Problem z ładowaniem baterii :(

• 9 Odpowiedzi
  • 2411 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
Problem z ładowaniem baterii :(
« dnia: Grudzień 19, 2008, 22:07:34 »
Witam, jestem posiadaczem OMNI od kilku dni.
Mam problem z ładowaniem, mianowicie daje się ładować tylko poprzez USB. Po podłączeniu ładowarki sieciowej dioda zmienia kolor raz na biały potem staje się coraz czerwieńsza, następnie gaśnie i ponownie zapala się na biało i tak non stop. Zauważyłem że podczas podłączenia ładowarki sieciowej nie ładuje lecz rozładowuje mi OMNIE.
Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje i co zrobić aby to zmienić.
Wiem że jeśli dopuszczę do całkowitego rozładowania bateri nie będę miał możliwości uruchomienia go :(
Proszę o rady i pomoc.

SAHH5
TELEFON i900XXHH3
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Problem z ładowaniem baterii :(
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:12:45 »
Wiem że jeśli dopuszczę do całkowitego rozładowania bateri nie będę miał możliwości uruchomienia go :(

Nie wiem w czym może być problem  ładowaniem, ale tak źle jak piszesz chyba nie jest jak się rozładuje całkiem - dlaczego miałoby nie dać się później uruchomić?

PS. Może to wina niesprawnej ładowarki?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline kgx2

• 277
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:15:56 »
Ładowanie z portu USB laptopa może zostać nawiązane jedynie wtedy gdy SGH Omnia jest w stanie włączonym w innym przypadku laptop (komputer) nie będzie widział Omni i tym samym nie bedzie mógł jej ładować
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:18:21 »
No tak, ale to tylko gdy chcesz ładować przez USB - trzeba było tak od razu :)  Bo przy użyciu ładowarki urządzenie powinno normalnie się włączyć.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline kgx2

• 277
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:27:31 »
Ładowarka sieciowa jest dobra tak samo bateria. Sprawdziłem to zmieniając baterie od innego SGH i900 i również inną ładowarkę od SGH i900. Nie mogę uruchomić OMNI po całkowitym rozładowaniu i podłączeniu ładowarki sieciowej bo jak pisałem nie ładuje lecz rozładowuje moją Omnie. Obecnie mam od znajomej jej baterie i muszę ładować tylko poprzez kabel USB i pilnować aby nie wyczerpała się do końca.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:31:10 »
Skoro mówisz, że bateria i ładowarka są sprawne to są jeszcze tylko dwie możliwości, jakieś uszkodzenie (błąd) oprogramowania lub uszkodzenie sprzętowe. Zrób HR i zobacz czy pomogło.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline kgx2

• 277
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:45:38 »
Czy HR to to samo co zwykłe wciśnięcie przycisku RESET czy chodzi raczej o przywrócenie na nowo fabrycznych ustawień ?
Znalazłem coś takiego jak "ZEROWANIE PEłNE" tzn. wyczyszczenie wszystkich danych i przywrócenie domyślnych ustawień producenta.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2008, 22:51:27 wysłana przez kgx2 »

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:55:25 »
HR (Hard Reset) to inaczej właśnie zerowanie pełne. Jeżeli to nie pomoże to będzie oznaczało chyba konieczność wizyty w serwisie.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline kgx2

• 277
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 19, 2008, 23:41:17 »
Hard Reset niczego nie zmienił nadal ta sama sytuacja. Wydaje mi się że trzeba będzie udać się do servisu.

*

Offline grzesiek22rat

• 32
  • Sprzęt: GT-I8000 I8000NXXJI1
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 06, 2009, 00:11:24 »
a czy spotkaliscie sie moze z takim dziwnym zachowaniem telefonu gdy podczas podlaczenia do ladowarki, po jakims czasie ladowania telefon wykonuje taką jakby mini wibracje (ulamek sekundy. taki jakby impuls wibracji) i tak co jakies 5-10 sekund powtarza az do zakonczenia ladowania.
Czasem mam tez tak ze gdy wylacze ekran przyciskiem zasilania taka mini wibracja jest odczuwalna (wibracje mam calkowicie wylaczona)