Kwieto jak cię uraziłem to sorki. Ale nie pusz się tak strasznie. Ja napisałem wyraźnie, że obie mapy to wielkie .... ale nie da się bez nich żyć. Używam AM bo ładniejsza. Przed wyjazdem w trasę będę sprawdzał obie - i to też napisałem wcześniej.
Po prostu tak się składa, że w Ciechanowie bywam. Jakoś rok temu zarejestrowałem, że pojawiła się tam numeracja - nawet był wątek na pdaclubie w którym ktoś się żalił, że w AM jej brakuje - stąd mój post o tym, że w TT pojawiła się ona wcześniej. I stąd "oburzenie", kiedy w oparciu o przestarzałe dane forsowałeś stan niezgodny z rzeczywistością.
Jeśli chodzi o wersjęTT to przyznaję się do błędu. Jako, że mało z niego korzystam, nie byłem up to date z jego obsługą. Sądziłem, że jeśli przy próbie aktualizacji melduje, że nie ma dla mnie nowej to mam ostatnie mapy. A tu zonk. Za aktualizację trzeba placić !!!!
Za subskrypcję AM również trzeba płacić.
Tu niestety wygrywa AM. Kupiłem ją w wersji starej 3. Pózniej darmowa aktualizacja do 3.9. Później do 4. i kilka kolejnych 4.
A koszt subskrypcji? Roczna subskrypcja AM kosztuje mniej więcej tyle co aktualizacja map w TT. Jedyna różnica jest taka, że w ramach rocznej subskrypcji masz 3 aktualizacje, podczas gdy w TT mapy są aktualizowane mniej więcej raz na pół roku (i jeśli chciałbym skorzystać z obu aktualizacji, musiałbym zapłacić dwa razy)
KWIETO MASZ RACJĘ - są te ulice, o które pytałem. Przepraszam. Niestety gamoń ze mnie. Szczęście, że są takie fora i można sobie poukładać troszkę te fałdy na mózgu.
:")
Tyle, że teraz zasialiście we mnie niepokój bo może faktycznie, skoro Kwieto jest skłonny oddać życie za TT , to może jest on lepszy i warto zapłacić kolejny raz i go aktualizować.
Ja nie "oddaję życia" za TT. Jeśli znajdzie się lepsza alternatywa dla moich potrzeb, nie będę się specjalnie wahał i TT pójdzie w odstawkę.
Nie lubię natomiast dyskusji opierających się na przekłamanych danych (vide Ciechanów). Dyskutujmy, porównujmy, ale odnosząc się do rzeczywistej sytuacji, a nie stanu sprzed lat.
Napisane: Listopad 05, 2007, 09:48:45
Nieprawda!
Kwieto przestań wreszcie w dyskusjach posługiwać się prehistorycznymi mapami AM z czasów, gdy nie byłeś na nią obrażony (v3n).
Pokaż screenshoty.
Niestety jak widzę Aqurat bardzo się wstydzi swoich map i nie udostępnia aktualnych wersji w sieci. W przypadku TeleAtlasa mamy GoogleMaps, które jest zwykle dość na bieżąco (teraz ich mapy odpowiadają v680 TomToma).
Nie mam AM i nie będę jej kupował tylko po to, by sprawdzić parę uliczek w Ciechanowie (czy innym mieście). Ale myślę sobie tak: skoro numeracja w Ciechanowie pojawiła się w AM w maju br., oraz numeracja Ciechanowa jest dostępna np. w Targeo, to wnioskuję, że mapa w Targeo przedstawia stan map AM co najmniej na maj 2007. I tam uliczek o których pisałem nie ma.
Może się mylę, natomiast jakoś to tak dziwnie jest, że gdy powołuję się na Targeo to słyszę iż "tam są stare mapy", ale jakoś nikt nigdy nie zapostował screenshota z aktualną sytuacją, ani nie podał linka do strony gdzie mógłbym zobaczyć aktualniejszy stan.
Dlatego póki nie zobaczę zrzutów z AM, póty wam po prostu nie wierzę :")
Dopisek:
A po prawdzie, to cała ta dyskusja jest bezprzedmiotowa. Za parę miesięcy (styczeń 08 ?) pokrycie TA skoczy do 100% i wszystkie pipidówki do których brakuje dojazdówek w TT, będą te drogi miały. To już nie jest pytanie "czy", ani "kiedy" - to jest kwestia nadejścia ściśle określonej daty w kalendarzu.