konfiguracja poczty w 6630

• 4 Odpowiedzi
  • 597 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline khak

• 768
« dnia: Wrzesień 10, 2006, 17:34:06 »
konfiguruje poczte w swojej 6630 bez skutecznie. Nie laczy sie z zadnym serwerm poczty ani o2 ani wp i innymi. Ni ema tam zbyt duzo opcji do ustawienia ,pomimo to po wypisaniu nazwy serwera przychodzacej i wych, nie dziala....jakies pomysy ? komus to wogole dziala ?

*

Offline samsa

• **
  • 123
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2006, 14:48:13 »
Witam!
Działa, działa...
Korzystam ze standardowego klienta mailowego i nie mam problemów z łączeniem się i wysyłaniem wiadomości ze skrzynek mailowych (plusnet, wp, onet, tlen). Przejrzyj raz jeszcze wpisane dane. Może jakieś literówki? Podejrzewam, że konfiguracja kont w N6630 niewiele różni się od tej w N6600.W razie czego służę pomocą - dane konfiguracyjne skrzynek mogę wrzucić Ci na priva. (oczywiście bez haseł ;-) ).
Pozdrawiam!

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2006, 22:49:44 »
dzieki bardzo za oferte pomocy. sam troche pokombinowalem i nawet dzialalo ala kfotko. a raczej nektore konta chodz a niektxore rwa polaczenie z zserwerem. a mozesz u siebie kasowac maile sciagniete na tel? bo ja nie.

*

Offline samsa

• **
  • 123
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2006, 12:34:22 »
Cytat: "khak"
(...) a mozesz u siebie kasowac maile sciagniete na tel? bo ja nie.

Witam!
Wybranie opcji usuń -> tylko telefon - usuwa wiadomość z pamięci telefonu, ale pozostaje jej nagłówek. Naturalnie kopia wiadomości pozostaje na serwerze.
Maile wykasujesz z telefonu wybierając opcję usuń -> telefon i serwer.
Jeśli skrzynka korzysta z protokołu IMAP4, maile zostaną od razu wykasowane z pamięci telefonu i zdalnej skrzynki (jeśli jesteś online). Jeśli POP3, maile wykasowane zostaną podczas ponownej aktualizacji skrzynki - czyli podczas rozłączania się lub łączenia.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2006, 22:29:16 »
dziekuje za rade .
w koncu znalazlem chwile zeby zajac sie ponownie ta skrznka . Wogole nie chce sie laczyc przy ustawieniu IMAP 4  . Dugo pozosaje w stanie laczenia sie ze srzynka i na tym koniec. jak ustawie POP 3 to sciag i wysyla maile ale nie kasuje  :wkurzony:  
brak reakcji przy wybraniu jakiegokolwiek rodzaju kasowania listow .