Mam problem z wgraniem radio-ROMu. Ale od początku żeby było jaśniej. Kupiłem uszkodzonego Uni, uszkodzenie było opisane jako nie uruchamiające się urządzenie. Jednak próba naładowania baterii przez kompa (USB) skończyła sie naładowaniem tejże i przez AC mogłem zobaczyć co jest w środku (pliki, foldery), niestety nie uruchamiał sie wyświetlacz i program "MYMobiler" też nie widział obrazu. Po rozebraniu stwierdziłem, że uszkodzona jest taśma lub wiązka łącząca dwie połówki urządzenia (pourywane przewody). Dzięki pomocy olmeca zakupiłem nową wiązkę i złożyłem sprzęt. Oczywiście odpalił bez problemu i obraz sie wyświetlił. Ukazało sie niemieckojęzyczne menu, pewnie ROM jeszcze z T-Mobile. Postanowiłem wgrać coś bardziej przyjaznego. Oczywiście juz wtedy na splashscreenie pokazywało się NO GSM. Próbowałem wgrać jakikolwiek Radio-ROM, niestety wyskakiwał błąd 114. Próba wgrania kompletnego ROMu z wkompilowanym radioRomem kończy się wywaleniem błędu lub po niby udanym wgraniu, system sie zatrzymuje na splashscreenie. Znalazłem ROM gdzie mogę usunąć plik z radiem i wtedy ROM się wgrywa i mam system. Z tego systemu pochodzą obrazki poniżej.
Korzystałem z szukaj-ki tutaj na forum i próbowałem skorzystać z kilku porad ale przeważnie był zonk, bo wątki były napisane dość dawno i porady z użyciem programów lub plików są nieaktualne (brak plików pod podanymi linkami). Te nowsze jakoś nie sprawdzają się na moim urządzeniu.
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu mojego Uni. Chodzi mi o to jak stwierdzić czy padł moduł GSM? I jak jeszcze można by ewentualnie go naprawić.
EDIT: Zapomniałem napisać jeszcze, że Blutooth działa i Wi-Fi też.