Dotarłem dawno dawno temu do takich rzeczy:
1) BSP (...)
4)
I może jeszcze pytanie, bo może ktoś już taką sprawę przerabiał... Czy posiadając Simpada z nalepką Genuine Windows CE .NET Pro 4.2 można po skasowaniu owego systemu uzystkać ponownie (i nieodpłatnie) upgrade?
Taką nalepkę możesz mieć chyba tylko od
http://www.mullengers.com/ (jeżeli to nalepka od simpada). Tylko on stworzył autorski obraz 4.2 na simpada. Nie wiem z jakiego innego źródłą mógłbyś uzyskać obraz - musiałbyś siędo niego ponownie zwrócić, ale z tego co wiem to nie wysyła on obrazów, tlyko oferuje usługę wgrania swojego obrazu.
Siemens nigdy nie stworzył 4.2, a teraz to nawet nie wiadomo, czy jakakolwiek obsługa simpada istnieje. Siemens jest w upadłości...
Co do pozostałego oprogramowania to jest to całkiem pokaźny zbiór BSP, brakuje tylko pozostałych układów np. kontrolera grafiki, czy też kontrolera PCMCIA. Ale "teoretycznie" jest to dobry początek. Ogólnie to BSP najczęściej są profilowane pod konkretną platformę sprzętową, a nie tylko procesor. Np. BSP Xscale, który mamy w firmie ma dołączone sterowniki do obsługi pamięci wraz z flashowym systemem plików, okładów odpowiedzialnych za dźwięk, USB, protokoły komunikacji (plus całe stosy np. TCP/IP) itd. No i oczywiście automaty do tworzenia i konfigurowania obrazów. Sam BSP dla procesora XScale byłby mało przydatny, resztę trzeba by dopisać samemu. Dużo roboty. No, ale lepiej mieć to niż nic.