Synchronizacja 6680->problem

• 12 Odpowiedzi
  • 872 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 31, 2006, 09:24:12 »
Mam mały problem z synchronizacją mojej Nokii. Trochę szperałem w ustawieniach pcsync i w pomocy i nigdzie nie znalazłem możliwości aby mi synchronizował się z pocztą w takim sensie, że to co mam sciągnięte przez outlooka będzie mi wrzucać na koma. Możecie mi jakoś pomóc, bardzo mi na tym zależy gdyż ostatnio mało czasu mam do siedzenia na kompie i łatwiej by mi było robić wszystko w ten sposób.
htc hermes
rom: wm6.1 :banan:
radio rom: 1.50.00.00

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 31, 2006, 17:37:37 »
Ja staram się nie używać synchronizacji :), ale to powinno być całkiem proste. Nokia PC Sync - > Ustawienia zaawansowane -> Synchronizacja automatyczna -> Przy każdym podłączeniu telefonu albo: Synchronizuj okresowo, gdy telefon jest podłączony (i jakiś sensowny interwał synchronizacji, w okienku poniżej tej opcji), oraz: Kierunek -> Aktualizuj tylko dane programu MS Outlook w telefonie. Dodatkowo można ustawić wg. potrzeby opcje synchronizowanych maili, na karcie "E-mail" ustawień PC Sync (oraz należy włączyć synchronizację poczty, na karcie "Ogólne" :)). Outlooka na kompie najlepiej zostawić "w tle" i ustawić dość częste sprawdzanie konta. Teoretycznie powinno działać... :)

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2006, 08:51:57 »
No dobra, w takim wypadku jeszcze jedno. Bo na kompie poczte czytam, odbieram itp. itd. przez Outlook Express i nie mam możliwości "zachaczenia" synchronizacji z pocztą (nawet przy tworzeniu nowego połączenia).
Czyżbym musiał kombinować z normalnym Outlookiem??
htc hermes

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2006, 09:18:15 »
Cytat: "humanelimination"
Czyżbym musiał kombinować z normalnym Outlookiem??
Tak! Niestety.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2006, 21:13:16 »
Może Ci się przyda,

używam n9300 i w pełni synchronizuję wszystko co się da w tym pocztę. Działa znakomicie. Technologia BT sprawia, że wszystko idzie z automatu. W ogóle o ty, nie myślę. synchro co 15 min i z głowy. Polecam BT

pozdro

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 10, 2006, 22:46:04 »
Ale w Outlooku a nie w Outook Express, prawda? Z OE synchronizuje się tylko książka adresowa, jak mi się wydaje. Choć prawda jest taka że ja tego nie używam (po za jednokrotną synchronizacją z Outlookiem, zaraz po zakupie 9300).

BTW: czy "wszystko" znaczy również notatki? Jak do tej pory, tego nie udało mi się zrobić...

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 12, 2006, 00:46:41 »
Ja mam tego rodzaju problem. Jak zrobiłem ustawienia jak pisałeś bret to nie zrobiłem sobie poczty na otlooku normalnym. ok luzik. dzisiaj sobie robie, skonfigurowałem wszystko podłaczam komórkę i wywala mi, że nie może kożystac z aktualnych ustawień i musi utworzyć nowe. No dobra, krok #1, ale krok #2 to ciągle nie mogę zaznaczyć, żeby mi synchronizował pocztę elektr. Nie wiem o co chodzi. TRzba jeszcze ustawiać Outlooka jako domyslne??
htc hermes

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 12, 2006, 00:49:59 »
Dobra Outlooka jako domysła miałem i dalej lipa :/
htc hermes

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 12, 2006, 03:09:02 »
No to nie wiem... Być może coś robisz nieprawidłowo? Trudno w ciemno zgadnąć. Co to właściwie znaczy że synchronizacji poczty nie możesz zaznaczyć? Opcja jest niedostępna? Jeśli tak, to nie mam pojęcia co jeszcze Ci doradzić, może poza wyczyszczeniem rejestru Windows przy pomocy PC Suite Cleanera (jest do pobrania gdzieś na stronie Nokii), reinstalacją PC Suite i spróbowaniem ponownie od zera - bo być może coś namieszałeś.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2006, 11:56:34 »
Heh, może. Nie wiem, niedługo szykuje mi się format kompa więc może coś po nim się wyjaśni i wyprostuje :]
htc hermes

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 20, 2006, 14:35:52 »
Że tak się wyrażę: dupa. Nic nie pomogło. Zrobiłem format a dalej nie mogę wybrać synchronizacji z pocztą elektroniczną :/ Nie wiem, chyba nic się nie da zrobić a ja już nie mam cierpliwości:P
Bret, napisałeś, że starasz się nie korzystać z synchronizacji więc co robisz?? Nie sciągasz poczty na telefon, czy po prostu urzywasz jakiegoś progsa??
htc hermes

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 21, 2006, 03:54:16 »
Nic nie pomogło.
No to moje kondolencje - skończyły mi się pomysły, niestety...
Bret, napisałeś, że starasz się nie korzystać z synchronizacji więc co robisz?? Nie sciągasz poczty na telefon, czy po prostu urzywasz jakiegoś progsa??
Po prostu nie synchronizuję poczty ani kontaktów z kompa z 9300 (choć akurat w 9300 synchronizacja kontaktów działa OK). Nie jest mi to potrzebne. W ruchu zawsze mogę pocztę odebrać bezpośrednio na 9300 (mam tam zdefiniowane te same konta pocztowe co na kompie), a kontakty zsynchronizowałem 1 raz, zaraz po zakupie 9300 i nie muszę tego na bieżąco aktualizować. Zamienników PC Suite za bardzo nie ma. Jest tylko Oxygen Phone Manager (spróbuj, może w tym pójdzie Ci lepiej?) czy serwis zdalnej synchronizacji w rodzaj MightyPhone (bez możliwości synchronizacji maili, chyba). I tyle...

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 22, 2006, 11:03:02 »
Eh, trudno się mówi ale dzięki za pomoc :)
htc hermes