A możesz polecic jakiegos task menadżera?

?
Mogę

. Np.
Best TaskMan (komercyjna) lub
TaskSpy (freeware). I jest jeszcze przynajmniej parę innych aplikacji tego typu - polecam rzut oka na
katalog dostępnych aplikacji.
A odnośnie tego prgramu to wydaje mi sie że dopiero jak go zarejestruje na necie to bedzie można go odinstalowac.
Pierwsze słyszę coś takiego! Skąd to przypuszczenie? Jesteś całkowicie pewny że to co zainstalowałeś to F-Secure Antyvirus? Nie wnikam w to skąd bierzesz programy, ale weź pod uwagę że jakkolwiek na Symbiana nie ma wirusów (czyli groźnych programów potrafiących zainstalować się w systemie bez wiedzy użytkownika), to jednak w sieci można trafić na niebezpieczne programy udające pełne wersje aplikacji. W przypadku Symbiana jest to w zasadzie jedyny możliwy sposób zainfekowania czymś systemu. Dlaczego o tym piszę? Ano pierwsze słyszę o aplikacji której nie da się odinstalować - więc wszystko jest możliwe... Sądzę jednak ze chodzi o aktywację - aby to uruchomić, trzeba aktywować subskrybcję uaktualnień (niekoniecznie płatną, jest 30 dni trialu).
On jest całkowicie wyłaczony ale nie ma żadnej opcji w menadzerze zeby sie go pozbyć-jest tylko napisane ze program został zainstalowany (w rejestrze) ale potem ani widu ani słuchu o tym programie, jedynie ikonka w programach której nie da rady wywalic!
No cóż... poświęciłem się dla Ciebie

i zainstalowałem
F-Secure Mobile Security (BTW: nie ma wersji dla Series 80 Anty-Virusa, jest tylko Mobile Security, czyli antywirus + firewall). Rzeczywiście, odinstalowanie przez menedżer aplikacji nie jest możliwe. Służy do tego opcja w samym F-Secure: Menu -> Tools -> Uninstall Mobile Security. Usunąłem program bez żadnego problemu. Nigdzie ani słowa o tym że muszę program wykupić (to był trial) aby go odinstalować

.