Polskie znaki z klawiatury QWERTY E650

• 3 Odpowiedzi
  • 2808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Polskie znaki z klawiatury QWERTY E650
« dnia: Wrzesień 13, 2007, 11:20:44 »
Na forum szukałem, w instrukcji szukałem, próby robiłem i nic - z kawiatury numerycznej mogę wybrać polskie znaki, w trybie xt9 się wstawiają, ale żeby tak normalniej wpisać, to już nie.  Problem jest właściwie tylko z nazwiskami, ale szukam rozwiązania.

*

Offline enlever

• 21
  • w tym sezonie snowboard już zakonserwowany!
  • Sprzęt: ...>Nokia 6680>SPV E650>i900 Omnia>Blackstone>SGS2
Odp: Polskie znaki z klawiatury QWERTY E650
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2007, 13:31:22 »
hmmm... Nie zastanawiałem się nad programowym rozwiązaniem... Od początku radziłem sobie trochę na około. Przy włączonym T9 zaczynam pisać słowo do pierwszego znaku diakrytycznego i wciskam enter. Potem wciskam literę, która ma mieć ogonek, wybieram odpowiedni znak strzałkami i wciskam enter i tak dalej. To chyba jedyna metoda...

zażółć           w prawo, ¬ enter

za¬z→¬o→¬l→¬c→¬
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2007, 13:33:31 wysłana przez enlever »
______
PZDR
enlever

*

Offline charbi

• **
  • 167
  • Sprzęt: HTC HD2 rom 3.14 WWE EE
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2007, 21:40:21 »
Witam
Polskie ogonki z klawiatury QWERTY
wciskasz klawisz "Fn" a następnie "Sym - czyli N" otwiera się lista dodatkowych znaków i czcionek, wybierasz co chcesz i gotowe. Jest to napisane w instrukcji
SPV E650 > SPV M650 >HTC TyTN II > HTC Touch Pro > SPV M650 > HTC HD2

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2007, 14:58:49 »
O wybieraniu z listy symboli czytałem, ale to ma sens przy szwedzkich nazwiskach, a nie przy pisaniu po polsku.  Czyli jak widzę tylko xT9. Jak mam wpisać nazwisko do książki używam klawiatury numerycznej, szkoda, że Querty nie daja jakiegoś tricku (jak dłuższe przytzymanie litery czy coś w tym stylu)