Problem z USB

• 6 Odpowiedzi
  • 894 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z USB
« dnia: Grudzień 25, 2008, 14:38:14 »
Witam serdecznie, mam problem próbowałem podłączyć Omnie po USB na notebooku i udało się wszytko fajnie działa, jak spróbowałem to samo zrobić na moim PC wywaliło że nie rozpoznaje urządzenia myszka przestała działać. Reset myszka działa, znów próba podłączenia - to samo. Teraz jest tak że nic po USB mi nie chodzi ani myszka ani żadne inne urządzenie nie zależnie od portu. Próbowałem wywalić wszystko z menedżera urządzeń, przeinstalowałem inf od intela za każdym razem wykrył magistrale i kontroler ale urządzenia nadal nie działają. Raz zdarzyło się że wywalał non stop błędami że urządzenie nieprawidłowo rozpoznane mimo że nic nie było podpięte. Teraz nie ma żadnych komunikatów ale porty USB nie działają. Może ktoś wie co jest grane bo ja już jestem bliski rozpaczy mam dużo roboty i nic nie mogę zrobić :( Help

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Odp: Problem z USB
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2008, 16:33:50 »
jakie systemy operacyjne masz na pc i notebooku ?

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2008, 18:07:25 »
To chyba czeka cie system bo skoro na jednym dziala a na drugim nie to ewidentnie wina kompa
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2008, 18:14:19 »
Jeden i drugi to jest winda xp sp3, mostek południowy na płycie w PC to ICH7R.

Co do ewentualnej reinstalacji to problem polega na tym że jest to dla mnie ostateczność z racji że mam poprostu dużo pracy teraz na święta do zrobienia więc liczę na to że może jednak uda się znaleźć jakąś bardziej polubowne rozwiązanie. Na razie kombinuje odpalić coś z płytki co by obsłgiwało myszkę żeby zobaczyć czy coś się nie sfajczyło mimo że jest to mało prawdopodobne to myślę że jest to dobry punkt wyjścia.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2008, 13:30:17 »
Problem po kilkunatu resetach w trakcie kombinowania sam ustąpił, niestety nie zrobiłem nic by temu pomóc więc sprawa w stylu "samo się zepsuło, samo się naprawiło", wartość edukacyjna niestety żadna. Proponuje wątek do zamknięcia/usunięcia.
Napisane: Grudzień 25, 2008, 19:47:39
Odświerzam temat, problem nadal występuje niestety, co któreś podłączenie jest dokładnie tak samo wszystkie porty USB siadają co jakiś czas komunikat że nie rozpoznano urządzenia USB. Pare resetów i wszystko wraca do normy i tak w kółko. Ostatnio zauważyłem że w czasie awarii Omnia jako jedyna podpięta na USB działa ale nie zawsze. Zastanawiam się czy to generalnie ma coś wspólnego z samym telefonem czy to nie jest temat bardziej ogólny i powinno się przenieść ten wątek do innego działu.

Pozdrawiam

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2008, 14:36:27 »
jedyne co mi przychodzi do głowy to typowy problem niektórych płyt głównych ze stabilnością napięć na portach USB.Spróbuj podłączyć omnie na portach wlutowanych w płytę główną zostaw te z przodu obudowy które są podłączone za pomocą przewodów.Ewentualnie wgraj nowy bios,niekiedy są dość znaczne zmiany w pracy sprzętu.
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:49:08 »
Bios najnowszy sprzęt sprawdzany na różnych portach wszędzie to samo. :<