problem z p910

• 5 Odpowiedzi
  • 659 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lovtza

• **
  • 192
    • w
  • Sprzęt: iPhone 4 32GB
problem z p910
« dnia: Kwiecień 15, 2006, 22:09:08 »
Witam
Bawilem sie dzis moim p910 az w koncu zminilem tryb rozpoznawania texty, w momencie gdy dalem ok to sie wygasil ekran. Zrobilem reset i nic, wyjalem baterie tez nic, zrobilem przywrocenie telefonu z poziomiu kompa i tez nic co mam zrobic...

Efekt jest taki: jak jest zamknieta klapka to telefon dziala poprawnie wsztstko ok dzwoni mozna po nim sie poruszac, za to jak otworze klapke to wygasza mi sie ekran.

Jak mam klapke oktwrata i chce odrazu go uruchomic to sie nie odpala nawet do wpisania pinu nic i do tego sie restartuje..

Jak moge go przywrocic do ustawien fabrycznych ?? nie maja opcji panelu sterowania ? moze jakis program ? czy cos ? prosze o pomoc kopia zapasowa nic nie dala.

Bardzo prosze o pomoc.

*

Offline bret

• 1964
problem z p910
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2006, 22:58:28 »
Sformatuj telefon ("Format internal disk"). Nie przywracaj całego backupu - jedynie kontakty i kalendarz (o ile masz tam coś istotnego), skonfiguruj ponownie telefon i zainstaluj używane aplikacje. Powinno być OK (o ile nie ma jakiegoś sprzętowego uszkodzenia). I teraz możesz zrobić backup - w przyszłości w podobnej sytuacji (po formacie), używaj właśnie tego backupu (wystarczy przywrócenie).

Jeśli to co powyżej nie pomoże, to spróbuj SE Online Update Service w trybie "Recovery".

*

Offline lovtza

• **
  • 192
    • w
problem z p910
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2006, 01:50:43 »
ok thx dowiedzialem sie od kogos juz, ale zrobilem jak piszesz i dziala, sformatowalem rom , teraz dziala, no super ze taka opcja jest git.
thx za odpowiedz
pozdrawiam ;]

*

Offline lovtza

• **
  • 192
    • w
problem z p910
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 16, 2006, 10:14:18 »
korzystajac z waszej wiedzy jeszcze ;]

Powiedz mi czy da sie zrobic tak, zeby wyswietlacz swieczil mi caly czasz jak telefon stoi na stacji dokujacej ? ale pomijajac ustawieniana na wlaczony caly czas bo to wiem jak zrobic, chodzi mi czy jest cos takiego jakis soft czy cos to to zmieni ???

*

Offline bret

• 1964
problem z p910
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2006, 16:41:31 »
Może ta aplikacja będzie OK? Komercyjna, niestety - ale 3$ chyba można odżałować? Alternatywa to aplikacja Backlight, też komercyjna... Coś mi się wydaje, że nie ma dla UIQ niczego takiego freeware, ale mogę się mylić.

*

Offline lovtza

• **
  • 192
    • w
problem z p910
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 17, 2006, 10:07:47 »
dzieki to mi duzo pomoglo ;]