Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy

• 556 Odpowiedzi
  • 145112 Wyświetleń

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
Odp: Pytania dotyczące SGH-i900 >>> nowi użytkownicy
« Odpowiedź #270 dnia: Listopad 27, 2008, 22:54:44 »
ja mam bezpośrednie porównanie z htc touch pro, który (wraz z diamondem) słynie z cichych rozmów; 
omnia to demon głośności; mam ściszone na maxa i słyszę idealnie i wyraźnie :) czasem dam głośniej jak idę głośną ulicą;
ogromny plus dla omni

jakidemon głośności??? chłopaki co z wami? wielszosc uzytkowników skarzy sie na kiepskiej jakosci jakosc połaczen ze nie slyza rozmówcy i ze rozmówca nie slyszy ich..sam miałem idalej mam po czesci ten problem bez wzgledu na wersje romu..po prostu kiszka a tu jest link do tematu z mikrofonem

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=115668.0

ilez sie juz na czytałem skarg uzytkowników ze mikrofon marnie zbiera i ze trzeba podbiac czułosc mikrofony..ze trzeba zgłasniac osłuch mp3 bo kiepsko gra...ehh ja nie wiem..a poza tym watków juz było na temat jakosci dzwieku w omnie i jakosci rozmów.. :|

poczytajcie najpirw zanim zaczniecie wychwalac w niebiosa jakosc dzwieków w OMNI

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #271 dnia: Listopad 27, 2008, 23:41:25 »
ja w mojej omni nie mam żadnych problemów ani z głośnością, ani z czułością mikrofonu; i tym podzieliłem się na forum; ot to

u mnie wszystko działa wyśmienicie;
nie rozumiem twojego argumentu: tzn. mam poczytać, że inni mają problemy i pomimo tego, że u mnie wszystko jest w porządku mam stwierdzić, że omnia jest do niczego...?!

widać egzemplarz egzemplarzowi nierówny
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2008, 23:46:28 wysłana przez copymaker »
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #272 dnia: Listopad 27, 2008, 23:45:49 »
Cytat: Patrynio84
poczytajcie najpirw zanim zaczniecie wychwalac w niebiosa jakosc dzwieków w OMNI

hehe, czyli co? maja sie sugerowac tym co ktos napisal czy tym jak jest naprawde.  tylko czytajac o omnii mozna sie zniechecic, potem sie okazuje ze to problemy nie istnieja, albo wynikaja z niewiedzy uzytkownikow. aby nie robi ot - u mnie glosnik dziala wysmienicie, czasami za glosno. a najgorzej jak nie odbiore i przyloze sluchawke do ucha to mozna ogluchnac od dzwonka

« Odpowiedź #273 dnia: Listopad 27, 2008, 23:56:12 »
to moze osoby ktorym dziala idealnie jak i te ktore maja problemy (nie tylko z dzwiekie) powiedza gdzie zakupili swoja OMNIE, od operatora (Jakiego?), allego lub inne sklepy internetowe, czy tez niebrandowane np. w sklepach MM, Saturn, AGDRTV itp.? Byloby ciekawie, ja bym sie chetnie dowiedzial bo w 2 polowie stycznia chce kupic OMNIE, i sie zastanawiam Saturn, ewentualnie MM czy tez AGDRTV, mogloby sie wydawac, ze nie ma roznicy no ale moze jednak :worried:

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #274 dnia: Listopad 28, 2008, 00:02:08 »
Ja swoja Omnie mam z ery jednak mysle ze wieksze znaczenie ma wersja romu/softu a nie miejsce zakupu.Z jakosci rozmow jestem bardzo zadowolony rom SAHI4.

« Odpowiedź #275 dnia: Listopad 28, 2008, 00:10:31 »
w zasadzie to racja bo ROM pewnie ma tutaj duze znaczenie, no ale moze ktos zakupil gdzies urzadzenie wadliwe(sprzetowo) to bede unikal tego miejsca w razie czego ;) w kazdym razie dzieki za odzew oby wiecej takich;)

*

Offline MCRavel

• *
  • 62
  • THE MUSIC F@CTORY
  • Sprzęt: Samsung I8000 OMNIA II (8GB)
« Odpowiedź #276 dnia: Listopad 28, 2008, 01:05:00 »
WiTaM
Ja swoją Omnię kupiłem na oficjalnej stronie Samsunga (mam grawerkę  :grin:)
Z dzwiękiem i mp3 niemam żadnych problemów.
Dzwięk w słuchawce mam ustawiony na pół i chwilami muszę przyciszać.

PozDraWiaM
Samsung I8000 Omnia II (8GB)

« Odpowiedź #277 dnia: Listopad 28, 2008, 01:42:15 »
Za nim zamówiłem Omnie przez BOK Ery pomacałem sobie jeden egzemplarz w Saturnie. Mimo iż był sprzedawany przez Saturn miał ślady po brandingu Plusa.

Testowałem wraz z kolegą jakość rozmów i efekt był super. Musiałem nawet lekko przyciszyć bo głośnik był dla mnie za głośny. Kolega po zakończonym teście mówił że mikrofon zbierał idealnie.

Obecna z Ery sprawuje się wyśmienicie a rozmówcy nie narzekają na mój zbyt cichy głos .

ROM SAHJ3

*

Offline Delfinnn

• *
  • 84
« Odpowiedź #278 dnia: Listopad 28, 2008, 01:46:39 »
ja mam bezpośrednie porównanie z htc touch pro, który (wraz z diamondem) słynie z cichych rozmów; 
omnia to demon głośności; mam ściszone na maxa i słyszę idealnie i wyraźnie :) czasem dam głośniej jak idę głośną ulicą;
ogromny plus dla omni

jakidemon głośności??? chłopaki co z wami? wielszosc uzytkowników skarzy sie na kiepskiej jakosci jakosc połaczen ze nie slyza rozmówcy i ze rozmówca nie slyszy ich..sam miałem idalej mam po czesci ten problem bez wzgledu na wersje romu..po prostu kiszka a tu jest link do tematu z mikrofonem

ilez sie juz na czytałem skarg uzytkowników ze mikrofon marnie zbiera i ze trzeba podbiac czułosc mikrofony..ze trzeba zgłasniac osłuch mp3 bo kiepsko gra...ehh ja nie wiem..a poza tym watków juz było na temat jakosci dzwieku w omnie i jakosci rozmów.. :|

Ogarnij się trochę i na przyszłość mniej wymądrzaj. Jak ktoś ma porównanie do prawie 15 telefonów z wyższej półki to chyba wie co mówi.. Widocznie ktoś albo jest naprawdę niedosłyszący (bądź nie myje uszu?) albo wada fabryczna mikrofonu. Mi się o dziwo trafiła Omnia z dobrym mikrofonem i słychać poezyjnie więc nie wiem w czym problem.

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #279 dnia: Listopad 28, 2008, 02:45:24 »
ogromny plus dla omni

Ogarnij się trochę i na przyszłość mniej wymądrzaj. Jak ktoś ma porównanie do prawie 15 telefonów z wyższej półki to chyba wie co mówi.. Widocznie ktoś albo jest naprawdę niedosłyszący (bądź nie myje uszu?) albo wada fabryczna mikrofonu. Mi się o dziwo trafiła Omnia z dobrym mikrofonem i słychać poezyjnie więc nie wiem w czym problem.

Ogarnij???kto się wymądrza?? bo u mnie dzwiek jest marny to sie wymądrzam?chłopaku,wyluzuj...nie obrazaj mnie insynuując ze '' nie myję uszu'' ..co za text... :mad:  pisze JAK JEST a nie zmyslam sobie..i na forum jest jeszcze mase osób którzy majątakie same problemy jak ja,na forum samsunga jest to samo..na stronka gdzie jest test omni i innych forach tez masa arykułów o tym ze kiepska jest jakosc rozmów w omni...czemu od razu z jakimis wyrzzutami..... :|
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 02:21:12 wysłana przez Patrynio84 »

*

Offline tjank

• *
  • 82
« Odpowiedź #280 dnia: Listopad 28, 2008, 08:26:40 »
Wynika z tej dyskusji,że głośność Omni to nie problem sprzętu, a ROMu / oprogramowania / użytkowania - bo nie może być tak, że Samsung wypuszcza przed obiadem ciche, a po głośne Omnie. Ja osobiście używałem bardzo dużo telefonów w swojej historii. Z racji wykonywanej pracy miałem komórkę za granicą kiedy w Polsce jeszcze lano fundamenty pod pierwsze stacje bazowe. I muszę przyznać, że Omnia jest pierwszym telefonem, który zmuszony jestem ściszać w czasie rozmowy :proud:

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #281 dnia: Listopad 28, 2008, 08:45:33 »
Mi się wydaje, ze to jest kwestia Romu. Testowalem juz kilka i nie zauwazylem problemu z jakością rozmów natomiast różnie bywa z głośnością,IMO to są dwie różne rzeczy. Jeśli jest za cicho to można zrobić glosniej, jeśli trzeszczy jest pogłos i opóźnienia to wtedy można narzekać.

*

Offline tjank

• *
  • 82
« Odpowiedź #282 dnia: Listopad 28, 2008, 08:51:47 »
Dla mnie tak jakość jak i i głośność w Omni jest rewelacyjna. Ostatnio miałem Asusa P750 - to jest dopiero kaszana  :E  Używałem go 2 m-ce i omal ze szczęścia nie padłem na serce jak mi się udało go pozbyć w komisie zamieniając na Omnie  :grin:

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #283 dnia: Listopad 28, 2008, 12:05:50 »
Mi się wydaje, ze to jest kwestia Romu. Testowalem juz kilka i nie zauwazylem problemu z jakością rozmów natomiast różnie bywa z głośnością,IMO to są dwie różne rzeczy. Jeśli jest za cicho to można zrobić glosniej, jeśli trzeszczy jest pogłos i opóźnienia to wtedy można narzekać.

To nie jest kwiestia ROM-u...mialem jak do tej pory wgrywane 3 rózne romy i xza kazdym razem jest identycznie (kiszkowata jakość rozmów) bezwzgledu na to jaki posiadałem rom.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #284 dnia: Listopad 28, 2008, 12:12:01 »
Patrynio84 - co Ci powiedzial na to serwis Samsunga?

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #285 dnia: Listopad 28, 2008, 12:48:45 »

A to fajnie ze pytasz:D powiedzieli ze albo to wina karty sim ( na kilku kartach sprawdzałem i jest tak samo) albo zasieg ma Pan słaby... :| po ustawieniu parametrów po swojemu w menu audio controls jest lepiej,czyli da sie to wyregulowac programowo..tzn od razu to wyregulowałem jak tylko zobaczyłem ze sa problemy ale widzisz..jedni mają super dzwiek a inni kiszka:D czemu taka rozbiezność?

*

Offline Delfinnn

• *
  • 84
« Odpowiedź #286 dnia: Listopad 28, 2008, 15:25:36 »

A to fajnie ze pytasz:D powiedzieli ze albo to wina karty sim ( na kilku kartach sprawdzałem i jest tak samo) albo zasieg ma Pan słaby... :| po ustawieniu parametrów po swojemu w menu audio controls jest lepiej,czyli da sie to wyregulowac programowo..tzn od razu to wyregulowałem jak tylko zobaczyłem ze sa problemy ale widzisz..jedni mają super dzwiek a inni kiszka:D czemu taka rozbiezność?
Wygląda na to, że niektóre Omnie mogą mieć głośniki słabszej jakości drugie lepszej (pewnie pierwsza seria Omni miała kiepskie dlatego zmienili i już jest lepiej). Poza tym z tego co widzę to każdy jest bardzo zadowolony z głośniczka i tylko Ty masz problem.. Jakoś nie widzę tej masy ludzi co mają z nim problemy -.-

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #287 dnia: Listopad 28, 2008, 16:38:21 »
Wynika z tej dyskusji,że głośność Omni to nie problem sprzętu, a ROMu / oprogramowania / użytkowania - bo nie może być tak, że Samsung wypuszcza przed obiadem ciche, a po głośne Omnie. Ja osobiście używałem bardzo dużo telefonów w swojej historii. Z racji wykonywanej pracy miałem komórkę za granicą kiedy w Polsce jeszcze lano fundamenty pod pierwsze stacje bazowe. I muszę przyznać, że Omnia jest pierwszym telefonem, który zmuszony jestem ściszać w czasie rozmowy :proud:

dokładnie mam tak samo - pierwszy raz ściszam, a nie daję głośności na maxa jak w innych telofonach/pocketach z gsm
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #288 dnia: Listopad 29, 2008, 02:03:10 »
no cóz,jestem zmuszony do pisania tego co moderator zatwierdzi bo inaczej zostanie mój post wykasowany..wiec nie pozostaje mi nic innego jak napisac ze tak..myle sie..mój mikrofon jest ok to ja nie dosłysze i/lub nie domywam uszu..przyznaje sie...a zeby nie było ze moj post nic nie wnosi do tematu to napiszę ze samsungowe telefony zawsze iały cos z dzwiękiem..moze to waszej reszcie trafiły sie dobre sztuki Omni..nie będę przytaczał tutaj skarg innych uzytkowników z narzekaniami na mikrofony w omni...ale cos w tym jest..ze są kiepskie,słabo zbierają i dopiero zaczynaja działac jako tako w momencie podbicia czułości mikrofonu.A szkoda bo przecietny uzytkownik nie bedzie grzebał w opcjach któr są dostepnedopiero po wpianiu specjalnego kodu..tylko albo pogodzi sie z faktem słabego mikrofonu i bedzie się meczył..albo pójdzie i kupi inny telefon.

piszę po raz kolejny - jeśli post jest nie na temat to będzie kasowany [coprymaker] - i proszę nie kasuj tego co tu wypisuję

« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 12:59:39 wysłana przez Patrynio84 »

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #289 dnia: Listopad 29, 2008, 05:47:24 »
Jedni mowia o mikrofonie inni o glosniku.
Ja nie mam watpliwosci ze w Omni jest standardowo ustawiony :
- glosnik za cicho
- mikrofon czulosc wysoka
Po zmianie programowo wzmocnienia WZMACNIACZA glosnika jest b.glosno.
Natomiast JAKOSC slyszanego dzwieku przy rozmowie telefonicznej oceniam na 3+.
Pisze to na podstawie oceny swojego egz. z Plusa
tel - XXHH3
PDA - SAHH5/SAHH5 oraz kilku innych firmowych.

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #290 dnia: Listopad 29, 2008, 10:04:27 »
Porownując posiadane do tej pory telefony

1) pauza pomiędzy odebraniem rozmowy a usłyszeniem rozmówcy: wieksza niż w Nokii, zdecydowanie mniejsza niż w HTC
2) jakość dzwięku jest moim zdaniem znakomita, zarówno w trybie cicho- jak i głośnomówiącym, porównywalna z Nokią, HTC zdecydowanie jest gorszy, zwłaszcza tryb głosnomówiący w moim HTC był nie do użytku (sprzężenia, niewyraźny i urywany głos) - w Omnii działa bezproblemowo. Zaznaczam, że tu niczego nie zmieniałem - ustawienia fabryczne. Jedyne co zmieniłem to głośność zestawu słuchawkowego, którą TRZEBA podgłośnić, bo jeśli wokół jest umiarkowany hałas to nic nie słychać.

Generalnie jeśli chodzi o moduł telefoniczny Omnii to jest znośny, zasięg jest przeciętny, raczej bez nadmiernego przerywania rozmów, ale sporadycznie gubi tam, gdzie inne telefony jeszcze go mają. Beznadziejny jest natomiast interfejs telefonu na ekranie, a książka telefoniczna i znalezienie kontaktu to już kompletna beznadzieja.

*

Offline Delfinnn

• *
  • 84
« Odpowiedź #291 dnia: Listopad 29, 2008, 10:47:02 »
Generalnie jeśli chodzi o moduł telefoniczny Omnii to jest znośny, zasięg jest przeciętny, raczej bez nadmiernego przerywania rozmów, ale sporadycznie gubi tam, gdzie inne telefony jeszcze go mają. Beznadziejny jest natomiast interfejs telefonu na ekranie, a książka telefoniczna i znalezienie kontaktu to już kompletna beznadzieja.
Wystarczy zainstalować jakąś nakładkę (np. Manilla 2D, SPB Mobile shell itp.). Wtedy wszystko dostosowujesz pod siebie i nie ma problemu z kontaktami :)

« Odpowiedź #292 dnia: Grudzień 17, 2008, 08:56:07 »
Witam!
Na początku chciałem poinformować, że szukałem na forum znalazłem ale nie do końca to co chciałem wiedzieć więc zakładam nowy wątek.

Posiadam Omnie z sieci Plus i chciałem się dowiedzieć krok po kroku jak mam skonfigurować Omnie i laptopa abym mógł korzystać z internetu w każdym miejscu gdzie jest zasięg.
Planuje wykupić pakiet do abonamentu a nie chce kupować iPlusa bo nie chce za dużo płacić.
Czyli:
1) Jak skonfigurować Omnie (przydatne informacje typu jak sprawdzić jak się łączy samo urządzenie itp)?
2) Jak skonfigurować notebooka (Vista i XP - na oba systemy lub na jaki łatwiej to ruszyć)?
3) Jakich programów użyć?

Dzięki i proszę żeby nie było takich postów typu "sprawdź coś może zadziała" jak nie wiesz nie pisz!

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #293 dnia: Grudzień 17, 2008, 09:03:56 »
A czy próbowałeś już cokolwiek z tym robić i po prostu nie zadziałało czy w ogóle jeszcze nie podchodziłeś do tematu?

Bo normalnie powinno wystarczyć podpięcie PDA np. kabelkiem do laptopa i uruchomienie na PDA programu Internet Sharing (tam wybierasz tylko typ połączenia np. USB oraz nazwę połączenia, z którego chcesz korzystać, np. PlusGPRS) - i to wszystko.

Pomiędzy Etenem M700 a laptopem Acer z WinXP zadziałało to od pierwszego strzału.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline dameon

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPhone 4S 32GB White
« Odpowiedź #294 dnia: Kwiecień 02, 2009, 13:30:47 »
Witam!!

Jako że niedługo najprawdopodobniej stanę się posiadaczem Omni, muszę się spytać o kilka rzeczy, a mianowicie:

1. z jaką prędkością (klatki na sekundę) nagrywane jest wideo w rozdzielczości 640x480?

2. jak mocno świeci flash?

3. czy da radę pograć w jakieś gierki JAVA?

4. czy Omnia posiada funkcję MultiTouch?

5. jak jest z dopasowaniem aplikacji do ekranu (czy bardzo są ucinane)?

6. czy Omnia rzeczywiście posiada sensor ruchu?

7. czy posiada akcelerację 3d?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 13:42:10 wysłana przez dameon »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #295 dnia: Kwiecień 02, 2009, 13:52:51 »
1. 15 da sie ogladac ale bez rewelacji, widac jak obraz klatkuje niekiedy
2. nawet niezle ale w k750 byly 2 diody i swiecil lepiej... do 3 metrow w pomieszczeniach doswietla w miare, na polu juz gorzej.
3. da sie pograc
4. nie ma
5. dopasowanie jest na dobrym poziomie zwazywszy ze coraz wiecej aplikacji jest juz robionych z mysla o tej rozdzielczosci.
6. tak posiada sensor ruchu, ktory wspolpracuje z aplikacjami pisanymi pod htc dzieki odpowiednim bibliotekom.
7. nie ma akceleracji 3d
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #296 dnia: Kwiecień 02, 2009, 15:00:41 »
3. da sie pograc

A jeśli można wiedzieć to w jaki?? Wyświetlają się jakieś strzałki na ekranie??

I w jakiej max. rozdzielczości nagrywa się 640x480.

Z góry thx za odpowiedź.

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #297 dnia: Kwiecień 02, 2009, 16:00:33 »
nie są wyświetlane strzałki tylko wystepuja gry dopasowane do Omni i po prostu dotyka sie do ekranu i np samochody wtedy skręcają.Nagrywa w Max rozdzielczości 640x480 :)

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #298 dnia: Kwiecień 02, 2009, 16:09:10 »

I w jakiej max. rozdzielczości nagrywa się 640x480.

A w jakiej ma nagrywac  :O
640x480 tak jak nazwa wskazuje
Pozdro

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #299 dnia: Kwiecień 03, 2009, 06:38:29 »
Oj, błąd  :)

W jakiej max. rozdzielczości nagrywa 30 klatek na sekundę.