Polskie znaki vs. telefon z angielskim/niemieckim systemem.

• 10 Odpowiedzi
  • 1374 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 12, 2007, 01:10:03 »
Mam telefon z angielkim (z mozliwością przełączenia na niemiecki) systemem Windows 2003SE. Co prawda wogóle mi to nie przeszkadza w obsłudze telefonu, ale do pisania SMS-ów, już tak....po prostu brakuje mi polskich znalów, a bardzo bym chciał wykorzystać potencjał klawiatury QWERTY  :) Mój telefon to Sierra Wireless VOQ A10 na bazie procesora Intel PXA 262.

*

Offline bikekowal

• 13104
Re: Czy da się spolszczyć Windows 2003 SE?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2007, 07:11:40 »
Cytat: "Slayer_Anty_Kler"
Mam telefon z angielkim menu. Co prawda wogóle mi to nie przeszkadza, ale do pisania SMS-ów, już tak....po prostu brakuje mi polskiej czcionki, a bardzo bym chciał wykorzystać potencjał klawiatury QWERTY  :) Mój telefon to Sierra Wireless VOQ A10.

I coś w związku z tym?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2007, 09:22:01 »
No i w związku z tym nie mogę pisać polskich liter - ć, ź, ś, ł itd. Kontakty z sim-karty (z innego telefonu) mają powycinane takie litery z nazw  :S

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 12, 2007, 12:53:28 »
Wygoogluj Resco Keyboard.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 12, 2007, 13:11:04 »
Cytat: "MarcinR"
Wygoogluj Resco Keyboard.

przecież Resco Keyboard to klawiatura ekranowa, a kolega Slayer_Anty_Kler ma zdaje się smartphona bez ekranu dotykowego i chciałby uzyskać polskie litery na klawiaturze sprzętowej

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2007, 13:23:11 »
Mój telefon ma klawiaturę numeryczną ( jak w zwykłych telefonach komórkowych) i 2- rozkładaną własnie qwerty i głownie ją bym chciał wykorzystać.

PS- mam możliwość pisanie jeszcze po niemiecku ( wszelki "umlałty" itp.). Myslę, że jest to kwestia właśnie braku spolszczenia. Chyba, że jest osobny program do pisania sms-ów/ edytor plików txt z biblioteką polskich znaków. Jestem dosyć poczatkujący ( mam telefon raptem 2 miesiace), ale staram sie nadrobić wiedzę i raczej mało kiedy pytam ;). Telefon oczywiście ustawiłem tak, żeby widzedział, w jakim kraju się znajduje, jakim językiem operuję itp. Ciekawe- w ustawieniach pokazuje walutę "zł", ale nie mogę takiej litery wpisać z klawiatury  :worried:

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2007, 19:00:50 »
Czy nie ma w tym temacie żadnego rozwiazania?  :(

hmm..
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 16, 2007, 11:38:00 »
Mam znajomego z MDA 3000 z polskim systemem Windows Pocket 2003SE. Jest możliwość "wyciągniecia" z niego czcionki, bo niestety kończą mi sie pomysły :|

Odp: Polskie znaki vs. telefon z angielskim/niemieckim systemem.
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 05, 2007, 17:54:31 »
Nic w tej kwestii nie da sie zrobić?  ???

*

elektryk

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 05, 2007, 18:03:05 »
same czcionki mozna wrzucic. powinny sie wyswietlac polskie literki. ale z pisaniem po polsku w tym przypadku moze byc ciezko.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 05, 2007, 18:17:31 »
Sprawdź czy przypadkiem nie masz w katalogu Windows pliku sym.txt ( nie jestem pewien czy wprowadzono to dopiero  od WM5.0).
Jesli jednak jest to edycja tego pliku pozwoli Ci na używanie innych literek - również PL przy pomocy klawiatury HW
potrzebna zgoda