Witam, ja mam TT6. 030 (8320) i mapy 650(1052), 660(1219) oraz 675(1409). To wszystko na hx4700 WM2003.
Kolega przesadził z tymi znakami,bo ile musieliby ich wpisać ale prawdopodobnie miał na myśli ograniczenia prędkości. Od wersji 6, TT daje ostrzeżenie o przekroczeniu dopuszczalnej prędkości przez zmianę koloru wyświetlania prędkości aktualnej (czasem to jeszcze miga), dzięki czemu odczyt prędkości w dzień staje się praktycznie niemożliwy. Nie testowałem tego jeszcze na mapach TeleAtlasu (675) ale z mapami Navteq'a (650 i 660) działa na wielu drogach w Polsce.
Jeśli myślisz o zakupie to mam jeszcze uwagę dotyczącą pokrycia map.
O ile wersja 675 ma powiększone pokrycie Europy wschodniej tzn PL CZ SL HU o tyle użytkownicy z pozostałej części Europy narzekają na to że mapy TeleAtlasa są starsze i mniej dokładne niż Navteq'a!!!
Ponadto w starszych wersjach znalazły się plany (nie wszystkie dokładne, ale jednak) większych miast daleko na wschód (Moskwa) i południe (Tirana) od zasadniczego pokrycia, oraz główne drogi prowadzące do tych miast. Jest również przyzwoita baza poi, np. hotele, restauracje, stacje paliw.