Universal - wątpliwości po zakupie sprzętu na allegro.

• 39 Odpowiedzi
  • 4018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rezor1991

• 12
  • Sprzęt: Spv m5000 i vodafone VPA4 lub nokia 6020 i SE k550
Odp: Universal - wątpliwości po zakupie sprzętu na allegro.
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 07, 2010, 16:05:32 »
narazie licze na to, że stał się jakiś "defekt" podczas trasportu i gniazdo znowu przestało działać. Jesli się z nim nie dogadam... Trudno... Nie lubie się z ludźmi dochodzić ale już z jednym miałem sprawę w sądzie bo towaru nie przysłał, więc uraz mam
siemens s55=>motorola e398=>siemens s35 => motorola e1=> siemens m35 => toshiba g500=> Orange spv m5000(G4) => toshiba g900 & nokia 6020 => nokia 6020 & nokia 6020 => nokia 6020 & SE k550i => Odkupiona stara SPV m5000 & Vodafone VPA4 (w naprawie)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 09, 2010, 08:35:54 »
(....)bo jak zobaczyłem co jest w środku to się przeraziłem

Otworzyłeś sprzęt, koniec roszczeń względem Sprzedającego.

*

Offline rezor1991

• 12
  • Sprzęt: Spv m5000 i vodafone VPA4 lub nokia 6020 i SE k550
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 09, 2010, 16:28:20 »
Na płycie Universala. Starego rozebrałem tylko raz w celu dociśnięcia wtyczki i nigdy nie zgłębaiłem sie co jest w środku pod okleinami.
Po za tym dogadałem się i ma (tak w każdym bądź razie powiedział) zwrócić 50zł za ewentualne koszty naprawy gniazda. Zresztą nie musze go rozkręcać żeby wiedzieć, że w środku spotkam koszmar skoro nawet slot od SIM jest przytopiony
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2010, 03:51:36 wysłana przez rezor1991 »
siemens s55=>motorola e398=>siemens s35 => motorola e1=> siemens m35 => toshiba g500=> Orange spv m5000(G4) => toshiba g900 & nokia 6020 => nokia 6020 & nokia 6020 => nokia 6020 & SE k550i => Odkupiona stara SPV m5000 & Vodafone VPA4 (w naprawie)

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 14, 2010, 13:13:34 »
Witam skoro już jest taki temat to i Ja się dołączę. To mój pierwszy post jak i pierwsze urządzenie z WM  :)
Również zakupiłem uniego na allegro.
Wystawiony był jako nowy, nie używany, w skład zestawu wchodziły: Spv, ładowarka sieciowa i samochodowa, rysik, WM 6.1, pisemna gwarancja na 30 dni, faktura vat-marża, pudełko.
Cena: 485+25 przesyłka pobraniowa priorytetowa.
Paczka przyszła po 3 dniach, oto to ujrzałem: http://img155.imageshack.us/img155/6581/paczkat.jpg
Pominę fakt błyskawicznego skoku ciśnienia i serii niecenzuralnych słów.
Jednak po wkopaniu się głębiej okazało się że spv jest. Zawinięty w folię bombelkową. Były jeszcze: wspomniane dokumenty i ładowarka, nieoryginalna. Rysik w spv. Brak ładowarki samochodowej, spodziewałem się że WM 6.1 będzie na płycie, ale ok był. wgrany ale był.
Po wysłaniu paczki dostałem wiadomość że bateria nie nadaje się do użytku i że w paczce będzie 50zł na zakup nowej. Pieniądze były, zamknięte w spv.
Uruchomiłem uniego na tej baterii, działa, strasznie wolno chodzi, nawet jak niema żadnej aplikacji otwartej. Wygląda jak nowy, brak luzów przy LCD, klawisze działają świetnie. Poszperawszy trochę, znalazłem wersję systemu (chyba  :E) WM 6 proffesional. Sprawdziłem też pamięć. start->ustawienia->system->pamięć i program, i tu 40 MB, 20 użyte tyleż samo wolne. Myślałem że z kartą MMC będzie działał bezproblemowo, myliłem się, niby odczytuje dane, ale po pewnym czasie przestaje. Nie można nic otworzyć. Ok przystosowany pownien być do SD, niestety niemam puki co takowej i nie wiem czy z SD nie będzie podobnie. Przymierzam sie do zmiany ROMu.
Dodam że śrubki nie wyglądają na odkręcane, na jednej jest plomba: http://img148.imageshack.us/img148/7901/81990118.jpg
Co o tym wszystkim sądzicie?
P.S
Wybaczcie niską jakość zdjęć, robiłem je Nokią 5300.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2010, 13:15:44 wysłana przez at4teh »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 14, 2010, 13:38:33 »
Pominę fakt błyskawicznego skoku ciśnienia i serii niecenzuralnych słów(..)spodziewałem się że WM 6.1 będzie na płycie, ale ok był. wgrany ale był.
Po wysłaniu paczki dostałem wiadomość że bateria nie nadaje się do użytku i że w paczce będzie 50zł na zakup nowej. Pieniądze były, zamknięte w spv.

Wygląda jak nowy, brak luzów przy LCD, klawisze działają świetnie.  Przymierzam sie do zmiany ROMu.
Dodam że śrubki nie wyglądają na odkręcane, na jednej jest plomba

1."Pudełko" było, heh kolejny cwaniak z serwisu/ handlarz. Do tego "dokumenty" które mają  legalizować goły sprzęt.
2. Od kiedy to wm ma być na płycie? Zwłaszcza edycja nieoficjalna?
3. Miło że od razu jest kasa na nowe aku ale mimo wszystko patrz pkt.1
4. Zapewne jest nowy lub niewiele używany, plomba jest oryginalna, druga powinna być na śrubce pod LCD. Sprawdź czasy rozmów.
5. Pewnie ROM jakiś niedopracowany, Uni jest wybredny i nie z każdym się lubi, zmiana ROM się przyda z profilaktycznym oraniem wszystkiego do zera (w sumie zabawa dla średnio zaawansowanych).

Kolejny przypadek świeżego uzytkownika który postanowił "zaufać" serwisowi. Mają wysokie ceny, masę sprzętu więc nikt tam nie siedzi i nie sprawdza wszystkiego dogłębnie, typowa taśmowa robota.

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 14, 2010, 14:17:30 »
OK, z tym WM na płytce, moje niedouczenie  :)
Czasy rozmów: wszędzie zero godzin, minut, sekund.
Wydaje mi się że na ten rom wgrywane było jakieś spolszczenie bo część programów jest po angielsku.
Ta śrubka pod LCD, to chodzi o tę która jest przy tulei? jeśli tak to nie ma na niej plomby ale też i lakier nie jest zdarty.
ROM wymienię jak kupię nową baterię, na tej się boję. A problemy z MMC to fakt że uni woli SD czy wina romu?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 14, 2010, 14:34:20 »
Wydaje mi się że na ten rom wgrywane było jakieś spolszczenie bo część programów jest po angielsku.

ROM wymienię jak kupię nową baterię, na tej się boję. A problemy z MMC to fakt że uni woli SD czy wina romu?
1. No bez przesady.... "programy" mają prawo być w języku w którym zostały napisane, to że część z nich ma język polski do wyboru to tylko uprzejmość wydawcy

2. I dobrze, bez aku nie ma co podchodzić.
3. Bez macania nie ma co się wypowiadać, pewnie chodzi normalnie tylko TY za dużo oczekujesz

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 14, 2010, 14:58:08 »
3. Bez macania nie ma co się wypowiadać, pewnie chodzi normalnie tylko TY za dużo oczekujesz
Czy ja wiem? Mam go od wczoraj, więc jeszcze nie wie czego będę od niego wymagał  :]
A tak serio, fakt muszę się przestawić na WM, dzięki za odpowiedź.

« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 19, 2010, 19:20:54 »
To i ja się pochwalę i polecę Wam sklep w Krakowie przy Starowiślnej 35. Leży tam MDA Pro za 200zł w przyzwoitym stanie z ładowarką i powiększoną baterią 3800mAh. Ja kupiłem drugą sztukę - za 250zł dostałem Uniego z oryginalnymi plombami, w prawie idealnym stanie (kilka rys małych na pokrywie ekranu), z oryginalnym ROMem Ery, dwiema bateriami, fabryczną folią na ekranie i kompletem wszystkich dokumentów. Miał przegadane łącznie 2h jak go kupowałem. Do tego karta 4GB za 20zł. Widziałem tam też kilka Wizardów w cenie od 150 do 190zł, więc jak ktoś potrzebuję to warto się przejść póki jeszcze są :)

Z Uniego jestem póki co zadowolony. 520 (624MHz) i VGA ogarniają sprawę bardzo konkretnie :) Teraz poluję na uwalonego BlueAngela co by mieć z czego pozyskać RAM i będzie maszynka, która nawet dziś nie ma się czego wstydzić. Jest zdecydowanie szybszy niż poprzednie moje PDA (Hermes, Wizard i Typhoon). Uni uber alles! ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2010, 19:23:32 wysłana przez forteller »
HP nc4200 @ 2,4GHz + HTC Universal @ 624MHz

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 19, 2010, 19:45:30 »
Cytat: forteller link=topic=163166 .msg1356147#msg1356147 date=1282238454
Teraz poluję na uwalonego BlueAngela co by mieć z czego pozyskać RAM i będzie maszynka

Mówisz masz(nawet dwie,dodatkowa plyta glowna od Uni, dobra na testowwy przeszczep tez bedzie), odezwij się na PW.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2010, 19:52:07 wysłana przez Antej »