Uchwyt na Tośkę

• 4 Odpowiedzi
  • 1039 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline olsztyniak

• *
  • 67
  • Sprzęt: aktualnie -  HTC Desire Z, TG01
Uchwyt na Tośkę
« dnia: Styczeń 28, 2010, 19:18:39 »
Jako, ze najprawdopodobniej stanę się posiadaczem Tośki(nei ma dobrej alternatywy :mrgreen:) to szukam akcesoriow, widzialem, ze nie ma dedykowanych(na polskim alledrogo) ale znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item901620256_toshiba_tg01_uchwyt_glowica_hr_auto_comfort.html ktoś może ma? warte ceny?

Odp: Uchwyt na Tośkę
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2010, 23:02:34 »
Zamówiłem wczoraj
jak dotrze to dam znać.
Komplet kosztował mnie ponad 100zł z wysyłką.

*

Offline olsztyniak

• *
  • 67
  • Sprzęt: aktualnie -  HTC Desire Z, TG01
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2010, 09:28:42 »
ok, będe wdzięczny(pewnie nie tylko ja) bo w sumie też mam ochotę kupić

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2010, 23:24:24 »
Kupiłem dedykowany uchwyt na Alledrogo łącznie z ramieniem 3D 214mm z f-my Herbert Richter.
Uchwyt jak dla mnie (a nie mam zbyt dużego doświadczenia w ocenie uchwytów samochodowych) spełnia swoje zadanie. W głowicę Tosię się wsuwa (na początku dziwne, ale teraz super wygodne - 1 ruch), a z tym uchwytem jest wg mnie super.  :ok:
Jeszcze z doświadczenia (właśnie transakcja uchwytu do Tosi) polecam sprzedającego Auto-Comfort (żadne pokrewieństwo, czy reklama). Gość fachowo doradził mi i pomógł kiedy zaspałem z informacją dotyczącą adresu... (po rozmowie telefonicznej i prośbie o przyspieszenie dostałem uchwyt następnego dnia przed południem).  :ok:

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2010, 20:13:45 »
Do mnie również dotarł wkońcu uchwyt:)
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że sam uchwyt jest dosyć delikatnym przedmiotem. Faktycznie pasuje jak ulał jednak jego grubość napawa trochę strachem że przy niekontrolowanej przypadkowej sytuacji uchwyt może się złamać. Do tego wyjęcie telefonu skutkuje przetarciem klapki toshiby o górny zaczep uchwytu(możliwe że jest jakaś technika której nie znam, jednak wydaje mi się że przy częstym wyjmowaniu telefonu z uchwytu, całość może zakończyć się porysowaną klapką-aczkolwiek to tylko przypuszczenie:P)
Ramię kupiłem za ok. 50 zł (również 3d) i tutaj jestem całkiem zadowolony. Ramię trzyma się w miarę stabilnie szyby, dobrze skonstruowano śrubki mocujące części ruchome. No i najważniejsze - zakończenie mocowania 3d. Wprawdzie z pozycji kierowcy ciężko jest operować pokrętłem samego uchwytu 3d który luzuje i usztywnia uchwyt jednak po udanej czynności zluzowania możemy cieszyć się ustawieniem telefonu w którą stronę tylko zechcemy. Od pionowego układu w stronę kierowcy bez problemu i w krótkim czasie możemy ułożyć toshibę w stronę pasażera w pozycję poziomą do oglądania filmu.
Podsumowując mogę ze spokojem powiedzieć że dbając o stan zdrowia samego uchwytu który jak już wspomniałem jest dosyć kruchy i delikatny to zestaw jest wart tych pieniędzy.