złe podłączenie Qtek 9000 do usb

• 37 Odpowiedzi
  • 2418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Polus

• 19
  • Sprzęt: HTC Universal(Qtek 9000)
Odp: złe podłączenie Qtek 9000 do usb
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 17, 2009, 18:42:10 »

podłączone bezpośrednio do płyty głównej, a nie przez hub usb
czyli juz lezymy bo nie mam pojecia jak to podlaczyc, jeśli dobrze cie rozumiem.
Ale wydaje mi się ze to gniazdo jest naderwane bo widać przy wejscu na usb że bylo tam udeżone w to miejscie i odłamało kawałek obudowy...

PS. Koleś niezle mnie wydymał na fonie... Dałem za niego 600 zeta... niby wszystko sprawne... telefon poobijany, widać ze zaliczył parę sporych upadków, a do tego teraz to wszystko ... (cóż życie ;/ )
Pamiętaj dbaj o swojego Universal'a.
Szanuj go jak własnego siebie gdyż on pracuje dla ciebie !

*

Offline Harrocan

• **
  • 131
  • Ot taki maniak.
    • http://mmocenter.pl/harrocan/
  • Sprzęt: HTC Universal (I-mate JasJar), Acer Aspire 1600
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 17, 2009, 19:15:29 »
Do USB na płycie głównej masz Uniego podłączyć, a nie przez różne przejściówki czyt. HUB USB.

*

Offline Polus

• 19
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 17, 2009, 19:51:45 »
no czyli z tyłu wejscie i przez kabel tak ??

edit:///

chyba znalazlem winowajce... po podłączeniu usb do pda zaczeła mrugać czerwona dioda(jest bateria włożona) po dociśnięciu przewodu usb do pda przestane na chwile mrugać i swieci swiatlem ciąglym... co to oznacza ??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 20:01:26 wysłana przez Polus »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 17, 2009, 20:16:46 »
To teraz naładuj akumulator w końcu - widocznie masz problem z gniazdem miniUSB w Unim
potrzebna zgoda

*

Offline LifelessLife

• *
  • 87
  • Batteries not included.
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 18, 2009, 02:49:26 »
Ja pierdykam, Polus nie panikuj tak :grin: gniazdo usb w unim Ci lata, a jak nie gniazdo to nóżki od gniazda, a jak nie to coś jest zagiętego i jest spięcie, komunikat w systemie typowy dla zwarć usb. Przerabiałem już gniazda nie raz w pocket'ach i na 99,9% wymień gniazdo, a później naładuj baterię na 100% i mozesz profilaktycznie wyczyscic DOC wgrac rom 5 a pozniej 6.x.

Jak nie masz czasu na kupowanie części w TME to mozesz zrobic na szybko jak ja w moim starym Unim(o2 xda), który to juz dawno poszedł w pierony ;)

P.S.600zł ? za Universala ?  :O no to się wkopałeś. Ja za 280zł kupiłem nówkę sztukę brandowaną Ere(brak zasięgu - wgranie radia i 100% sprawna :) fux), minus ze to G3, ale poza tym od G4 nie odbiega jakoś strasznie.
iPhone 3GS 32GB ► 3.2 & JB
HTC HD2 ► CleanEX Core Ultra 3.5 ► 2.14 To nie tablica ogłoszeń - Regulamin polecam.
Nokia N95 8GB ► 35.0.001

*

Offline Polus

• 19
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 23, 2009, 14:52:53 »
Dobra panowie... uni wylądował w serwisie ;) w poniedziałek poznam diagnozę oraz cenę naprawy :) to do poniedziałku userzy :D
Napisane: Grudzień 18, 2009, 17:20:37
no wiec.... złe wieści dla mojej kieszeni ....

Diagnoza (przez telefon) Uszkodzona płyta główna

Koszt naprawy 170 zł 

Telefon do odbioru w środę wiec w środę więcej napisze co jest uszkodzone bo na razie nie chciała mi powiedzieć dokładnie... ah te sekretarki ;/
Napisane: Grudzień 21, 2009, 16:22:17
Qtek 9000 żyje ;) teraz mam takie pytanie ja
Radio-- jak je zmienic i czy tak naprawde poprawia osiągi "telefonu"
co to za wersja windowsa H4Ker2 - l2 czy jakos tak :)

*

Offline LifelessLife

• *
  • 87
  • Batteries not included.
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 26, 2009, 16:36:24 »
170zł  :-X :lol: :lol: :lol: - nieźle ktoś zaszaleje : ). Podejrzewam, że jesteś w młodym wieku i chyba serwis zdarł z Ciebie za dużo, bo gadać z takimi nie potrafisz. BTW. możesz podać co to za serwis ? : ) Bo widzę ze eksperci, jak mi szkło w 6500 pękło, to nikt nie umiał postawić tego na kulkach :E a tu takie kosmosy wyczyniają hoho, widzę że za niewiedzę dużo się płaci. : ) Błagam Cię, rozkręć te 4 śrubki w Unim weź plastikową kartę zetrzyj na papierze ściernym trochę krawędzie żeby były płaskie i podważ obudowę uniego,  sciągnij ją i pstryknij foto gniazda usb :) i pochwal się nam jeszcze raz ile dałeś za gniazdo... tu* jest za 3.62zł i wlutowanie go to max 15min dla serwisanta to pewnie  3-10min. Ehh przykro mi.
*http://www.tme.eu/pl/katalog/?art=ESB33100000Z#id_category%3D100379%26

Radio nie wpływa na działanie szybkie telefonu a na obsługę modułu GSM, 1.15 jest zachwalane, ponieważ po uzyskaniu połączenia najszybciej przekazuje głos do odbiorcy, w 1.18 jest bardzo krótkie opóźnienie na starcie rozmowy. W sensie, że "halo" może ktoś nie usłyszeć za 1 razem ; )

H4Ker2 - Na ten czas jedyny znany mi spolszczony windows do universala w v. 6.1 Co do opinii to masz w temacie, o gustach się nie dyskutuje :P.

P.S. 600+55+170=825zł  :swirus:
Nie lepiej było kupić Touch Pro ?

http://allegro.pl/55002_htc_touch_pro.html?id=55002&order=p
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2009, 16:44:28 wysłana przez LifelessLife »
iPhone 3GS 32GB ► 3.2 & JB
HTC HD2 ► CleanEX Core Ultra 3.5 ► 2.14 To nie tablica ogłoszeń - Regulamin polecam.
Nokia N95 8GB ► 35.0.001

*

Offline Polus

• 19
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 27, 2009, 18:02:53 »
ehhh nie mam takiego srubokręcika... jest to serwis w bielski na ulicy "Widok 5" http://www.medikomp.net/

a jak go rozkręce to wam pokaże... racja za niewiedze sie płaci... ale bałem się cos zjechać bardziej w moim pda wiec... narazie tel działa cacy więc nie ma co dyskutować było minęło ;)

Co do wyceny... może i było lepiej... ale skad ja wiedziałem ze tak mnei to wykosztuje ?? no nie wiedziałem..