Podejrzany Touch Pro

• 16 Odpowiedzi
  • 4933 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
Podejrzany Touch Pro
« dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:50:31 »
Przeglądając allegro natknąłem się na takie coś :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=623027233

co najbardziej dziwi:

sprezentowany telefon zamierzam sprzedać. W skład zestawu wchodzi sam aparat telefoniczny (bez rysika i dodatków). Telefon używany, małe ryski z przodu ekranu na folii (nowe folie bez problemu do kupienia).

Dostał w prezencie touch pro i bez rysika, ładowarki, słuchawek....brak miejscowości, brak odbioru osobistego. Cena też nisko podejrzana
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Podejrzany Touch Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:52:44 »
jak nic kradziony. ktoś niech napisze o zdjęcia, dokładne, także z "dokładną wersją modelu widoczną pod bateria"...
ktoś szedł biedny po ulicy, wyrwał mu z ręki kretyn pda i stracił touch pro :(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2009, 14:00:34 wysłana przez beju69 »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:54:49 »
napisałem o przesłanie zdjęć ..ciekaw jestem czy będzie jakaś odpowiedź  :evil:
Rybson

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2009, 01:17:43 »
a co nam da dokładna wersja modelu?

jest jakaś szansa aby TP wrócił do właściciela? Może czyta to forum...
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2009, 09:28:22 »
"dokladna wersja z pod baterii" to sciema majaca na celu uzyskanie numeru imei... mysl, to nie boli ;)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2009, 10:01:57 »
witam 

Troche dziwi mnie to podejscie  oraz odrazu wyrok  "kradziony" ja tez jakies dwa lata temu dostalem HX4700 bez niczego  - rysika  zasilacza kabli   pudelka  - i co  odrazu pewnie kradzione  - prawda byla taka ze rodzinka  z anglii mi go dala  bo im byl nie potrzebny  a akcesoria pogubili podczas przeprowadzki   .....

Wiele razy tez widzialem na wyprzedazach niekompletne urzadzenia bez pudelek i akcesorow   w tym baterii   byly to poprostu sprzety wystawowe  ...  i co pewnie tez odrazu kradzione  ehhh   ciekawe podejscie czasem macie   .....

pozdrawiam

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2009, 16:34:41 »
witam 

Troche dziwi mnie to podejscie  oraz odrazu wyrok  "kradziony" ja tez jakies dwa lata temu dostalem HX4700 bez niczego  - rysika  zasilacza kabli   pudelka  - i co  odrazu pewnie kradzione  - prawda byla taka ze rodzinka  z anglii mi go dala  bo im byl nie potrzebny  a akcesoria pogubili podczas przeprowadzki   .....

Wiele razy tez widzialem na wyprzedazach niekompletne urzadzenia bez pudelek i akcesorow   w tym baterii   byly to poprostu sprzety wystawowe  ...  i co pewnie tez odrazu kradzione  ehhh   ciekawe podejscie czasem macie   .....

pozdrawiam

Każdy ma inne podejście, gdyby był 100% legal to podał by miejscowość, oraz tłumaczenie dlatego sam pda
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Offline Ralf63

• 464
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 01, 2009, 01:23:03 »
"dokladna wersja z pod baterii" to sciema majaca na celu uzyskanie numeru imei... mysl, to nie boli ;)

z tego co mi wiadomo to imei się sprawdza *#06# - patrz, pomyslałem i nie bolało
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 01, 2009, 11:18:23 »
Wpisz sobie *#06# w urządzeniu wystawionym na allegro  :P

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 01, 2009, 16:06:22 »
zainteresował mnie temat więc napisałem do sprzedawcy co z zestawem a on na to :

"Witam serdecznie.
Mogę dołożyć kabel do ładowania USB i pokryć koszty przesyłki skoro jest Pan/Pani zainteresowany :) Siostra, która nie mieszka już w Polsce oddała mi go, ponieważ lekko się w nim gubiła. A sama odziedziczyła go po mężu ;)
pozdrawiam"

wieżyć czy nie :>

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 01, 2009, 16:53:14 »
zainteresował mnie temat więc napisałem do sprzedawcy co z zestawem a on na to :

"Witam serdecznie.
Mogę dołożyć kabel do ładowania USB i pokryć koszty przesyłki skoro jest Pan/Pani zainteresowany :) Siostra, która nie mieszka już w Polsce oddała mi go, ponieważ lekko się w nim gubiła. A sama odziedziczyła go po mężu ;)
pozdrawiam"

wieżyć czy nie :>
nie mieszka w PL a ma polski język ?
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 01, 2009, 17:05:20 »
Ja nie mieszkam w Anglii a mam system po angielsku - więc kto wie... ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 02, 2009, 15:26:27 »
Ja nie mieszkam w Anglii a mam system po angielsku - więc kto wie... ;)

a od kiedy polski jest językiem używanym międzynarodowo ? :O :shock:

*

Offline bobo313

• 271
  • Sprzęt: hp 6340, compaq 3970, hx 4700
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 02, 2009, 18:39:13 »
Wg mnie jest też możliwe że ten mąż jest polakiem. A chyba można w łatwy sposób zmienić na polski system. W ogóle to ja nawet jeśli byłbym w angli czy gdziekolwiek wolałbym mieć język polski. W końcu polakiem jestem. Tak więc ten zarzut wg mnie kompletnie bezpodstawny.

A DawiX to że ktoś ma inny język niż urzędowy w danym kraju w którym mieszka to wcale nie oznacza że wszyscy go mają. I przecież możesz mieć w polsce język rosyjski i nikt się nie zapyta czy rosyjski to język urzędowy. Więc całkowicie bez sensu ten post.

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 02, 2009, 19:53:04 »
Wg mnie jest też możliwe że ten mąż jest polakiem. A chyba można w łatwy sposób zmienić na polski system. W ogóle to ja nawet jeśli byłbym w angli czy gdziekolwiek wolałbym mieć język polski. W końcu polakiem jestem. Tak więc ten zarzut wg mnie kompletnie bezpodstawny.

A DawiX to że ktoś ma inny język niż urzędowy w danym kraju w którym mieszka to wcale nie oznacza że wszyscy go mają. I przecież możesz mieć w polsce język rosyjski i nikt się nie zapyta czy rosyjski to język urzędowy. Więc całkowicie bez sensu ten post.

Czy żyjąc za granicą tak by było Cię stać dawać znajomym zabawki o takiej wartości na pewno znał byś język na tyle by go używać w telefonie...

*

Offline bobo313

• 271
  • Sprzęt: hp 6340, compaq 3970, hx 4700
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 02, 2009, 20:11:15 »
Nie chodzi o to że używałbym języka ojczystego dlatego że nie znam dostatecznie innego, tylko dlatego, że wole poruszać się w ojczystym języku, chyba że to wymagałoby nie lada zachodu. Ale tutaj nawet dla laika (który przeczyta kilka postów) jest to proste. A co do argumentu: kto jest tak bogaty aby rozdawać takie "zabawki" to tutaj się zgadzam. Podejrzane.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 24, 2009, 12:09:36 »
nie mieszka w PL a ma polski język ?
Nie wiem czy ktoś zauważył słowo "już" - czyli mogła go używać mieszkając w Polsce - co niektórzy trochę przesadzają z szukaniem dziury.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation