nokia 9300 i jabra BT800 - nie dziala :-( czy TYLKO u mnie ?

• 9 Odpowiedzi
  • 1283 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« dnia: Grudzień 28, 2005, 23:34:47 »
no wlasnie, jabra BT800 jest znana z tego ze jako jedyna na rynku ma vibre i wyswietlacz wiec zawsze mozna telefon wyciszyc i odbierac tylko na podstawie wibrujacej sluchawki jw

z innymi telefonami wibruje, i nie ma problemu ... a z nokia nie chce :-( wibrowac

sluchawka BT paruje sie bez problemu, wykrywa sie tez w nokii bez problemu, loguje sie .... ale przy przychodzacym polaczeniu po cichu daje znac (tzn nie daje znac a tylko wyswietla) jaki numer dzwoni i tyle , moge albo odebrac albo odrzucic ...

czy ktos moze mial podobny problem, i co wiecej, czy i jak udalo sie z tym poradzic ?!

pozdr i dziekuje
andy

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2005, 23:55:44 »
Co prawda nie używam, ale może aktualizacja oprogramowania pomoże? http://www.jabra.com/JabraCMS/EM/EN/Misc/SoftwareBT800/

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2005, 00:00:48 »
Po pierwsze Jabra BT 800 nie jest jedyną słuchawką z wibrą. Wibrę ma tez (moim zdaniem lepsza i tańsza) BT 250v. Wiem że Jabra BT 800 powinna bezproblemowo pracować z 9300 (łacznie z wibrą). Kilku moich klientów zakupiło ją jak tylko weszła na rynek i działała bez żadnego problemu. Nie wiem jak pomóc bo niestety nigdy nie spotkalem się z tym problemem.

PS A może "grzebałeś" coś w ustawieniach słuchawki ??

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2005, 00:44:03 »
Cytat: "bret"
Co prawda nie używam, ale może aktualizacja oprogramowania pomoże? http://www.jabra.com/JabraCMS/EM/EN/Misc/SoftwareBT800/

a sprobuje niebawem, moze nawet jutro .... tylko ze ja mam w miare najnowszy soft ;-)) niemniej jednak dziekuje

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2005, 00:46:42 »
Cytat: "xpablo"
Po pierwsze Jabra BT 800 nie jest jedyną słuchawką z wibrą. Wibrę ma tez (moim zdaniem lepsza i tańsza) BT 250v. Wiem że Jabra BT 800 powinna bezproblemowo pracować z 9300 (łacznie z wibrą). Kilku moich klientów zakupiło ją jak tylko weszła na rynek i działała bez żadnego problemu. Nie wiem jak pomóc bo niestety nigdy nie spotkalem się z tym problemem.

hmm, oki, tylko mi chodzilo ze jest jedyna ktora ma i vibre i wyswietlacz LCD ;-)
u mnie nie chce, i to jest kolejny egz, tamten oddalem wlasnie z tego samego powodu ... no i znowu nie dziala, oj cos czuje ze znow bede musial wymienic

BTW nic nie zmienialem w ustawieniach defaultowych ... tzn wlaczalem vibre zeby dzialala

co wiecej, ta sama sluchawka z innych telefonem .... wibruje bez problemu ;-) i to jest wlasnie ciekawe

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2005, 04:32:19 »
Cytat: "xpablo"

jest jeszcze cos ..... wlasnie znalazlem przez przypadek cos takiego, wiec to chyba nie ufo a inni maja podobne problemy, no to sie nazywa pech

http://www.allaboutsymbian.com/archive/t-36870.html

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 29, 2005, 08:48:15 »
Cytat: "andy_bez_wandy"
jest jeszcze cos ..... wlasnie znalazlem przez przypadek cos takiego, wiec to chyba nie ufo a inni maja podobne problemy, no to sie nazywa pech

Nie chciałem zasugerować że że "ufo" tylko nie wiem jak pomóc bo nie spotkałem się z tym problemem.
Jeśli możesz wpaść do podawarszawskich Janek to sprawdzę z inna Jabrą BT 800 ew Twoją sprawdzimy z Nokią 9500.
PS w razie czego pisz na prv

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 30, 2005, 01:15:27 »
Cytat: "bret"

okazuje sie ze pomoglo  i jak teraz ladnie dziala, i jak wibruje (dzieki czemu moge telefon wyciszyc do zera i nadal bez wyjmowania go z kieszeni wiem kto dzwoni i moge sie zastanawiac odebrac czy nie) ..... dziekuje wszystkim za pomoc i pozdr juz niemal noworocznie

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 22, 2006, 00:36:26 »
Witam

Mma zamiar kupić taką słuchawkę jak jabra bt800 i w związku z tym mam pytanie

Jak zrealizowane jest wyświetlanie numerów?

czy słuchawka ma możliwość wyświetlania nazwy przyporzadkowanej do numeru tak jak zapisane w telefonie, czy tylko wyświetlany jest numer?

Sciągnąłem instrukcję z firmowej www ale tam też nie za bardzo jest to opisane.

pozdrawiam

KK

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 22, 2006, 01:53:29 »
Cytat: "kkulczyk"
Witam

Mma zamiar kupić taką słuchawkę jak jabra bt800 i w związku z tym mam pytanie, jak zrealizowane jest wyświetlanie numerów?

czy słuchawka ma możliwość wyświetlania nazwy przyporzadkowanej do numeru tak jak zapisane w telefonie, czy tylko wyświetlany jest numer?

z tego co wiem to czasami numery z ksiazki na karcie SIM sa wyswietalane, to info znalazlem na grupach zagranicznych .... mnie sie to nie udalo, zreszta gross numerow bylo trzymane w pamieci telefonu