problem z Jog-Dial w p910i

• 2 Odpowiedzi
  • 603 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zuku

• *
  • 82
  • Sprzęt: HD2, Desire
« dnia: Listopad 09, 2005, 12:08:19 »
witajcie,
wiem ze to moze nie odpowiednie forum ale szukam osob ktore moga mi pomoc. A mianowicie od dzisiaj uzytkuje sony ericssona p910i telefon kupilem jako prawie nowka, ale mam problem z pokretlem Jog-Dial a mianowicie nie działa w przypadku ruchu w góre(do głosnika) i w dół (do mikrofonu) w dwie pozostale strony tj w głąb (do bateri) i do siebie działają. Może ktoś miał kiedys taki problem moze jest cos wylaczone w telefonie? Jesli nie, może wie ktoś gdzie to serwisować, czy bedzie to kosztowne? (jestem z Wrocławia)

pzdr
Wojtek
HTC Desire
NeoPhyTe Mod Sense-Froyo

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2005, 17:50:34 »
Jak aparat nie jest na gwarancji to idz to jakiegos dobrego serwisu GSM w Twoim miescie i powiedz co jest grane... pewnie to naprawia.

*

reboot

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2005, 18:06:53 »
- Nigdzie nie wyłącza się trybu Jog Diala, więc podejrzewam usterkę.
Telefon na gwarancji? Jeżeli tak to nie ma problemu, jeżeli nie to pewnie wymiana kółka, ale powiem szczerze że nie orientuję się ile to może kosztować.

ewentualnie

- rozkręcić i przeczyścić
- hmmm kurcze nie wiem czy potrafisz a w dodatku to chyba trzeba miec specjalne srubokreciki?

- radze isc do zwyklego komisu z tym lub do serwisu firmowego

- Jeśli masz gwarancje to tylko autoryzowany serwis.
Jesli nie masz to gdzie taniej choc zapewne ja bym wybral rowniez autoryzowanego przedstawiciela albo tak jak radził poprzednik - rozkręcić i przeczyścic.

=====
Po co pytasz na tylu forach??