Podtrzymanie połączenia GPRS po zablokowaniu klawiatury C600

• 9 Odpowiedzi
  • 892 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 17, 2006, 11:40:58 »
Witam  ;)  Jestem nowym użytkownikiem, więc proszę o wyrozumiałośc...
Mam SPV C600 z softem I-Mate. Problem polega na tym, że po włączeniu blokady klawiatury, natychmiast rozłącza mi SmartGadu.
Czy jest jakiś programik, bądż klucz rejestru do zmodyfikowania, (szukałem na forum, ale bezowonie), który efektywnie podtrzymuje to połączenie ??
Z góry dzięki za pomoc  ;)

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2006, 21:01:05 »
Już znalazłem....
Aby nie zostawić tematu pustego wklejam informacje, którą znalazłem....u mnie działa...

"...Navigate to "HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Providers\{7C4B7A3 8-5FF7-4bc1-80F6-5DA7870BB1AA}\Connections\(GPRS connection name)\AlwaysOn". Change the value from 0 to 1."

;)

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2006, 21:23:06 »
no ok, a jak po tej zmianie zakonczyc polaczenie?  :S

p.s. moglbys to dopisac do tematu "tuning rejestru"  ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2006, 22:59:24 »
Moim skromnym zdaniem, choć moge się mylić, aby zakończyć połączenie, należy zmienić wartość rejestru na poprzednią, tzn 0

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2006, 11:45:14 »
Cytat: "P.I.T."
Moim skromnym zdaniem, choć moge się mylić, aby zakończyć połączenie, należy zmienić wartość rejestru na poprzednią, tzn 0

:huh:  jesli zmienisz na wartosc 0 to polaczenie bedziesz mogl wylaczyc za pomoca czerwonej sluchawki, ale jak zrobic zeby polaczenie nie wylaczalo sie podczas blokowania klawiatury, a zeby mozna bylo je wylaczyc bez kombinacji z trybem samolot  ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2006, 11:50:28 »
Tego nie wiem... :(

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 18, 2006, 12:04:03 »
ok juz wiem : w comm manager wystarczy kliknac na opcje zatrzymaj obsluge danych (nr 5) . nie wiem tylko czy w sofcie orange tez jest taka opcja bo w i-mate jest bardziej rozbudowany comm manager  :S

edit: zauwazylem, ze powyzsza zmiana w rejestrze powoduje laczenie z netem zaraz po wlaczeniu telefonu  :] wiec musze znalezc alternatywe do zmian w rejestrze :(

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2006, 11:19:14 »
Zauważyłem, że po zmianie w rejestrze (gprs always on) bateria trzyma mi praktycznie jeden dzień, choć przed zmianą trzymała ok trzech dni....Czy to normalne

Poza tym po "zatrzymaniu obsługi danych" w Comm Manager po chwili ponownie pojawia mi sie znaczek EDGE/GPRS na górnym pasku przy wskaźniku zasięgu... rozumiem, że komenda"zatrzymaj obsługę danych" przy tej zmianie rejestru nie bardzo działa....

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 19, 2006, 20:31:51 »
Małe sprostowanie...
W moim przypadku szybsze zużywanie baterii spowodowane jest nie, jak myślałem wcześniej, przez podtrzymywanie połączenia GPRS, lecz przez działające SmartGadu.... :)

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 22, 2006, 21:16:49 »
a ja chcialem dodac male sprostowanie, ktore byc moze kogos nasunie na odpowiedz:

polaczenie gprs/edge zostaje przerwane po zwyklym kliknieciu czerwonej sluchawki (bez przytrzymania). jesli wiec ktos znalazl by sposob na zmiane odnosnika klawisza czerwnonej sluchawki (tak jak w przypadku short_camera itp) to bylo by na prawde milo :E

p.s. bedac w slabym zasiegu mialem dostepna tylko siec gprs jednak polaczenie bylo zrywane dosc czesto (musialem przebywac miedzy dwoma nadajnikami) wiec nie bylem w stanie sprawdzic czy dluzsze dzialanie baterii jest przyczyna transmisji edge  :(