C500 a działający internet w erze

• 5 Odpowiedzi
  • 584 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 13, 2006, 06:21:49 »
Witam serdecznie
Stałem się "współwłaścicielem" SPV C500 i w tym związku poczułem się w obowiązku skonfigurować telefon, a konkretnie połączenie GPRS, MMS.
Brne już któryś dzień z kolei trzepiąć google i forumową wyszukiwarkę. Gdy go dostałem miał ROM z Orange. Nie mogąc zestawić połączenia z APN ERY pomyślałem że może w ROMie jest jakaś blokada i zmieniłem ROM na i-Mate. Lecz sytuacja się nie zmieniła. Powiedzcie proszę Bardziej Zaawansowani Użytkownicy. Czy jest jakaś blokada na GPRS i MMS w tych telefonach ??
 Ustawienia oczywiście to
erainternet
erainternet
erainternet

eramms
eramms
eramms

Nawet proxy ustawiłem według przyklejonego przepisu i nic.
Na stronie ERY w i-BOA usługi są aktywne. Pewnie już dawno dałbym sobie spokój, ale ludzie piszą że mają działający GPRS.
 Proszę o pomoc bo czytam dłubie czytam dłubie ........................... i oprucz straconego czasu i mocno nadszarpnietych nerwów nic się nie dieje.
Oczywiście pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2006, 00:54:11 »
Witam ponownie i z góry przepraszam że pisze pod własnym postem ale nie wiem co robić. W BOA Ery jak dzwonie mówią że wszystkie potrzebne usługi są aktywne by uzyskać połączenie z APN. Dysponuje jeszcze jednym telefonem Motorola A925 równiez bez wsparcia z strony Ery i też nie mogę się połączyć z APN. Konfig według http://matrax.net/forum/showthread.php?t=10302
Może poprostu coś w SPV C500 źle ustawiłem .
Potwierdźcie proszę, lub zaprzeczcie  czy ustawienia są napewno poprawne (zaczynam już w siebie wątpić) czy to w BOA robią mnie w balona i zwyczajnie usługa GPRS jest nie aktywna.
Pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------
Po wizycie w salonie Ery okazało się że faktycznie usługa GPRS nie działa. Po czym wykonano restart mojego konta, ale i to nie pomogło :P Pomogła kolejna rozmowa z BOK i powolne tłumaczenie konsultantowi że telefon mam dobrze skonfigurowany !!! a błąd nadal leży po stronie Ery. Po 15 min tłumaczenia sukces okazało się że to coś w ustawieniach w ich systemu odnośnie APN. Ufff działa
Przypomne o wgraniu GPRS.AlwaysOn.cab Podobno zapobiega rwaniu sesji.
Pozdrawiam

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2006, 10:15:03 »
Witam!
Mam podobny problem, skonfigurowałem jak w przyklejonym i nie działa!! Co mam powiedzieć tym śmiesznym ludziom w Erze? W czym dokładnie polega problem i jak go w Twoim przypadku rozwiązali??
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2006, 16:51:07 »
Dowiedz się czy masz aktywną usługę gprs.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2006, 17:08:34 »
Cytat: "bikekowal"
Witam!
Mam podobny problem, skonfigurowałem jak w przyklejonym i nie działa!! Co mam powiedzieć tym śmiesznym ludziom w Erze? W czym dokładnie polega problem i jak go w Twoim przypadku rozwiązali??

Sprawdź kartę sim w telefonie kolegi z ery, lub po prostu idź do salonu.
Tą sytuację spowodowało u mnie zawieszenie usług kiedyś tammmm. Poprostu nie wszystko się odwiesiło a że internet w Erze taktowany buł co 500 to wogule nie zależało mi na sieci :P Po aktywacji paczki zmieniło się taktowanie na po 50 więc zaczołem drążyć sprawę.
Pozdrawiam

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2006, 18:50:21 »
Dzieki!! Spróbuje, może się uda...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...