Wyświetlacz przyciśnięty rusikiem w kieszeni u spodni

• 18 Odpowiedzi
  • 4640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline HAHA

• *
  • 77
  • Sprzęt: Nokia 3310 -  Nokia 6610i - Nokia 5500 Sport - Samsung i900 OMNIA
Wyświetlacz przyciśnięty rusikiem w kieszeni u spodni
« dnia: Grudzień 21, 2008, 18:12:58 »
otóż miałem w kieszeni omni i kiedy siadalem rysik orginalny  nacisnął na wyświetlacz i zostala deelikatna plama niebieska , jak coś takiego zglosić do seerwisu - co pwiedziec
Dzięki

*

Offline Bio

• **
  • 142
Odp: Wyświetlacz przyciśnięty rusikiem w kieszeni u spodni
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2008, 19:38:09 »
uszkodzenie mechaniczne - nie podlega gwarancji... choćbym nie wiem jakbyś chciał im to wytłumaczyć - sorry winnetou.. wymiana wyświetlacza cię czeka...

*

Offline prezes50

• 11
    • www.lesne-orly.pl
  • Sprzęt: XPERIA X10i,SGS,HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2008, 19:57:52 »
witam . dlaczego odrazu tak pesymistycznie :) trzeba byc optymista :P ale do rzeczy sproboj  dac na gwarancje   -jesli to nie jest az tak  duza plama i nie jest peknieta szyba czy  jakies  oznaki  uszkodzenia poza plama -odciskiem  i tlumaczyc ze   rano jak wstales tak sie pokazalo, albo druga mozliwos  (tylko prosze nie krytykowac) uszkodzis omnie  np programowo i dac wtedy na gwarancje jako niewłączająca sie  - niezauwazą plamy wymienia plyte  a jak wlacza i sie okaze plama to tlumaczyc ze nic nie bylo musieli w serwisie uszkodzic -ale i tak mysle ze w tym drugim przypadku przyjeli by go bez ale i naprawili tez bez ale :) ALE ja moge sie mylic . pozdrawiam serdecznie wszystkich OMNIA`forumowiczow. 

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2008, 20:10:54 »
A może zamiast mataczyć...

Teoretycznie Samsung dedykuje boczny zaczep zamiast silosa na rysik. Skoro tak to powinien w sobie znany sposób zabezpieczyć urzędzenie przed wadami takiego rozwiązania. Jedną z nich (prócz możliwości porysowania obudowy) jest teoretyczna możliwość uszkodzenia ekranu. Jesteśmy skazani na takie rozwiązanie? No to prosze o gwarancyjne traktowanie tego zjawiska. Czyżbym się mylił?
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2008, 20:11:46 »
bylo juz kilka przypadkow pojawienia sie takich plam i nie musza one byc wywolane koniecznie uszkodzeniem mechanicznym wywolanym przez nas. przyczyna ich powstania moze byc rozna dlatego nie mow nic o rysiku tylko oddaj tel aby wymienili wyswietlacz mowiac ze jest  z nim cos nie tak. nie mow ze sie przycisnal rysikiem, to oni ci maja udowodnic ze ty uszkodziles telefon.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline HAHA

• *
  • 77
  • Sprzęt: Nokia 3310 -  Nokia 6610i - Nokia 5500 Sport - Samsung i900 OMNIA
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2008, 20:51:25 »
Tak przed tym pęknięciem wyświetlacza chyba uratowala mnie folia . Jak co to licze się z kosztami wymiany wyświetlacza chodz z drugiej strony jest taka niebieska plama jak znak wodny - wiecie czy może ona z czasem sama zniknąć czy raczej to wykluczone

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2008, 21:51:48 »
Tak przed tym pęknięciem wyświetlacza chyba uratowala mnie folia . Jak co to licze się z kosztami wymiany wyświetlacza chodz z drugiej strony jest taka niebieska plama jak znak wodny - wiecie czy może ona z czasem sama zniknąć czy raczej to wykluczone

Na mocno nacisnietym LCD i jak trwa to chwile to plama moze wystapic, ale ustepuje po kilku, kilkunastu minutach.
Wiec mysle, ze uwaliles trwale wyswietlacz, i plama moze sie powiekszac, wiec proponuje serwis...z pomyslem, ktory Ci pasuje z napisanych powyzej. Wybralbym ten najprostszy ale wg mnie najlepszy.

*

Offline Tolek81

• *
  • 69
  • Sprzęt: FS Loox n560
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:26:08 »
Poszukaj na google - jest strona do iphona - odblokowaie zawieszonych pixeli - laczysz sie z www - wlaczasz test - strona generuje jaskrawe kolory przez 15-30 minut - proces ma na celu rozgrzanie ekranu i odblokowaniu zamrozonych pixeli. Ogolnie mozesz tez ta metode zastosowac do rozlanej plamy, gdyz cieplo powinno w jakis sposob wplynac na plame :] - ostatecznosc wedrowka do sklepu, ale zanim sie przejdziesz mozesz przeciez sprobowac sie pobawic - przeciez to nic nie kosztuje - zostawiasz omnie na stole na 30 minut i idziesz na jakis dziennik/serial + wc ;)

jedna ze stron - http://www.ebaspace.com/iphone-app/#_home
to akurat nie jest ta, o ktora mialem na mysli, lecz nie mam czasu by tego szukac w fav.

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 22, 2008, 00:35:12 »
http://www.ebaspace.com/iphone-app/fix.html - ta strone wklem w Omni, polega to na wysweietlaniu szybko zmieniajacych sie kolorow. Przy okazji, fajny efekt ;p

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 22, 2008, 18:54:11 »
A może zamiast mataczyć...

Teoretycznie Samsung dedykuje boczny zaczep zamiast silosa na rysik. Skoro tak to powinien w sobie znany sposób zabezpieczyć urzędzenie przed wadami takiego rozwiązania.

Wydaje mi się, że boczny zaczep nie jest deykowany dla zawieszenia rysika a raczej smyczy. Domyślnie Samsung chyba zakłada, że ze swoimi nakładkami Omnię można obsłuzyc z palucha (oczywiscie mam na myśli zwyczajnego Kowalskiego który posiadając Omnię cieszy się bajeranckim telefonem a nie uzytecznym PDA). Rysik to raczej akcesorium opcjonalne dla zaawansowanych uzytkowników (którzy chyba powinni wiedzieć że zawieszenie go nie jest najbezpieczniejszym pomysłem).
A wracając do wyswietlacza... oddałbym do serwisu i grał głupa :-)... Powiedziałbym, że rano włączyłem telefon i zobaczyłem plamę ;-)
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline COBRA218

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 22, 2008, 19:07:10 »
Powiem tak nie wiem dokladnie ale zdaje mi sie ze poprostu wylal ci sie lcd i tyle gwarancja nie obejmuje tego typu uszkodzen wogole jedynie wypalenie lcd a nie uszkodzenia mechaniczne takie jak twoje .przykro mi nastepnym razem pomyslisz nad wkladniem czego kolwiek do kieszeni z telefonem za 1,5 klocka

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 22, 2008, 20:58:38 »
nie jestem przekonany czy tak to zawsze jest...
rozwaliłem aparat fotograficzny, w wyniku upadku pękł monitorek LCD. wymienili mi na gwarancji :) nawet nikt się nie spytał co się stało, a miałem przygotowaną niezłą historyjkę. nic nie zaszkodzi oddać, może uznają? kto to wie

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 23, 2008, 09:23:31 »
JAk nie uznaja to czeka Cie to

http://www.allegro.pl/item508788336_wyswietlacz_lcd_samsung_omnia_i900_oryginal.html

:) +koszty serwisowe (taniej samemu wymienic:D )
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

*

Offline conchis

• 2
  • Sprzęt: Nokia E65 -> Samsung I900
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 30, 2008, 15:38:51 »
  B)
Musiałbyś kolego trafić na serwisanta blondynkę, by Ci uznali to za nie mechaniczne...

Szkoda że takie w serwisach nie pracują....

*

Offline Stachowicz

• 7
  • Sprzęt: 6310i > omnia 16gb
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 05, 2009, 12:35:25 »
bylo juz kilka przypadkow pojawienia sie takich plam i nie musza one byc wywolane koniecznie uszkodzeniem mechanicznym wywolanym przez nas. przyczyna ich powstania moze byc rozna dlatego nie mow nic o rysiku tylko oddaj tel aby wymienili wyswietlacz mowiac ze jest  z nim cos nie tak. nie mow ze sie przycisnal rysikiem, to oni ci maja udowodnic ze ty uszkodziles telefon.

Więc właśnie,dwa tygodnie temu przełożyłem kartę sim do niezawodnej nokii 6310i. Dzisiaj rano po ponownym przełożeniu karty do omnii jest szok!!!!  na samym dole w połowie ekranu pojawiła sie jasno niebieska plama.
I cóż z tym począć? Nikt dostępu do mojego cacuszka nie ma.Rom SAHI1.Rysik w osobnej kieszeni przyczepiony do pendrive.Cuda?

*

Offline serfer

• 41
  • Sprzęt: OMNIA 16GB
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 05, 2009, 12:37:06 »
wilgoć

*

Offline Stachowicz

• 7
  • Sprzęt: 6310i > omnia 16gb
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 05, 2009, 15:31:00 »
wilgoć

oo to ciekawe w sumie... na grzejnik? :)

*

Offline serfer

• 41
  • Sprzęt: OMNIA 16GB
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 05, 2009, 15:53:52 »
spróbuj miałem tak w laptopie niebieska plamę po tym jak czyściłem ekran lcd płynem do szyb i prysnąłem na matryce zamiast na szmatkę woda dostała się pomiędzy warstwy lcd . po 2 dniach zniknęło
nie wiem jak to u Ciebie wygląda może to jakieś odbarwienie i tylko serwis pomoże
nie wiem czy na grzejnik żebyś nie przegrzał tylko bo jak ostro dają te grzejniki .... :)

powodzenia

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia 8GB (i900SAHJ3)
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 05, 2009, 21:53:20 »
Witam. Mam dosyc duży problem z digitizerem. Jakieś 1,5 miesiąca temu oczywiście został przyciśnięty za bardzo, pojawiło się małe wgniecenie na środku, na dole ekranu i fioletowa plamka. Reagował bardzo dobrze na dotyk aż jakiś tydzień może 2 tygodnie temu działa coraz gorzej i gorzej, a jak jest coś na czarnym tle to widać po bokach od tego miejsca (przy samych krawędziach ekranu) sporo martwych pikseli. Na dotyk działa lepiej im dalej od miejsca tego wgniecenia (które notabene jest widoczne jedynie w odpowiednim świetle i pod odpowiednim kątem - naprawde trzeba się postarac zeby je zauważyć). W miejscu wgniecenia na palec prawie nie reaguje, natomiast rysikiem działa się dokładnie tak samo jak był nowy - BARDZO dobrze. Trochę to dziwne... i teraz moje pytanie. Czy to jest rzeczywiście sprawka tego wgniecenia? Czemu bardzo długo telefon reagował na dotyk tak jak był nowy i nagle jest coraz gorzej i gorzej. Czy da radę podciągnąć to pod gwarancję? Jeśli tak to jak to zrobić...? i czy słać od razu do samsunga czy do protongsm gdzie zakupiłem telefon? No a jeśli mi nie uznają to ile może kosztować wymiana takiego digitizera szukałem w internecie i ni cholery nie znalazłem żeby ktoś oferował takie rzeczy do Samsunga Omnii bo zakładam, że w Samsungu to będzie dość droga usługa...
2009