Pierwsza trasa z TomTom, wrażenia

• 53 Odpowiedzi
  • 7752 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 16, 2006, 10:39:44 »

Witam
Wczoraj byłem w trasie. Warszawa – Gdańsk – Sopot – Westerplatte – Warszawa.
No i tak. Mam również  od wczoraj TomTom’a w wersji 5.210 (5430) wraz z mapą DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map w v.571
No i muszę szczerzę powiedzieć że się rozczarowałem. Wcześniej używałem Automapy (3.9.3)
Niby trasa Gdańska nie jest wymagająca dla nawigacji, ale pod Warszawa jest dużo przecinających uliczek, miasteczek które TT pokazywał jako takie krótki przecinające główną drogę paski. AM jest dużo bardziej dokładna w trasie. Informacje prezentowane nie są tak ubogie jak w TT. W sumie to było widać tylko główną drogę i jakiś od czasu do czasu małe szczegóły. Wracałem, już z AutoMapą do domu.
W TT brakuje takich funkcji jak licznik czasu postoju, średnia prędkość, a w moim przypadku czas dojazdu do celu jakoś dziwnie się nie skarał mimo większej prędkości przez długi czas.
No ale teraz zalety. Ten system 3D w mieście jest rewelacyjny. Niestety TT nie wiedział co to Westerplatte (AM wiedziała) za to miał plan dojazdu na parking, a AM nic nie miała po za nazwą. W Warszawie mam wrażenie że TT jest bardziej szczegółowy lub mam po prostu starą AM.
Reasumując dziwie się  ludziom którzy płaca prawie 2 tysiące za TomTom’a który przy pokryciu 19% nie ma żadnych szans z AutoMapa.
Jeśli jestem w błędzie to niech mnie ktoś uświadomi.
Pozdrawiam saxxons.

*

Offline gut3k

• 49
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2006, 13:03:43 »
nie ma to jak wybrac sie w trase z mapa ze sredniowiecza i narzekac. lol

*

Offline kwieto

• 2785
Re: Pierwsza trasa z TomTom, wrażenia
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2006, 13:13:19 »
Cytat: "SaxxonS"
Pozdrawiam saxxons.

No to uswiadamiam:

No i tak. Mam również  od wczoraj TomTom’a w wersji 5.210 (5430) wraz z mapą DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map w v.571

To mapa co najmniej dwa "oczka" w dol do aktualnej wersji. Obecnie mamy mape DE_AT_CH_PL_CZ_Plus w wersji 608 (dla Navigatora) oraz PL_CZ_SK_HU w wersji 645 (dla serii GO). Pierwsza z nich ma 23% pokrycia, natomiast druga - 26%. Niby to niewielki skok, jednak wystarczajacy, by miec lokalne drogi np. na Jurze (sprawdzane jakies pol roku temu), oraz miejscowosci na trasie W-wa<>Gdansk (sprawdzane w ostatni weekend, trasa Bory Tucholskie (okolice Tlenia) - Grudziadz - Wabrzezno - Warszawa.

AM jest dużo bardziej dokładna w trasie.

Dokladna, czy "pokazuje wiecej szczegolow"? Bo jedno nie koniecznie idzie w parze z drugim. IMO TomTom, tam gdzie ma pokrycie, jest dokladniejszy.

W TT brakuje takich funkcji jak licznik czasu postoju, średnia prędkość,

Rzecz gustu - czas postoju mi nie potrzebny, natomiast srednia predkosc pokazuje komputer pokladowy :"P Zbyt duza ilosc informacji sprawia ze mapa/program staje sie nieczytelna (vide iGo), ja np. wole oszczedniejszy  widok i mniej informacji, za to bardziej czytelne.

Reasumując dziwie się  ludziom którzy płaca prawie 2 tysiące za TomTom’a który przy pokryciu 19% nie ma żadnych szans z AutoMapa.

hmmm, TomTom Navigator kosztuje obecnie cos kolo 700PLN, a ZTCW mozna go dostac juz za kwote rzedu 100-130 EURO. GO/ONE to inna para kaloszy, ale tam placisz nie tylko za program, ale tez urzadzenie nawigacyjne spelniajace tez funkcje np. zestawu glosnomowiacego - jesli policzysz koszt AM + Pocket + Odbiornik GPS + Zestaw glosnomowiacy, to koszt takiego zestawu moze byc wyzszy od wspomnianych przez Ciebie 2000 PLN (nawiasem mowiac, TomTom ONE mozna kupic juz za niecale 1400 PLN)

AM za to ma mapy jedynie dla obszaru Polski, TomTom - cala Europe Zachodnia + poszerzajacy sie wschod. Dla mnie np. bardziej jest istotna mozliwosc nawigacji po Europie niz szczegolowe mapy Polski - tam gdzie potrzebuje map "lokalnych" rowniez AM sobie nie radzi i tak czy siak musze korzystac ze skanowanych map papierowych.
Z TT pojade natomiast np. do Grecji, a z AutoMapa juz nie...
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2006, 13:32:13 »
a ja wczoraj bylem we wroclawiu mam tomtom-a na N6600 i jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. ciekawy jestem kiedy wyjdzie nowa mapa polski z wiekszym pokryciem polski dla TomTom-a  ??

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 16, 2006, 17:32:06 »
PL_CZ_SK_HU wersja 647 będzie lepsza od DE_AT_CH_PL_CZ_Plus wersji 571 ?
Niebędzie zadnego konfliktu pomiędzy ONE a Navigator?[/url]

*

Offline Piasecznik

• **
  • 123
  • Sprzęt: iPhone 3GS, Omnia II, wczesniej Kaiser i Wizard, Palm...
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2006, 18:03:59 »
Konflikt będzie, nie zarejestrujesz tej mapy na Navigatorze.
No chyba że masz Navigatora letko zmodyfikowanego ;)
Mi ETA TT wylicza zdecydowanie trafniej niż AM. Nie wspominając że w TT mam ETA odrazu, nie po 5 minutach jazdy.

*

Offline gut3k

• 49
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2006, 19:41:54 »
przypadkiem ostatnia wersja DE_AT_CH_PL_CZ_Plus to nie 6.32 ?

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2006, 22:08:27 »
Cytat: "gut3k"
przypadkiem ostatnia wersja DE_AT_CH_PL_CZ_Plus to nie 6.32 ?

owszem :"P
Tym bardziej wersja 571 to prehistoria.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline gps_am

• *
  • 80
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 16, 2006, 22:37:34 »
 ... TT pokazywał ... takie krótki przecinające główną drogę paski. AM jest dużo bardziej dokładna w trasie. Informacje prezentowane nie są tak ubogie jak w TT. W sumie to było widać tylko główną drogę i jakiś od czasu do czasu małe szczegóły.

To ma chyba nawigować czyli prowadzić do celu, a nie pokazywać ładne obrazki. Prowadząc auto wolę by na ekranie pojawiało się tylko tyle danych ile jest koniecznych - dużo więcej danych masz na "wyświetlaczu" pod nazwą "przednia szyba", prawda ?  :)

W TT brakuje takich funkcji jak licznik czasu postoju, średnia prędkość, ....

Mam możliwość używania trzech systemów - AM, TT i G.Que.
Swoje wymagania dzielę na kilka grup (oprogramowanie w kolejności "dobroci")

I. Dokładność map
Garmin, TT, AM

II. Pokrycie (odnoszę tylko do Polski)
Garmin ...... AM (za skąpą bazę adresową) ... ... TT

III. Czas reakcji na zły manewr (zjechanie z trasy)
TT, AM (prawie równo) ... ... Garmin (cholery idzie dostać w gęstej zabudowie - czasem warto się zatrzymać, bo Jadźcce zaczynają się nakładać komunikaty o zjechaniu i przeliczaniu ). Ten problem mają zresztą wszystkie urządzenia Garmin'a, niezależnie od ceny.

IV. Czas przeliczenia nowej trasy po zjechaniu
TT, AM, Garmin

V. "Funkcjonalności" przygotowania tras
AM, Garmin ... TT

VI. "Inteligentność" wytyczenia nowej trasy po zjechaniu z wytyczonej.
TT, AM, Garmin (choć tym dwóm ostatnim trafiają się czasem rózne "kwiatki").

VII. Funkcjonalność POI
Garmin i TT (chyba równo), ... AM

VIII. Szybkość przygotowania nowej trasy (przed podróżą)
TT ... AM, Garmin (te dwa prawie równo)

IX. Funkcje statystyczne
Garmin ... AM ... TT

X. Czytelność nawigacji - Zostawiłem to na koniec, bo trudno tu o jednoznaczność, AM to 2D a pozostałe to juz 3D, jednak odnosząc się do tego co można spotkać to :
TT, Garmin (3D), AM, ... Garmin 2D

To oczywiście moje subiektywne odczucia, ale do żadnego z systemów nie mam uprzedzeń, więc chyba opinia jest zbliżona do obiektywnej.

*

Offline loos

• **
  • 175
  • Sprzęt: glofiish M800
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 16, 2006, 23:58:46 »
gps am brawo, dobre porównanie ;]

jako ciekawostkę powiem że we wrocku to nawet gps wam nie pomoże ;]
jak [lubosz kubik]-czech nowy trener sląska wrocław
chciał dojechać do klubu w centrum miasta bo była prezentacja drużyny to jego sprzęt naeigacyjny wpuściłgo w manowce ;] ktoś go musiał odebrać z pod galerii dominikańskiej ;]

pzdr

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 17, 2006, 09:05:17 »
ja jak pisalem wczesniej z tt po wrocku czuje sie bardzi pewnie i nie wpuscil mnie w maliny. moze ktos z was wie kiedy beda nowe mapy z wiekszym pokryciem polski do tt ??

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 17, 2006, 11:19:50 »
Razem z TT6 beda mapy 6.50 (te same co w GO 910)

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 17, 2006, 11:40:16 »
no ale w GO 910 widze ze pokrycie polski jest 26 % ?? czyli nic sie nie zmieni ??

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 17, 2006, 12:03:27 »
W TT Navigator 5 jest 23% wg strony TomTom

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 17, 2006, 15:56:30 »
Cytat: "gitarzysta"

nie wiem czy mi sie wydaje ale ty mowisz chyba o mapie Map of DE, AT, CH, PL and CZ
a PL-CZ-SK-HU-Map ma 26 % pokrycia

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 17, 2006, 16:36:18 »
Cytat: "cyborglubin"
Cytat: "gitarzysta"

nie wiem czy mi sie wydaje ale ty mowisz chyba o mapie Map of DE, AT, CH, PL and CZ
a PL-CZ-SK-HU-Map ma 26 % pokrycia

Tak, ale ona jest dla GO/ONE, a nie dla Navigatora.

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 19, 2006, 06:18:03 »
moze ktos z was wie kiedy beda nowe mapy z wiekszym pokryciem polski do tt ??

Pracownik GPS24.pl w rozmowie telefonicznej zapewnił mnie że nowa mapa Polski z pokryciem 40% będzie dostępna zimą/wczesną wiosną.

Znikający sygnał GPS w TomTom Go 700
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 19, 2006, 10:04:49 »
Mam urządzenie  TomTom GO 700, Aplik. 5,440, GPS v1.21, Mapa: Western Europe-Map" v606. Mam dwa pytania:
1. Od kilku dni bardzo słabo TT "widzi" satelity. Włączy sie na kilka minut a później np. przez 0,5 godz. jazdy jest komunikat "Czeka na prawidłowy sygnał GPS...." Zatrzymam się postoje 10 minut i nic - nie "załapuje". Zrobiłem "przywróć ustawienia fabryczne" i nie pomogło. Czy mogę zrobić bez konsekwencji "reset" i czy pomoże? Ten od strony stacji dokującej. Mam go na gwarancji - czy pozostał mi tylko serwis ?
2. Podałem na wstępie swoja konfigurację - czy i gdzie moge dokupić szczegółowsze mapy ?
Tomasz

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 19, 2006, 13:42:41 »
Cytat: "borzar"
moze ktos z was wie kiedy beda nowe mapy z wiekszym pokryciem polski do tt ??

Pracownik GPS24.pl w rozmowie telefonicznej zapewnił mnie że nowa mapa Polski z pokryciem 40% będzie dostępna zimą/wczesną wiosną.

haha, a skąd on wie ? ... chyba z porannej herbaty wywróżył, chociaż jeśliby tak po "automapowemu" popatrzeć, to jest jeszcze pytanie: a która zima/wiosna wchodzi w grę? No i jeszcze skąd ta liczba 40%? Wolałbym byśmy sobie podawali informacje poparte jakimś chociażby linkiem, popatrz na posty np.: Moi.

pozdr
Sebastian

« Odpowiedź #19 dnia: Październik 28, 2006, 20:17:23 »
haha, a skąd on wie ? ... chyba z porannej herbaty wywróżył

haha strzal w 10. :) Herbatka robiona przez TomTom LTD zapewniała nas o takim stanie rzeczy więc co my skromni sprzedawcy mamy mowic naszym kochanym klientom??

*

Offline michalwil

• *
  • 80
  • Sprzęt: I-mate Ultimate 9502, HTC Desire
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 28, 2006, 22:57:59 »
Najnowsza wersja mapy Polski jest w pakiecie 660.1212_Cen_Eur_plus_major_roads_of_WE
Jest dużo dokładniejsza niż ostatnia wersja PL-CZ-SK-HU_V652.1211
Pozdrawiam

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 05, 2006, 09:32:09 »
Teraz używam TT 5.2 z mapami 6.47 na N70.
Z tą antena GPS od Nokii i jest super.
Gorąco polecam takie zestawienie.

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 06, 2006, 12:40:19 »
TomToma v. 5.0 na PDA testowalem w Szwecji, spisal sie rewelacyjnie, za kazdym razem znajdowal kazda najmniejsza uliczke. Pokrycie chyba 99% o ile pamietam.

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 07, 2006, 19:17:38 »
Cytat: "kwieto"
Pozdrawiam saxxons.

No to uswiadamiam:

To mapa co najmniej dwa "oczka" w dol do aktualnej wersji. Obecnie mamy mape DE_AT_CH_PL_CZ_Plus w wersji 608 (dla Navigatora) oraz PL_CZ_SK_HU w wersji 645 (dla serii GO). Pierwsza z nich ma 23% pokrycia, natomiast druga - 26%. Niby to niewielki skok, jednak wystarczajacy, by miec lokalne drogi np. na Jurze (sprawdzane jakies pol roku temu), oraz miejscowosci na trasie W-wa<>Gdansk (sprawdzane w ostatni weekend, trasa Bory Tucholskie (okolice Tlenia) - Grudziadz - Wabrzezno - Warszawa.

AM jest dużo bardziej dokładna w trasie.

Dokladna, czy "pokazuje wiecej szczegolow"? Bo jedno nie koniecznie idzie w parze z drugim. IMO TomTom, tam gdzie ma pokrycie, jest dokladniejszy.

W TT brakuje takich funkcji jak licznik czasu postoju, średnia prędkość,

Rzecz gustu - czas postoju mi nie potrzebny, natomiast srednia predkosc pokazuje komputer pokladowy :"P Zbyt duza ilosc informacji sprawia ze mapa/program staje sie nieczytelna (vide iGo), ja np. wole oszczedniejszy  widok i mniej informacji, za to bardziej czytelne.

hmmm, TomTom Navigator kosztuje obecnie cos kolo 700PLN, a ZTCW mozna go dostac juz za kwote rzedu 100-130 EURO. GO/ONE to inna para kaloszy, ale tam placisz nie tylko za program, ale tez urzadzenie nawigacyjne spelniajace tez funkcje np. zestawu glosnomowiacego - jesli policzysz koszt AM + Pocket + Odbiornik GPS + Zestaw glosnomowiacy, to koszt takiego zestawu moze byc wyzszy od wspomnianych przez Ciebie 2000 PLN (nawiasem mowiac, TomTom ONE mozna kupic juz za niecale 1400 PLN)

AM za to ma mapy jedynie dla obszaru Polski, TomTom - cala Europe Zachodnia + poszerzajacy sie wschod. Dla mnie np. bardziej jest istotna mozliwosc nawigacji po Europie niz szczegolowe mapy Polski - tam gdzie potrzebuje map "lokalnych" rowniez AM sobie nie radzi i tak czy siak musze korzystac ze skanowanych map papierowych.
Z TT pojade natomiast np. do Grecji, a z AutoMapa juz nie...

Skoro dla Ciebie IGO jest nieczytelny i musisz korzystac z papierowych map na terenie polski to moze pomyliles fora?

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 07, 2006, 20:44:37 »
Cytat: "niepokorny666"
Skoro dla Ciebie IGO jest nieczytelny i musisz korzystac z papierowych map na terenie polski to moze pomyliles fora?

To do mnie?
Jesli tak, to uprasza sie o czytanie ze zrozumieniem...
Jesli chcesz pisac byle cos napisac, to zapraszamy do hyde parku.

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 07, 2006, 23:07:14 »

To do mnie?
Jesli tak, to uprasza sie o czytanie ze zrozumieniem...
Jesli chcesz pisac byle cos napisac, to zapraszamy do hyde parku.

Nie mam zamiaru sie powtarzac, co do IGO zupelnie sie z Toba nie zgadzam,  jest to program gdzie sam sobie mozesz ustalac ile chcesz miec info  w trybie mapa czy tez kokpit.
Wiec Twój wywód vide natłoku informacji na ekranie jest chybiony albo po prostu nie umiesz go obsługiwac.

Co do AM to jest to mapa na drogi a jak sie wybierasz w gleboki las to nie dziwota ze  sie gubisz.

A propos - do hyde parku  i tak zajrze :D

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 08, 2006, 07:47:02 »
Nie mam zamiaru sie powtarzac, co do IGO zupelnie sie z Toba nie zgadzam,  jest to program gdzie sam sobie mozesz ustalac ile chcesz miec info  w trybie mapa czy tez kokpit. Wiec Twój wywód vide natłoku informacji na ekranie jest chybiony albo po prostu nie umiesz go obsługiwac.

Ilosc info to jedno, a sposob pokazania drog czy innych informacji to drugie. iGo nie uzywam, ocene opieram na screenshotach podanych przez innych uzytkownikow. IMO TomTom jest o wiele bardziej czytelny, kropka. Wynika to nawet ze screenshotow podanych przez tych samych uzytkownikow - uzyj opcji "szukaj" jesli chcesz sie do nich dokopac.

P.S.
Nie ma obowiazku zgadzania sie z moja opinia.

Co do AM to jest to mapa na drogi a jak sie wybierasz w gleboki las to nie dziwota ze  sie gubisz.

Jeszcze raz uprasza sie o czytanie ze zrozumieniem. Powtorze lopatologicznie - jesli wybieram sie w gleboki las, to AM, mimo teoretycznie doskonalej siatki drog, i tak sobie nie radzi (co sam zreszta powyzej bez zdziwienia przyznales). Dlatego IMO twierdzenie o "najlepszosci" AM tylko na podstawie tego ile km drog zawiera sie w tym programie, mija sie z celem. Bo w wiekszosci przypadkow gdy juz te "lokalne drogi" sa potrzebne, i tak okazuje sie ze zwykla mapa papierowa (lub jej skan) lepiej spelniaja swoje zadanie.

Powtorze jeszcze raz - sugeruje czytanie tekstu ze zrozumieniem - to naprawde nie boli.

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
też znam obie mapy
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 08, 2006, 08:18:12 »
Też mam aktualną AM i właśnie wczoraj kupiłem nowego TT6,, choć miałem TT5! Czemu?

- Przewaga AM w trasie. Poza miastami w Polsce TT ma za małe pokrycie. Jak jeżdzę po Polsce, to faktycznie stan pokrycia mam TT jest w trasie niewystarczający. Fajnie jest póki jedziesz głowną drogą, ale jak ostatnio droga była zablokowana, to AM pozwoliła skutecznie objechać korek po lokalnych dróżkach, których w TT nie ma.

- Punkty użytkownika - wtyczka AMPOISync - i ściąganie z netu np. pozycji np. ulubionych bankomatów czy sklepów, to super wygoda. Pod tym względem totalna przewaga AM

- Poza tym same przewagi TT. 3D, sposób prowadzenia, płynność przewijania za zakręcie czy na rondzie. Zawsze tylko czekam na okazję, żeby przełąćzyć się na TT. Za granicą oczywiśćie tylko TT, ale wczoraj kupiłem właśnie nową TT6 na Polskę i EW. Z wytęsknieniem będę czekać, aż TT będą mieć mapy z taką ilością szczegółow co AM. Wtedy wyrzucę AM. Bo w jej nową wersję już chyba nikt nie wierzy!!!

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 08, 2006, 12:00:28 »
Nie mam zamiaru sie powtarzac, co do IGO zupelnie sie z Toba nie zgadzam,  jest to program gdzie sam sobie mozesz ustalac ile chcesz miec info  w trybie mapa czy tez kokpit. Wiec Twój wywód vide natłoku informacji na ekranie jest chybiony albo po prostu nie umiesz go obsługiwac.

Ilosc info to jedno, a sposob pokazania drog czy innych informacji to drugie. iGo nie uzywam, ocene opieram na screenshotach podanych przez innych uzytkownikow. IMO TomTom jest o wiele bardziej czytelny, kropka. Wynika to nawet ze screenshotow podanych przez tych samych uzytkownikow - uzyj opcji "szukaj" jesli chcesz sie do nich dokopac.

P.S.
Nie ma obowiazku zgadzania sie z moja opinia.

Jeszcze raz uprasza sie o czytanie ze zrozumieniem. Powtorze lopatologicznie - jesli wybieram sie w gleboki las, to AM, mimo teoretycznie doskonalej siatki drog, i tak sobie nie radzi (co sam zreszta powyzej bez zdziwienia przyznales). Dlatego IMO twierdzenie o "najlepszosci" AM tylko na podstawie tego ile km drog zawiera sie w tym programie, mija sie z celem. Bo w wiekszosci przypadkow gdy juz te "lokalne drogi" sa potrzebne, i tak okazuje sie ze zwykla mapa papierowa (lub jej skan) lepiej spelniaja swoje zadanie.

Powtorze jeszcze raz - sugeruje czytanie tekstu ze zrozumieniem - to naprawde nie boli.

Jezeli nie uzywalem programu to po prostu sie nie wypowiadam i kropka. Kazdy moze sie wymadrzac o czyms o czym nie ma pojecia, a Ty jak sam przyznales nie miales IGO tylko opierasz swoja opinie na opiniach innych, bo gdzies widziales screeny itp.

Sposob pokazania drog w IGO nie jest w lepszy od Tomtoma ale za to posiada wiecej opcji zoomu i trybu przegladowego.

Co do czytania ze zrozumieniem:
1.AM jest na drogi, nie w las, w tym sie zgadzam.
2.Kto twierdzi ze AM jest najlepsza?Ja napewno nie.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 08, 2006, 12:09:43 »
Juz pisalem - jesli chcesz sie klocic, to idz do HydePark i tam sobie znajdz temat.
Napisalem o swojej opinii na podstawie screenshotow z trzech programow publikowanych na forum, kropka.
Nikt nie ma obowiazku zgadzac sie z moja opinia
Ja nie mam obowiazku zgadzac sie z opinia innych.

Swoim czepianiem sie nie wnosisz nic do tematu, moze napisalbys cos konstruktywnego? Przypominam ze temat jest w dziale i dotyczy TomToma, moze napiszesz swoja opinie o tym programie?
Wrazenia z pierwszej trasy przy uzyciu tego programu?

Z mojej strony EOT.