Zrobiłem tak jak napisałeś. Zakupiłem kartę 4GB, a mapę kupiłem poprzez stronę TomToma (miałem kod promocyjny na 10 Euro rabatu).
Podłączyłem TT do kompa i włączyłem go. TT home zapytał się która z pamięci ma być docelowa.
Wybrałem kartę SD i program sam przeszedł do uaktualniania zawartości. Były 3 opcje:
- GPS fix
- nowa zakupiona mapa C&W Europe (ok 2,3GB)
- maps share
Wybrałem fix i nową mapę i kliknąłem dalej. No i pokazało się okno, że w urządzeniu jest za mało pamięci. Potem odpaliło się okno z wyborem fragmentów mapy. Dla testów wybrałem Europę Centralna. Ta część mapy się ściągnęła i zainstalowała na karcie SD (kasując przy okazji skopiowaną wcześniej tarą mapę C&W Europe). Zawartość pamięci TT nie uległa zmianie. Dalej jest tam stara cała mapa.
Przy przegrywaniu mapy, program niestety zburzył się, że w pamięci wewnętrznej nie ma wystarczająco miejsca i chciał to zgłosić do supportu.
No i teraz pytanie. Jak zrobić aby cała mapa C&W Europe ściągnęła się i wgrała na kartę SD?
Wygląda na to, że TT home w jakiś głupi sposób dalej bierze pod uwagę pamięć wewnętrzną. Mimo, że wybrałem jak miejsce docelowe kartę SD!
Pomocy

Skopiuj całą zawartość pamięci tomtom'ana kartę 4GB wraz ze starą mapą - włóż kartę do tomtom'a i go zresetuj a następnie podepnij do kompa i uruchom tomtom home - jako ścieżkę do urządzenia wybierz kartę 4GB (tomtom home wykryje jakby dwie pamięci 2GB i 4 GB) i na nią zakupisz i zainstalujesz odpowiednią mapę.