Pisanie/wysyłanie wiadomości

• 3 Odpowiedzi
  • 982 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pisanie/wysyłanie wiadomości
« dnia: Grudzień 25, 2008, 12:09:40 »
Chciałem sie zapytać o 2 rzeczy. Po pierwsze czy mozna jakos ustawić przyciski funkcyjne (te na dole ekranu) wg własnej woli? Bo standardowo podczas pisania smsa zaraz pod literkami Z X C i pod shiftem jest przycisk wyślij, w który bardzo łatwo trafić przez przypadek a windows nie pyta już o żadne potwierdzenie tylko odrazu wysyła urwaną w pół słowa wiadomość. Jest to strasznie irytujące.

Pozatym czytałem instrukcję i tam napisali, że aby napisać MMSa włączamy wiadomość tak samo jak SMSa tylko wpisujemy temat i potwierdzamy, że chcemy pisać MMSa. Tymczasem u mnie odrazu po wybraniu nowej wiadomości piszemy MMSa i nie mogę za cholerę zmienić tego na SMS. Tylko z książki adresowej jest opcja napisz SMS i wtedy rzeczywiście jest opcja pisania SMSa. Jak to w końcu jest? Jest jakaś opcja, którą trzeba zmienić, żeby z opcji Nowa Wiadomość wchodzić w pisanie SMSa zamiast MMSa?

Z góry dzięki za pomoc!

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Pisanie/wysyłanie wiadomości
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2008, 12:28:01 »
z tym ze masz napisane (MMS) to sie nie sugeruj, jesli wpiszesz temat wiadomosci to to bedzie mms a jak nie podasz tematu to to jest sms.

problem przycisku "wyslij" jest tez walkowany na modaco > http://www.modaco.com/content/i9x0-omnia-http-omnia-modaco-com/277543/send-button-constantly-pressing-it/

niestety jakos specjalnie nie widze abu go rozwiazali :/
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2008, 14:09:20 »
kurcze, dziwne, niby wszyscy maja z tym problem, a jednak ludzie pisza programy do blokowania klawiatury udające iPhona zamiast rozwiązać prawdziwy problem:/

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2008, 17:52:12 »
Witam,
polecam korzystanie z klawiatury Resco Keyboard. Co prawda nie rozwiazuje to calkowicie problemu, ale ww klawiatura jest idealna dla ekranow dotykowych. Od kiedy z niej korzystam praktycznie nie mam problemu z przypadkowym nacisnieciem "Wyslij".