posiadają własne instalatory które należy najpierw uruchomić na komputerze aby następnie włączyło się potwierdzenie instalacji w telefonie. Podczas tej operacji pliki docelowo (bez możliwości zmiany;chyba ,że o czymś nie wiem) wypakowują się do telefonu aby następnie można było wskazać miejsce w którym dana aplikacja ma się zainstalować (telefon lub karta pamięci). Problem pojawia się gdy chcę zainstalować aplikację która zajmuje około 60 Mb, w telefonie mam wolne tylko ok. 57 Mb (więcej nie będzie bo tak jest fabrycznie), przez co brakuje miejsca i nie można jej ukończyć pomimo tego ,że w telefonie jest karta pamięci z wolnym miejscem . Nie mogę przekierować instalacji bo tak jest zrobiona. Jest jakiś sposób aby aplikacja rozpakowała się na kartę pamięci i dopiero stamtąd przekierować już końcową instalację tam gdzie będę chciał (czyli karta pamięci)?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2007, 02:47:37 wysłana przez Van GORRE »

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: E650 problem z instalacją plików większych niż pojemnośc telefonu.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2007, 10:39:37 »
jeśli instalujesz program przez AS, to po wypakowaniu pliku na PC, na PDA pojawia się prośba o dokonanie wyboru lokalizacji instalacji.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2007, 12:56:54 »
jeśli instalujesz program przez AS, to po wypakowaniu pliku na PC, na PDA pojawia się prośba o dokonanie wyboru lokalizacji instalacji.

Instalacja idzie do folderu telefonu -> windows/AppMgr/install i dopiero gdy tam się rozpakują pliki to wyskakuje menu w telefonie i można wybrać miejsce docelowe instalacji.
Rzuć okiem na tego screena . Tak wygląda instalacja, krok po kroku i nie ma możliwości aby wybrać inne miejsce rozpakowania plików, gdyby pliki rozpakowały się to kolejnym menu byłoby wskazanie gdzie ta gra ma się zainstalować.

Rzuć okiem na tego screena, zaznaczyłem na screenie pewną opcję która w AS jest niedostępna. Przekopałem opcje AS i nie znalazłem nic co umożliwiłoby zmianę tej lokalizacji.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2007, 15:46:26 »
Fajnie fajnie tylko ten program jest na PPC, a nie na Smartphony...

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2007, 19:31:23 »
Fajnie fajnie tylko ten program jest na PPC, a nie na Smartphony...

W takim razie wytłumacz po co firma Motorola dodała płytkę z tym programem do telefonów MPx200 czy MPx220 (miałem te telefony od nowości) czy też obecnego HTC s710 do którego także dołączony był ten program. Dodaliby program tak dla frajdy ,żeby zapchać miejsce na CD ?

EDIT------------
Problem rozwiązany.
Pliki podczas instalacji rozpakowują się do folderu "C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\XXX" Nawet gdy instalacja jest nie udana to w tym folderze znajdują się pliki XXX.cab. Wystarczy taki plik XXX.cab wgrać na telefon/kartę pamięci, następnie przy pomocy File Explorera odnaleźć go i zainstalować.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2007, 21:36:30 wysłana przez Van GORRE »