Połączenie oczekujące - brak powiadomienia dzwiękiem

• 7 Odpowiedzi
  • 6233 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Połączenie oczekujące - brak powiadomienia dzwiękiem
« dnia: Sierpień 01, 2009, 17:29:16 »
Witam
Mam ustawioną opcję powiadomień oczekujących. Wtedy gdy prowadzę rozmowę i kolejny rozmówca chce się do mnie dodzwonić to wyświetla mi się na ekranie nowe połączenie. Wszystko cacy gdy w czasie rozmowy patrzę się na ekran (używam zestawu BT). Ale gdy tel. mam w futerale np. przy pasku to nie zobaczę tej informacji. W innym telefonach miałem oprócz informacji na wyświetlaczu również powiadomienie sygnałem dźwiękowym, który słyszałem w słuchawce a moja omnia tajemniczo milczy i dopiero gdy do niej sięgnę to mam na ekranie informację o nieodebranym połączeniu. Ale to już "musztarda po obiedzie". Może ktoś wie jak to ustawić bym nie tracił często ważnych i pilnych połączeń.

*

Offline budyn78

• *
  • 90
  • Sprzęt: OMNIA
Odp: Połączenie oczekujące - brak powiadomienia dzwiękiem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2009, 18:36:08 »
Nie wiem czy w WM 6.1 jest tak samo jak w WM 6.5 bo już nie pamiętam ale:

Start->Ustawienia->Osobisty->Telefon->zakładka Usługi, zaznaczamy "Połączenie oczekujące" i klikamy na dole na "Pobierz ustawienia", jak tylko telefon zgłosi info do sieci pojawi się opcja "Powiadamiaj" lub "Nie powiadamiaj"   :) Zaznaczamy co chcemy i tyle   :grin:

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2009, 21:37:19 »
Tak zrobiłem już dawno ale powiadomienia dzwonkiem nie ma, jest tylko na wyświetlaczu.

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2009, 22:28:37 »
Zakładam, że sprawdziłeś wszystko ale czasem najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze :)
Czy brak powiadomienia wytępuje tylko w słuchawce BT? Sprawdzałeś czy podczas rozmowy bez słuchawki w głośniku również nie ma powiadomienia?
Być może Twoja słuchawka nie posiada takiej funkcji lub w ustawieniach urządzeń BT nie włączyłeś odpowiedniej funkcji dla tej słuchawki.
Ja wszelkie rozmowy prowadze przez BT ale na problem z jakim Ty sie borykasz nie narzekam. Połączenie oczekujące sygnalizowane jest w mojej słuchawce BT pikaniem.
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2009, 13:06:30 »
A to ciekawe co piszesz. Ja mam 2 słuchawki (Platrocics i SonyEricson), które przetestowałem i nic. Zadzwoniłem do pomocy serwisowej Samsunga i twierdzą, że nie ma możliwości powiadomienia dźwiękiem - tylko info na ekranie. Próbowałem bez włączonego BT i też cisza. Więc czekam na dokładniejsze wyjaśnienie jak to zrobiłeś i na jakiej słuchawce to działa.

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2009, 15:42:48 »
Jestem w posiadaniu 4 sluchawek BT, jednak na Omni uzywam 2...
Pierwszy to Jabra JX10 series 2 - we własciwościach mam tylko jedna opcję: Zestaw głośnomówiący (jest zaznaczona).
Drugi to Jabra BT3030 (to są słuchawki stereo ale pracuja rownież jak słychawka BT) - we wlasciwościach mam dwie opcje: Zestaw głośnomówiący oraz Bezprzewodowe urzadzenie stereo (oba zaznaczone).
W obu zestawach podczas połączenia oczekującego mam wyraźne pikanie w słuchawce - czasem nawet mnie denerwuje, bo jak oczekujący jest natrętny to to pikanie bardzo rozprasza. Podkreslam jeszcze raz, nie jest to szum, zakłucenie czy cokolwiek innego - jest to wyraźny sygnal - pikanie.
Strasznie się zdziwiłem jak przeczytałem, że Samsung twierdzi że jedyne powiadomienie to tylko graficzne. Coś kręcą!
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2009, 15:50:28 »
tez mysle ze cos krecą bo  pomimo ze nie uzywam sluchawki bt to podczas normalnej gadki jak dostane sms lub ktos inny dzwoni takze slysze pikanie.. a wiec powinno dzialac tak jak to opisuje tomsiw
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 05, 2009, 00:37:07 »
No to mogę Wam pozazdrościć. U mnie kiszka - nie działa. Zrobiłem nawet tak, że wyłączyłem BT w Omni włożyłem oryginalne słuchawki przewodowe i nadal milczy jak grób. Więc to nie problem z marką słuchawek. Co mogę dodać: tel. mam w Orange a soft SAHJ3.
A jak macie poustawiane w Ustawienia - Dźwięki i powiadomienia. Może coś w tym mam nie tak choć kombinowałem na różne sposoby ale chętnie porównam z Waszymi ustawieniami.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2009, 00:48:00 wysłana przez Cezar12 »