Ładowarka do C600! PILNA POMOC!

• 3 Odpowiedzi
  • 515 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 20, 2006, 14:06:36 »
Ludzie pomozcie prosze!

Mam problem, bo w srode rano jade w trase (Polska, Slowacja, Wegry, Austria, Czechy), a nie moge znalezc ladowarki do mojego telefonu SPV C600e.

Przyznam, ze myslalem, ze wystarczy mi ladowarka samochodowa, ktora dostalem z BT GPS'em (samochodowa ladowarka USB), ale okazalo sie, ze nie chce mi ladowac. Przeczytalem informacje o potrzebie zwarcia 4 i 5 pinu w koncowce miniUSB... nawet sprobowalem, ale skonczylo sie to zniszczeniem jednego kabla - kabelki byly zalane guma.

Aktualnie sam juz nie wiem jak uzyskac ladowanie mojej komorki w samochodzie...

Czy musze dorwac inny kabel i sprobowac zewrzec piny - osobiscie wole nie kombinowac, by nie zniszczyc telefonu.

Moze ktos z was ma C600 i uzywa, z powodzeniem, jakiejs ladowarki samochodowej?

Moze mozecie polecic jakas konkretna ladowarke na allegro? Poprosilbym o kuriera i mialbym ja na wtorek.

O to co znalazlem na Allegro:

http://www.allegro.pl/item120442345_ladowarka_samochodowa_qtek_9100_spv_m3000_i_inne.html
http://www.allegro.pl/item121817183_ladowarka_samochodowa_spv_m3000_mda_qtek_gwar_12m.html

Na koniec:
1. Czy jezeli dostane do swojej komorki ladowarke samochodowa, to czy bedzie ona w stanie utrzymac ja przy "zyciu" mimo ciaglego uzytkowni - nawigcja.
2. Slyszalem o zew. zasilaniu z akumulatorkow, np. AA? Wiecie cos moze na ten temat?

PROSZE POMOZCIE! BARDZO PILNE!

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2006, 14:18:07 »
Ładowarki samochodowe do motki V3i posiadają rozbieralne wtyczki więc można je rozebrać i zewrzeć rezystor (jakikolwiek komis z telefonami). Jedna UWAGA. Taka ładowarka raczej nie podejdzie do większości GPSów (pomimo identycznej wtyczki). Nieszczęściem jest ów pin 4 który w wielu urządzeniach GPS jest WYJŚCIEM napięcia.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2006, 14:33:22 »
Hmm, moze jeszcze na szybko sprobuje w poniedzialek. A czy mozecie polecic jakas gotowa ladowarke samochodowa oferowana na allegro?

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2006, 21:26:06 »
ciekawe bo mi wlasnie ladowarka z gpsa normalnie ladowala  :mysli:

niestety jesli bedziesz mial calkowicie rozladowany telefon to watpie zeby dalo rade bo zwykle maja po 750 lub 850 mA